Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Uutislistaukseen

24.09.2015

Lappeenrannan Catzin tuleva kausi on mielenkiintoisempi kuin aikoihin. Naisten Korisliigan hallitsevan mestarin tie vie kotimaan parkettien lisäksi myös kansainvälisille areenoille, kun joukkue ottaa ensimmäistä kertaa osaa latvialaisten ja virolaisten joukkueiden kanssa yhteistyönä muodostettuun United Leagueen. Tilanne on herkullinen niin joukkueelle, taustajoukoille kuin kannattajillekin, sillä puhetta kansainvälistymisestä on käyty jo vuosia.
 
- Itse lähden valmennusuraa ajatellen täytenä noviisina kansainvälisille kentille, toteaa monivuotinen Catz-valmentaja Mika Haakana. Petri Jaakkola on meistä ainoa, jolla on kokemusta tällaisesta aiemmin, Haakana viittaa kahtena vuonna Joensuun Katajan kanssa Euro Challengessa mukana olleeseen apulaiseensa. Odotamme kaikki innolla, mitä tuleman pitää.
 
Catzin pelaajistossa on käynyt muutoksia sitten kultamitalijuhliin päättyneen viime kauden. Merkittävimpänä menetyksenä voidaan pitää monivuotisen kapteenin Alex Andersonin poisjääntiä. Tilalle on hankittu Naisten Korisliigassa kannuksensa hankkineita pelaajia, minkä lisäksi kahdesti aiemmin kissapaidassa vieraillut Chandrea Jones liittyy joukkueeseen lokakuun lopussa. Haakanan mukaan joukkue on laajempi ja tasapainoisempi kuin aiemmin.
 
- Tarkoituksenamme on nostaa pelin tempoa, aggressiivisuutta ja intensiteettiä. Leveän ringin ansiosta jokainen voi pelata ilman huolta siitä, että joutuisi urakoimaan koko ottelun. Mitä pelaajistoon tulee, joukkue on enää Chandreaa vaille valmis - uusia pelaajia emme enää hanki ulkopuolelta, vaan tarvittaessa nostamme rinkiin omia junioreitamme.
 
Neljä peräkkäistä mestaruutta voittaneen Catzin tavoitteena on tietysti mestaruuskannun pitäminen Lappeenrannassa, mutta samalla myös joukkueen ja pelaajiston kehittäminen, sillä siitä saa Haakanan mukaan parhaimmat ilon hetket. Myös vanhan pelikaverin (Jaakkola) liittyminen valmennusrinkiin miellyttää päävalmentajaa.
 
- Minulla on ollut ilo työskennellä Marianne Koskisen kanssa monta vuotta ja nyt saan avukseni Petrin, joka on erittäin hyvä korvaaja ”Vännille”. Olemme molemmat samanlaisia koripallofanaatikkoja ja ajattelemme pelistä hyvin samalla tavalla. Alku on ollut lupaava, enkä näe syytä, miksi se ei jatkuisi samanlaisena koko kautta.
 
- Mitä itse sarjaan tulee, näen siinä monta vahvaa joukkuetta. Vimpelillä on mielenkiintoinen nippu ja Huima parantaa aina kevättä kohden. Honka on kerännyt nimekkäitä pelaajia, HyPo vahvistuu entisestään, jos Taru Tuukkanen tulee kevätkaudeksi mukaan ja Forssakin on hyvä. Vaikea sanoa mitään tarkkaa, koska kokoonpanot elävät viime metreille asti. Varmaa on kuitenkin se, että mestaruus on tavoitteemme ja siitä myös taistelemme, Haakana summaa tulevan kauden koitokset.
 
Catz aloittaa Korisliigakautensa perjantaina 2.10. jolloin vastaan saapuu viime kevään hopeajoukkue Äänekosken Huima.
 
Kari Glödstaf
24.9.2015

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy