Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

25.01.2012

Kissafanit, 6. pelaaja

Syksystä 2008 lähtien Catzin peleissä aktiivisesti käynyt Arja Manner oli tuttuun tapaan fanibussin mukana kannustamassa Catzia sunnuntaina 22.1. Suomen Cupin voitokkaassa finaalissa Tampereella. Yleisesti faniuteen on olemassa monia mahdollisia syitä, kuten asuipaikka, mutta mikä herätti Arjassa kissafanin? "Catzin naisten peli-ilo ja fanikatsomo tartuttivat kipinän, joka ei ole sammunut. Päinvastoin. Innostus kasvaa koko ajan." Urheilutalon Catzin vaihtopenkinpuoleisen pääkatsomon yläriviltä lähes poikkeuksetta näkee ja kuulee Arjan kannustamassa kissalaumaa kotiotteluissa.

Kissafanius

Arjalle kissalauman kannustamiseen kuuluu paljon muutakin kuin taidokkaiden yksilösuoritusten ja sulavien joukkuepelikuvioiden seuraamista, sillä kissafani on osa suurta kissaperhettä. "Catzin fanina olo merkitsee lujaa yhteenkuuluvuutta toisten fanien kanssa. Sitä että yhdessä yhteen ääneen kannustamme joukkuettamme voitosta voittoon ja seisomme joukkueen rinnalla myös tappioiden hetkillä. Catzin fanikatsomossa riittää aina tunnelmaa ja juttua. Olemme kuin yhtä perhettä: joukkue ja fanit." Lappeenrannan Urheilutalolla Arja onkin kokenut suuria tunteita laidasta laitaan, kuten kevään 2010 mestaruus ja vastakohtaisesti kevään 2011 katkera finaalitappio. Arja kuitenkin näkee viime keväisessä pettymyksessä valoisammankin puolen. "Sekään ei saanut lannistumaan. Päinvastoin. Jäi nälkä joka kasvaa koko ajan." Kissalauma onkin ruokkinut Arjan ja muiden kissafanien nälkää mallikkaasti tällä kaudella voitettuaan toistaiseksi kaikki 20 cup- ja sarjaotteluaan.

Uusi hieno elämys Pyynikillä

Viime sunnuntainen Catzin historian toiseen Cup-mestaruuteen päättynyt ottelu oli Arjalle Catzin fanina ymmärrettävästi hieno kokemus. "Pelireissu Tampereelle oli upea! Vaikka tunnelma menomatkalla oli vielä vaisun odottavainen, pelin edetessä tunnelma katsomossa nousi aivan omiin sfääreihin. Sitä on vaikea kuvailla. Se oli JOTAKIN! Varsinkin viimeiset minuutit seisten ja lujasti kannustaen sekä samalla odottaen kiihkeästi loppusummeria. Vau!" Menestys ja pelaajien kiitokset ovat faneille suurta herkkua ja Arja pääsikin muiden fanien kanssa herkuttelemaan kunnolla Pyynikillä. "Kruununa oli Vilma-kapteenimme ylös nostama pokaali ja joukkueen kiitokset faneille aaltojen muodossa." Arja toivookin kissalauman saaneen lisäpotkua fanien tarmokkaasta kannustuksesta. "Kyllä paikan päällä olo oli tärkeää. Ja jos pystyimme olemaan ikään kuin "kuudentena" pelaajana kentällä joukkueemme tukena, se on vain hienoa."

Fanien kannustus otettiin ilolla vastaan parketilla

Fanien kannustus otettiin kissalaumassa Pyynikillä ilolla vastaan kapteeni Vilma Kesäsen mukaan. "Kannustus oli cupin finaalissa ihan huipputärkeää ja todella mahtavaa! Tulee todella merkityksellinen olo, kun bussilastillinen porukkaa lähtee kannustamaan meitä tärkeään otteluun. Se nostaa samalla ottelun arvoa ja tunnetta ottelussa. Tampereella Catzin porukka piti kyllä alkulämmittelystä asti niin hyvin meteliä katsomossa, että tuntui kuin olisi ollut meidän kotipeli. Siitä valtavan kokoinen kiitos kaikille!" Kirby Copeland, joka tuntee tulleensa hyvin vastaanotetuksi fanien ja paikallisen yhteisön toimesta, on Vilman kanssa samoilla linjoilla. "Finaalissa fanimme olivat mahtavia!" Vilman mukaan fanien merkitys on korvaamaton ja kapteenikin tunnistaa samaa yhteisöllisyyttä kentän puolella. "Kannustuksesta saa ihan huikean tsempin ja fiiliksen päälle jo alkulämmittelystä saakka. Ja kyllä siinä tulee se tunne, että toi porukka on meidän puolella, meidän tukena. Kyllä matsit voitetaan joukuueelle ja ihan yhtälailla faneille." Catzin esitykset parketilla ovat toistaiseksi tällä kaudella olleet omaa luokkaansa ja Vilman mukaan myös katsomon puolella kissaperheellä menee lujaa. "Kyllä meillä on maailman parhaat fanit! Teille on ilo pelata!"

Kausi 2011-2012 fanin näkökulmasta

Arjalle tämän kauden kissalauman esitykset ovat olleet mieleisiä tulosten lisäksi myös tyylipisteiden johdosta. "Olen ihaillut joukkueemme uutta ilmettä ja pelitapaa kentällä. Napsitaan levypalloja kummassakin päässä. Riistetään hienosti palloja vastustajilta. Uskalletaan ajaa korille eikä jäädä keskiviivan ja kolmoskaaren taakse. Peli-ilo ja voitontahto on silmiinpistävää." Tämän tarkkaavaisen fanin silmään on tarttunut myös henkiseltä puolelta asioita joukkueen esityksistä. "Joukkueen yhtenäisyys ja laaja materiaali, mitkä takaavat mahdollisuuden nopealle pelille ja vastustajien kesyttämiselle nopealla pelitemmolla. Joukkueen "pienuus" ei näin ollen haittaa. Hienoa on myös se, että nuoria pelaajia on nostettu joukkueeseen ja heille annetaan myös peliaikaa. Ratkaisijoita riittää aloitusviisikossa ja penkillä." Arja odottaa jo innolla mitä kevät 2012 tuo tullessaan Catzille ja faneille. "Luotan kauden jatkuvan hyvissä merkeissä kuten tähän asti. Tavoitteena on tietysti se toinen "kannu" saada myös kotiin. Uskon että pelaajillamme sekä valmennustiimillä riittää virtaa, intoa ja halua sen saavuttamiseen, vaikka Cup on jo voitettu." Lopuksi Arja vielä lähettää selkeät terveiset joukkueelle ja muistuttaa, että lisää faneja mahtuu vielä mukaan luomaan tunnelmaa Catzin peleihin. "Tsemppiä Catz! Ja fanit: katsomoon kannustamaan!"

Catzin seuraava ottelu on torstaina 26.1. klo 18.30 Lappeenrannan Urheilutalolla rakasta paikallisvastustaja PeKa:a vastaan. Tervetuloa Arjan ja muiden kissafanien joukkoon hilpeään kannustamaan Catz voittoon!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy