Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

22.02.2012

Loppusuora häämöttää

Naisten koripallon SM-sarjan runkosarjan viimeinen neljännes on alkanut ja Catz on voittanut toistaiseksi kaikki ottelunsa tällä kaudella. Puhdas saldo on luonnollisesti tuonut mukanaan piikkipaikan sarjassa ja tämän lisäksi kun voittokulku ylettyi Cupinkin puolelle, niin kissalaumalla on hallussaan myös tämän kauden Cup-mestaruus. Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan välieriin, kun taas sijoille 3-6 lopulta sijoittuvat joukkueet taistelevat puolivälierissä kahdesta jäljellä olevasta paikasta välieriin. Catz on neljänä edellisenä kautena ollut runkosarjan kahden parhaan joukossa voittaen runkosarjan keväinä 2009 ja 2010. Pudotuspeleissä ottelusarjat alkavat aina runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja pelit pelataan vuorotellen joukkueiden kotisaleissa. Puolivälierissä sarjan voittoon vaaditaan kaksi voittoa, kun taas välierissä ja finaaleissa on otettava kolme voittoa. Catzin pudotuspeliliput ovat jo myynnissä.

Runkosarjan voitto otettu

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli jo linjannut kissalauman tavoittelevan runkosarjan voiton varmistamista mahdollisimman pian. Lähimmät uhkaajat ovat kuuden voiton päässä, joten nyt Catzin runkosarjan voitto on varmistettu, kun jäljellä on kuusi ottelua. Haksan mukaan oleellista on myös puolivälierien välttäminen. "Suurin asia puolivälierissä on se, että se on paras kolmesta sarja, jossa sattumallekin jää oma sijansa. Siinä mielessä suora välieräpaikka on hyvä asia." Puolivälierien väliin jääminen tuo Haksan mukaan myös omat haasteensa, mutta Haksan mukaan kevään otteluohjelman suhteen liitto on tehnyt hyvää työtä. "Huono asia on pitkä pelitauko sarjan päättymisen ja välierien välissä. Muutoin playoff-ohjelma on hyvä tänä vuonna. Muutamat välipäivät takaavat sen, että pelien tason pitäisi olla parempi."

Pieniä loukkaantumishuolia

Kissalauman terveystilanne on jo hieman aiheuttanut Haksalle harmaita hiuksia. "Joukkueen tilanne voisi olla parempikin." Roosa Lukkarisen polvivamma vaatii vielä tarkempia tutkimuksia, sillä magneettikuvaus paljasti polvesta löytyneen rustovamman. Viime aikoina myös Lena Reshetkon harjoittelua on jalkavamma rajoittanut. Sairastelut ovat myös pudottaneet kissoja harjoitusvahvuudesta ja peleistä viime viikkoina. Alex Anderson kärsi ennen joulua polvivammasta, mutta Alex ei ole enää vuodenvaihteen jälkeen joutunut jättämään pelejä välistä.

Oman pelin huippuunsa virittämistä

Haksan lähtee luottavaisena sarjan viimeisen neljänneksen kimppuun ja pääpaino on kissalauman toistaiseksi hienosti sujuneen kauden vahvan vireen jatkuminen kevään tärkeimmissä otteluissa. "Viimeinen kierros on oman pelin hiomista." Haksan mukaan voimasuhteet naisten SM-sarjassa ovat eläneet kevään kynnyksellä. "Joukkueiden kokoonpanoissa on tapahtunut kovia muutoksia ja varmasti lisääkin on vielä tulossa. Kevään voimasuhteita on siis vaikea arvoida vielä." Lopuksi Haksa kuitenkin korostaa päähuomion olevan siinä ainoassa asiassa johon kissalauma voi vaikuttaa, eli omassa tekemisessä. "Pyrimme harjoittelemaan joka päivä 1-2 kertaa mahdollisimman laadukaasti ja hiomaan omaa hommaamme kuntoon."

Hienoa koriskevättä odotellessa...

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy