Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

01.04.2012

Jojojen pelipäivä

Koripallopelin puitteissa ja taustoilla on paljon tekemistä, jotta itse tapahtuman pääartistin voivat keskittyä vain olennaiseen ja katsojille kaikki tarvittava on saatavilla. Catzin edustusjoukkueen joukkueenjohtajat Minna ja Petri Ronkanen ovat kissalaumalle tärkeitä hahmoja ja nyt päästäänkin hieman kurkkaamaan Minnan näkövinkkelistä pelipäivään, kun Minna piti päiväkirjaa ensimmäisestä välierästä Catz-FoA. "Välierä 1 oli sikäli hieman poikkeuksellinen pelipäivä kun tuolloin oli järjestelyvuorossa toisena joukkueena 2. joukkue." Tämä tuo tärkeään päivään vaan lisävastuuta Minnalle, sillä tämä energiapakkaus on myös kakkosjoukkueen toinen joukkueenjohtaja.

Kun tekemistä on paljon, niin ei kaikkea voi vain ladata pelipäivälle. "Olin valmistellut järjestelyvuoroa aiemmin: pyytänyt paikalle kakkosjoukkueen tyttöjä ja vanhempia, lipunmyyntiin, lipunrepijöiksi, järjestelijöiksi, myyntipuuhiin ja porukalla myös leivoimme kanttiiniin. Etukäteisjärjestelyt hoidin yhteistyössä minien jojon ja heidän kanttiinivastaavan kanssa, minitytöt oli toinen järjestävä joukkue." Näiden velvollisuuksien ohella on tietyt normaalit kuviot, jotka kuuluvat jokaisessa ottelussa joukkueenjohtajien harteille. "Normaalikuvioihin kuuluu, että hoidan paikalle pelipöydän toimitsijat, Petu pyytää paikalle kuuluttajan ja sopii myös kuka hoitaa pelin videotallennuksen koripalloliiton järjestelmään."

Lopulta pelipäivä koitti ja vielä normaalien päivärutiinien ohella tekemistä oli jäljellä. "Pelipäivä aamuna ennen töihin lähtöä n. klo 06.00 tarkastin sähköpostin, oliko fanimatkalle tullut ilmoittautumisia, mutta tyhjää näytti. Päivän aikana sovimme minijoukkueen jojon kanssa että hän hakee otteluohjelmat kirjapainosta."

Lopulta pääsee Minnan katse kääntymään kohti pelipaikkaa ja ottelutapahtuma alkaa rakentua valmiiksi. "Töiden päätyttyä klo 15.30 hain kaupasta viime hetken hankinnat kanttiinia varten. Urheilutalolle menemme normaalisti n. 2h ennen pelin alkua, mutta kun on arkipeli, niin olen Urheilutalolla jo klo 16 aikaan ja Petu kohta neljän jälkeen. Hain vahtimestarilta yleisavaimen, pallokorin avaimen ja pukuhuoneiden avaimet. Olin ajoissa paikalla, joten siivosin seuran kanttiinivarastoa, poistin kaikkea turhaa ja järjestelin tavaroita tiivimmin. Avasin kanttiinipisteen, toin termospullot ja kahvinkeittimet myyntipisteeseen ja aloitin kahvinkeiton. Laitoin kanttiinipistettä valmiiksi, 2. joukkueen ja minijoukkueen vanhemmat ja pelaajat tulivat ajoissa paikalle, joten siirryin muihin tehtäviin."

Minna kun puuhaili kaikennäköisten oheistoimintojen kimpussa Petu laittoi illan salin puolella puitteet kuntoon. "Petu aloitti alhaalta, laittoi vaihtopenkkialueen kuntoon, täytti juomapullot ja juomakanisterin. Petu laittoi toimitsijapöydän kuntoon, kytki tietokoneen ja tulostimen, sekä avasi tilastointiohjelman ja teki tarvittavat valmistelut. Petu laittoi myös videotallennelaitteiston käyttökuntoon."

Arkipelit tuottavat luonnollisesti omat haasteensa, joten Minna kiirehti vielä vastaanottamaan ensimmäisiä innokkaita katsojia paikalle ja varmisti kaiken sujuvan sovitulla tavalla. "Olin hetken lipunmyynnissä, kunnes meidän lipunmyyjä ehti töistä paikalle. Kävin lipunmyyjien, lipunrepijöiden ja järjestelijöiden kanssa läpi yleisiä kuvioita ja jälleen kerran kaikki olivat hyvin perillä mitä tulee tehdä ja seurata. Monen vuoden talkookokemus näkyy joka pisteessä. 2.joukkueen vanhemmista osalle tämä on jo 11.kausi talkootyön merkeissä."

Lopulta viimeisimmät askareet ovat enää jäljellä ja joukkueenjohtajatkin pääsevät pitämään pikku huilin, jotta virtaa riittää taas hektisessä ottelussa. "Torstaina pelissä kunniakujassa oli minityttöjoukkue, kävin ”vastuuhenkilö Aatan” kanssa läpi miten juniorijoukkue toimii ja asettuu. Kertasin luuttutyttöjen kanssa heidän tehtävät. Tässä vaiheessa noin 40 minuuttia ennen pelin alkua joimme Petun kanssa kahvit ja vaihdoimme kuulumisia tuttujen ja vakkarikatsojien kanssa."

Mainokset on pystytetty, kahvioissa on myytävää yleisölle, pelaajilla on kaikki valmiina ja niin edelleen, eli nyt kaikki on valmista alkmaan. "Noin 15 minuuttia ennen pelin alkua menimme omalle paikalle vaihtopenkin taakse, laitoimme lämmittelypuserot näkyviin ja odotimme pelin alkua. Tässä vaiheessa viimeistään alkaa perhosia olla vatsassa. Hieman ennen pelaajaesittelyä pyysin kunniakujan juniorit paikalle ja pienen säätämisen jälkeen löytyi oikeat paikat." Pelin aikana tapahtumia riittää ja hektisessä menossa erilaisia puuhasteluja on pakko tehdä. "Pelissä pidimme huolta että pelaajat saivat juomapullonsa ja pyyhkeensä ja jälleen kerran uppouduin pelin tiimellykseen niin, että vastuu juomista jäi melkein kokonaan Petun harteille. Petu on jojoista se tasaisempi ja minua jänskättää."

Kun peli lopulta saatiin päätökseen ja päästiin riemuitsemaan Catzin voitosta, niin joukkueenjohtajakaksikon urakka oli vielä kaukana valmiista. "Pelin loputtua Petu tarkasti, että tuomarit kuittasivat palkkionsa ja pöytäkirjan. Tilastoinnin lokitiedoston lähetys basket hotelliin ei jostain syystä mennyt läpi ja aikansa yritettyään Petu päätti yrittää kotona uudelleen. Petu siivosi toimitsijapöydän ja otti laitteet talteen. Petu kävi katsomassa että videotallennus onnistui, siellä oli kaikki kunnossa. Useasti myös nämä laitteet on viety kotiin ja peli lähetetty uudelleen. Petu tyhjensi Aatan avustuksella juomapuollot ja kanisterin."

Minna hoiteli vielä viimeisiä järjestelyjä urheilutalolla ja hiljalleen kotimatka oli jo edessä. "Järjestelin hieman kanttiinivarastoa ja tarkistin onko mitään hankintoja seuraavaan peliin. Palautimme kaikki avaimet vahtimestarin koppiin." Tulihan se pitkäkin päivä lopulta päätökseen. "Kotona olimme n. klo 20.40 ja Petu kävi saman tien lähettämään lokitiedostoa uudelleen, aikansa yritettyään homma onnistui, pari sähköpostia liittoon ja päivä oli siinä."

Mitä ottelutapahtumista tulisikaan ilman näitä kaikkia ahkeria kissaperheen jäseniä?

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy