Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Uutislistaukseen

12.12.2017

Catzin edustuksen nuorisokolmikko, vuonna 2000 syntyneet Roosa Kosonen, Johanna Kalin ja Tinna Rantalainen ovat esiintyneet tänä syksynä edukseen myös A-tyttöjen SM-sarjassa. Tasaisen sarjan keskivaiheilla olevan Catzin pelaajat ovat valloittaneet kärkipaikat useissa pelaajakohtaisissa kategorioissa.

Ykkösjoukkueessa tänä syksynä debytoinut Tinna pitää paalupaikkaa pisteissä (18.2), levypalloissa (11.8) ja vapaaheitoissa (92.3 %). Tehokkuudessa mitattuna hän on sarjan kolmanneksi paras (20.7). Menestys ei ole suinkaan ollut sattuman kauppaa, vaan se on saavutettu kovan harjoittelun kautta. Edustuksesta saadut eväät ovat purreet ensiluokkaisesti myös nuorempien otteluissa.

- Olen tosi kilpailunhaluinen ja haluan aina voittaa ja olla paras, ”Tinde” toteaa. Siksi on annettava kaikkensa joka tilanteessa. Naisten kanssa harjoittelu ja pelaaminen on varmasti edesauttanut tänä syksynä, sillä ammattilaisia vastaan pelatessa on pakko pelata kovempaa kuin A-tyttöjen harjoituksissa. A-tyttöjen sarjassa tulee tietenkin kovia vastuksia, mutta ei ole kyllä vastaan tullut yhtä kovaa, kuin esim. edustusjoukkueen Lisa (Welch). Joudun yleensä painimaan harjoituksissa häntä vastaan ja vastus on kova!

Roosa on ollut tänä syksynä mukana jokaisessa edustuksen ottelussa, joten aika A-tytöissä on jäänyt kolmeen peliin. Siitä huolimatta Roosa on ykkösenä tehokkuudessa (25.7) ja toisena pisteissä (16.7), levypalloissa (11.3) sekä kolmen pisteen heitoissa (52.9 %).

- Meillä on mennyt hienosti tällä kaudella ja onhan siitä tietysti etua, kun on tutut pelikaverit, Roosa iloitsee. Tinnan ja Jossun kanssa on tullut pelattua jo kymmenisen vuotta, joten siinä ajassa oppii lukemaan kavereita kentällä ja kentän ulkopuolella.

Molempien joukkueiden välillä sukkuloiva Johanna on sarjan toiseksi paras syöttäjä. Keskimäärin viidesti pelissä koriin johtavan syötön antava ”Jossu” kertoi jo viime kaudella olevansa innoissaan päästessään ykkösen rinkiin, sillä Catzin kaltaisessa tasokkaassa ja ammattitaitoisessa joukkueessa harjoitteleva nuori saa ottaa oppia parhaiden pelaajien tekemisestä. Samaa pelipaikkaa hänen kanssaan pelaa illasta toiseen vahvasti suorittava Valencia McFarland.

- Olemme saaneet pitkin syksyä pelata todella hyvätasoisia pelejä, joissa on pitänyt pistää aina parastaan, Johanna sanoo. Erityisen upea mahdollisuus on päästä lähes päivittäin seuraamaan Valencian otteita kentällä ja myös haastamaan häntä. Ei sitä aina itsekään meinaa huomata tai tajuta, kuinka paljon on saanut neuvoja Valencialta - sitä kautta on pikkuhiljaa pystynyt myös tuomaan uusia juttuja omaan peliin.

Catzin A-tyttöjen syyskauden viimeinen peli pelataan Sammonlahdessa lauantaina 16.12. Vastustajaksi saapuu sarjan kärkijoukkue Helsingin NMKY. Ottelu alkaa klo 14:00. Tervetuloa!

Catz-tiedotus
12.12.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy