Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Uutislistaukseen

17.08.2014

Lappeenrannan Catzin mestaruusjoukkueessa suuria muutoksia

Kolme edellistä Suomen mestaruutta voittanut Lappeenrannan Catz tekee suuria muutoksia alkavaan kauteen.

Catzin viime kauden runkopelaajista Dionne Pounds, Anni Mäkitalo, Hanna Vapamaa, Emmi Vapamaa ja Jordan Murphree vaihtavat ensi kaudelle maisemia. Seura neuvotteli kaikkien edellä mainittujen pelaajien kanssa, mutta erilliset syyt estivät sopimuksien syntymiset.

Viime kauden sarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Pounds aloitti työt Helsingissä ja pelaa Torpan Pojissa. Mäkitalo hakee haasteita Unkarista ja Hanna Vapamaa etsii pelipaikkaa ulkomailta, Emmi Vapamaa siirtyy Lahteen ja viime kauden finaalien MVP Murphree etsii isompaa sopimusta Euroopasta.

Tämän lisäksi Essi Pohjonen keskittyy ensi kaudella vain A-junioreiden peleihin ja Elina Ruokonen pitää välivuoden Australiassa.

Näiden muutoksien myötä seuran johdon oli yhdessä valmentajien kanssa luotava uusi strategia alkavaan kauteen. Viime vuosien tapaan johto päätti panostaa koviin vahvistuksiin, mutta samalla päätettiin antaa seuran omille nuorten maajoukkueissa onnistuneille junioreille kunnon mahdollisuus pelata ja kehittyä edustusjoukkueessa.  Seura tekikin hyvissä ajoin sopimukset Marianne Kalinin, Lotta Hämäläisen ja Veera Pirttisen kanssa. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi edustusjoukkue tulee kierrättämään muitakin junioreita edustusjoukkueen harjoituksissa ja peleissä.

Menestykseen tottunut seura ei kuitenkaan halua lähteä pelkästään junioreilla alkavaan kauteen, joten joukkueeseen on heidän tuekseen hankittu aikaisempien vuosien tapaan ammattilaisia. Viime kauden vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Alexandria Anderson aloittaa jo neljännen peräkkäisen kautensa Catzin riveissä. Anderson on toiminut viime kausina myös joukkueen kapteenina ja ollut esimerkillinen vahvistus niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Myös toissa kaudella yleisöä viihdyttänyt Chandrea Jones tekee paluun Catzin paitaan. Lisäksi seura on palkannut uudeksi takapelaajaksi amerikkalaisen Dayeesha Hollinsin, joka tulee arvostetusta Cincinnatin yliopistosta.

Vahvistusten lisäksi useita nuorten maaotteluita ja jenkkiyliopistopelejä pelannut Noora Järvikangas aloittaa opiskelut Lappeenrannassa ja liittyy samalla Catzin joukkueeseen.

Seura neuvottelee edelleen seuraikoni Lena Reshetkon kanssa. Jo kaiken voittanut Reshetko on saanut tarjouksia ulkomailta ja hänen päätöksensä ensi kauden joukkueesta ratkeaa elokuun loppuun mennessä. Jatkaessaan Suomessa Reshetkon seura tulee edelleen olemaan Catz.

Kolme kertaa peräkkäin naisten mestaruussarjan vuoden valmentajaksi valittu Mika Haakana aloittaa jo viidennen kautensa seuran päävalmentajana. Haakana saa tuekseen jo aikaisemmilta kausilta tutut Marianne Koskisen ja Arttu Rossin.  Seura uskoo että jo pitkään yhdessä toiminut ja menestynyt valmennuskolmikko pystyy rakentamaan myös tulevan kauden joukkueesta toimivan ja sitä kautta toivottavasti näemme taas ensi keväänä mitalipelejä Lappeenrannassa. Mitalitavoitteiden lisäksi seuralla on tärkeänä tehtävänä onnistua “jalostamaan” omista junioreista uusia Dideja, Anneja ja Hannoja. Seura haluaa toivottaa kaikille entisille ja uusille pelaajilleen onnea ja menestystä uusiin haasteisiin.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy