Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

18.01.2012

Kohti Cupin finaalia

Catzin kapteeni Vilma Kesänen johdattaa sunnuntaina 22.1. kissalauman Tampereen perinteiselle Pyynikin parketille Suomen Cupin finaaliin, jossa vastaan asettuu Äänekosken Huima. Viime kaudella Cup kärsi osallistujapulasta, mutta tällä kaudella joukkueita on taas ollut reippaasti mukana. SM-sarjan avauskierros olikin samalla Cupin ottelu ja alempien sarjojen joukkueet kohtasivat toisensa erillisissä otteluissa. Vilmalle tämä muutos on ollut mieleinen. "Tällä kaudella oli hieno juttu, että cuppiin oli lähtijöitä ja varsinkin, että ykkösdivarin porukat lähtivät rohkeasti haastamaan SM-sarjajoukkueita. Cup on siitä aina haastava, että päivän kunto todellakin ratkaisee. Systeemi on kylmästi tulos tai ulos. Samalla siinä piilee cupin hienous ja jännitys."

Suuren urheilujuhlan tuntua

Naisten Suomen Cupin finaali on osa yhteistapahtumaa miesten Cupin final fourin kanssa. Tampereella nähdään siis viikonloppuna varmasti roppakaupalla laadukasta koripalloviihdettä ja Catzin sekä Huiman välinen ottelu pelataankin juuri ennen miesten finaalia samalla areenalla. Vilmalle Pyynikki on erityinen areena pelata. "Olisi tietysti ollut mahtavaa, jos oltaisiin saatu finaali kotisaliin, mutta toisaalta Tampereen reissu sopii tämän kauden kuvioon, koska kaikki cupin pelimme ovat olleet vierasotteluita. Olen alkujani Tampereelta lähtöisin, joten Pyynikille on aina kiva mennä pelaamaan." Neutraali pelipaikka sopii kissalauman kapteenin mukaan ottelun luonteeseen vallan mainiosti. "Tampere on naisten finaalin kannalta hyvä myös siksi, että se on molemmille joukkueille yhtälailla vieraskenttä, eikä kummallakaan ole ns. kotietua." Kissalauma saa kuitenkin mukaansa fanibussillisen verran innokkaita faneja kannustamaan ja Vilma ottaa kannatuksen vastaan ilolla. "Ihan mahtava juttu on se, että meitä lähtee kannustamaan bussilastillinen innokkaita faneja. Sen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa. Kiitos jo etukäteen kaikille mukaan lähteville. Meteliä katsomooon!" Naiskoriksen saama näkyvyys on myös luonnollisesti iloinen asia Catzin kapteenille ja maajoukkueen runkopelaajalle. "On myös hienoa, että ottelu tulee URHOtv:ltä." URHOtv näyttää finaaleista suorat lähetykset. Catzin ja Huiman välinen kamppailu alkaa siis sunnuntaina 22.1. klo 15.15 ja suora lähetys ottelusta alkaa 5 minuuttia aiemmin.

Kolmatta kannua metsästämään

Catzin palkintokaappia komistaa kaksi voitettua pokaalia, Suomen mestaruus keväältä 2010 ja Suomen Cupin mestaruus syksyltä 2007. Vilma jahtaa nyt itselleen kolmatta Cup-mestaruuttaan ja johdattaa samalla kissalauman tavoittelemaan seuran kolmatta pokaalia. Syksyn 2007 Cup-finaalista Vilma oli sivussa loukkaantumisen vuoksi ja tuon kauden joukkueesta mukana Vilman lisäksi on enää Lena Reshetko, joka on ollut ainoana pelaajana mukana voittamassa Catzin jokaikistä palkintoa edelliset viisi kautta kestäneen mitaliputken aikana. Kapteenin roolissa Vilman tärkeys joukkueelle on suuri, mutta Vilma pitää päänsä kylmänä suuren ottelun alla. "Nyt pääsen pelaamaan ensimmäistä cupin finaalia Catzin paidassa. Huiman kanssa olen yhden cupin finaalin parketilla säntäillen voittanut. Eikä tässä mitään extralatausta ole. Peli on toki erittäin tärkeä ja hieno mahdollisuus, se tiedostetaan, mutta liikaa ei saa ottaa paineita. Tarkoituksena on pelata kovaa, omaa peliä, pitää hauskaa ja nauttia."

Kapteeni on johtanut esimerkillään

Vilman alkukausi on sujunut mallikkaasti. Kissalauman luotto pelintekijä on heiluttanut korisukkaakin 9 pisteen keskiarvolla. Vilman suurimmat ansiot kentällä ovat kuitenkin olleet edelleen takuuvarma pallonkäsittely peliä johtaessaan ja armoton puolustuspeli. Tällä kaudella tappiottoman Catzin tehokkaassa aggressiivisessa joukkuepuolustuksessa Vilman rooli vastustajien takapelaajien pimentämisessä on ollut korvaamaton. Juuri joukkuepuolustus onkin ollut Catzin päävalmentaja Mika Haakanan mukaan ottelusta toiseen syy menestykseen alkukaudella. Vilma ei kuitenkaan ole tuudittautunut alkukauden menestykseen. "Paljon on vielä tämänkin kauden aikana parannettavaa omassa pelissä, mutta on kauteen ihan hyvääkin menoa mahtunut. Tärkeintä on kuitenkin se, että joukkueena olemme pelanneet hyvin ja voittaneet otteluita."

Kevään ratkaisupelit alkavat tästä

Catzin kauden välitavoite on ollut Suomen Cupin mestaruus ja nyt on koittanut tavoitteen täyttämisen hetki. Kissalauman päätavoitteet ovat kuitenkin keväässä. Minkälaista koripallokevättä kissalauman kapteeni lupaakaan nähtäväksi Lappeenrannan Urheilutalolla? "Kovia ja vauhdikkaita korismatseja, jännitystä ja hyvää tunnelmaa. Kaikenkaikkiaan menoa ja meininkiä ja toivottavasti paljon voittoja."

Hienoa finaaliottelua odotellessa 

Catz on pelannut upean kauden toistaiseksi, sillä kissalauma on voittanut jokaikisen pelamamansa ottelun. Huima on pystynyt tällä kaudella laittamaan kissalauman tiukimmille, sillä Äänekoskella Catz voitti vain 3 pisteellä ja Lappeenrannassa 14 pisteellä jo aiemmin pelatuissa joukkueiden välisissä sarjaotteluissa. Nuo kaksi ottelua ovat kissalauman pienimmät voitot tältä kaudelta, sillä kaikissa muissa otteluissa lukemat ovat olleet ainakin hieman selkeämmät. Vilmalla on selkeät sävelet Huiman kaatoon karussa kerrasta poikki finaalissa. "Kerrasta poikki on todellakin kerrasta poikki ja niinkuin aikaisemmin sanoin, niin päivän kunto ratkaisee paljon. Tahtotilan on oltava kohdillaan ja tässä matsissa on todella annettava kaikkensa. Matsi tulee varmasti olemaan fyysinen ja tiukka. Huima on iso ja vahva joukkue, jolta meidän on juostava jalat alta." Catz varmaankin lasketaan monissa papereissa ennakkosuosikiksi upeasti sujuneen alkukauden ansiosta. Kissalauman voittoputkella ei kuitenkaan ole Vilman mukaan merkitystä joukkueelle. "Tunnelma joukkueessa on hyvä. Ei tässä nyt keskitytä mitään voittoputkia tai ennakkosuosikkeja miettimään, sillä aikaisemmilla otteluilla ei ole merkitystä cupin finaalissa. Ei muuta kun tossun nauhat tiukalle ja täysillä kehiin!"

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy