Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Uutislistaukseen

07.08.2018

Lappeenrannan Catz nappasi pelaajamarkkinoilta melkoisen nimen, kun Minnesota Lynxin WNBA-joukkueessakin pelannut Sydney Wallace pukeutuu ensi kaudeksi kunniakkaaseen kissapaitaan. Kakkos- ja kolmospaikoilta tarkasti operoiva Wallace (s. 1993) on tärkeä pala Catzin ensi kauden joukkuetta ja valmentaja Mika Haakana odottaa uuden suojattinsa nostavan kissapaidassa paitsi omaa profiiliaan, myös koko joukkueen tekemisen tasoa.

- Sydney on kova korintekijä, joka pystyy pelaamaan organisoitua koripalloa. Hän on ollut hienon yliopistouran jälkeen hieman epäonninen ja tarvitsee nyt alle ehjän kauden ponnistaakseen isompiin sarjoihin Euroopassa. Sydney on tuurannut loukkaantuneita pelaajia lyhyillä pesteillään Ranskassa ja Romaniassa - erinomaisin tehoin varsinkin suhteessa peliaikaan.


Sydney pelasi yliopistouransa kovatasoisessa Georgia Techin joukkueessa, jonka jälkeen tie vei Minnesota Lynxiin. Lynx-vierailun jälkeen Sydney on pelannut Sveitsissä, Ranskassa ja Romaniassa, jossa hän pelasi myös Eurocupia. Näin ollen eurooppalainen koripallo on tullut hänelle jo tutuksi, eikä sopeutumisvaikeuksia tarvinne pelätä. Sydneyn saapumisen myötä Catzin joukkue ottaa aimo harppauksen kohti sarjan kärkijoukkueita.

- Meillä on tällä hetkellä kahdeksan pelaajasopimusta, joista viisi on juniori-ikäistä pelaajaa ja kolme amerikkalaisvahvistusta, Catzin urheilujohtaja Vili Kaijansinkko valottaa sopimustilannetta. Amerikkalaistriomme kestänee vertailun Naisten Korisliigassa ketä tahansa joukkuetta vastaan, mutta muuten rosterimme ei ole vielä riittävän leveä. Alun perin oli tarkoitus lähteä kauteen kahdella jenkillä, mutta vapaita suomalaisia pelaajia on kovin vähän markkinoilla tarjolla. Sen lisäksi moni lahjakas junioripelaaja pelaa HBA-Märskyssä, joten päätimme kiinnittää kolmannen jenkkivahvistuksen jo tässä vaiheessa.

Catzin ensi kauden ryhmässä on Wallacen tulon myötä kahdeksan pelaajaa. Kaijansinkko lupaa, että uusia kiinnityksiä tapahtuu vielä lähiaikoina.

- Joukkue kokoontuu kokonaisuudessaan ensimmäisen kerran 17. syyskuuta. Pyrimme tekemään sitä ennen vielä 2-3 sopimusta lisää, lisäksi joukkueenjohtoa täydennetään tulevien viikkojen aikana.

Pelaajan kuva: Regeneracomsports.com

Catz-tiedotus
7.8.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy