Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Uutislistaukseen

09.04.2017


Catzille tappio Latvia-Estonia Liigan finaalissa
 
TTT Riga uusi viime kauden Latvia-Estonia Liigan voittonsa. Lappeenrannassa maaliskuussa tappion kärsineen riikalaisjoukkueen vaativa valmentaja Aigars Nerips oli ladannut joukkueeseensa sellaisen taisteluhengen ja suoritustason, ettei kissoilla ollut mahtavasta taistelusta huolimatta mahdollisuutta vastata siihen. Lopputulos vakuuttavasti kotijoukkueelle 82-61 (41-29).
 
Ottelun ensimmäinen neljännes oli vauhdikasta, tasaista ja yleisöystävällistä koripalloa. Peli virtasi päästä päähän ja vaikka Riga ottikin johdon heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, pysyi Catz hyvin nimekkään emäntäjoukkueen mukana. Catzin puolustus pelasi erinomaisesti, mutta vastaavasti hyökkäyspäässä heitot eivät sujuneet aivan toivotulla tavalla. Lyhyelle katkolle mentiin siitä huolimatta vain kolmen pisteen takaa-ajoasemassa. Toisella neljänneksellä Riga lisäsi höyryä ja upotti koreja entistä paremmalla prosentilla. Etenkin Aishah Gameela Sutherland ja Ieva Krastina olivat hyvässä heittovireessä ja ero alkoi kasvaa vääjäämättömästi. Pahimmillaan se kasvoi jo 14 pisteeseen, tauolle mentäessä eroa oli 12 pistettä.
 
Riga näytti tauon jälkeen, miksi se menestyy myös kansainvälisillä kentillä. Se kuittasi Catzin lähentelyt kerta toisensa jälkeen ja viimeisteli itse siihen malliin, ettei voittajasta ollut enää viimeiselle neljännekselle lähdettäessä epäselvyyttä. Kissat onnistuivat silti esittämään mallikasta peliä loppuun asti, eikä yhdelläkään pelaajalla ole syytä vaipua epätoivoon. Naisten Eurocupissa 16 parhaan joukkoon yltänyt Riga on vain yksinkertaisesti niin vahva ja tasaisesti pelaava joukkue, että sen lyöminen on uskomattoman vaikeaa. Tänään ei kissoilla ollut kenties paras päivänsä, mutta vähimmäistavoite eli hopeinen mitali on kuitenkin hieno saavutus.
 
- Ihan hyvä esitys, Mika Haakana summasi. Alku näytti tosi lupaavalta: saimme hyvin tilanteita ja menetysten määrä oli vähäinen. Annettiin tosin liikaa hyökkäyslevypalloja, mikä näkyi tulostaululla. Toisella jaksolla meni vähän heikommin, mutta eipä Rigan tämänpäiväiselle heittopelille kovin moni eurooppalainen joukkue pärjäisi. Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen otteisiimme heitä vastaan, pystyimme pelaamaan kolme hyvää peliä ja osoittamaan, ettemme ole niin kauhean kaukana heistä.
 
Emäntien syömähammas oli Sutherland (21/9 levypalloa). Gunta Basko-Melnbarde heitti 14 pistettä ja otti 7 levypalloa, Sydney Carter ja Krastina upottivat molemmat 12 pistettä. Catzin paras pisteidentekijä oli Chandrea Jones (17/2/6 syöttöä), jonka lisäksi myös Lena Reshetko (16/4/2 riistoa) pääsi kaksinumeroisiin pistelukuihin. Veera Pirttinen heitti Valencia McFarlandin tavoin 8 pistettä. Reshetko ja Jones valittiin myös liigan tämänvuotiseen tähdistöviisikkoon.
 
Catzin otteluohjelma jatkuu kiireisenä, sillä se matkustaa jo keskiviikkona Espooseen Naisten Korisliigan neljänteen välieräotteluun. Catz johtaa ottelusarjaa 2-1, joten se voi ratkaista finaalipaikan Espoo Unitedista jo joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy