Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Uutislistaukseen

07.08.2017

Catz solmi viikonloppuna seitsemännen pelaajasopimuksensa, kun neljä edelliskautta kissapaidassa viihtynyt Veera Pirttinen (s. 1997) allekirjoitti vuoden mittaisen jatkopaperin. Juniorimaajoukkueiden kautta naisten maajoukkuerinkiin tänä kesänä nousseella Pirttisellä oli virityksiä myös ulkomaille, mutta ainakaan toistaiseksi ne eivät konkretisoituneet. Catzin valmentajalle Mika Haakanalle runkopelaajan jatko oli iloinen uutinen:

- Olen tietysti Veeran puolesta erittäin harmissani, ettei hänen siirtonsa jenkkien top 3-konferenssiin toteutunut, mutta meille Veeran sopimus on erittäin tärkeä. Hänen kurinalaisuutensa, pelin toteutuksensa ja peruspelaamisensa kestävät vertailun hyvin korkealle tasolle. Nämä ominaisuudet ovat organisoidussa nykypalloilussa todella tärkeitä ja ilman niitä voittaminen on hyvin vaikeaa.

Pirttinen profiloitui alkuaikoinaan erityisesti heittäjänä, mutta on parin viimeisen vuoden aikana noussut sarjan ehdottomaan parhaimmistoon puolustajana. Haakana tietää luonnollisesti pelaajansa vahvuudet, mutta löytää myös parannettavaa:

- Veera pärjäsi hienosti mm. Latvian maajoukkuetähdille, jotka selvittivät kesällä tiensä MM-kisoihin sijoittumalla kuudenneksi EM-kisoissa. Puolustuspäässä Veera on sarjamme eliittiä, joten tulevalla kaudella tavoitteena on ottaa seuraava steppi hyökkäyksessä ja ennen kaikkea löytää siihen tasaisuutta. Tekemisestä se ei jää ainakaan kiinni, Veera on taas työskennellyt rajusti koko kesän kehittymisensä eteen.

Pirttisen kiinnityksen myötä Catzin ensi kauden joukkue alkaa hahmottua. Haakanan mukaan tavoitteena on saada mukaan vielä 1-2 suomalaispelaajaa sekä 1-2 ulkomaalaisvahvistusta. A-tytöistä saattaa myös nousta pelaaja tai kaksi edustusjoukkueeseen, mutta mitään ei ole vielä seuraavien sopimusten kohdalla päätetty. Sopimuksen ovat Pirttisen lisäksi allekirjoittaneet Johanna Kalin, Johanna Timperi, Roosa Kosonen, Valencia McFarland, Karoliina Rytkönen sekä Lena Reshetko. Naisten Korisliiga alkaa lokakuun alussa.

Catz-tiedotus
7.8.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy