Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

17.11.2011

Haksasta viikon valmentaja

Catzin päävalmentaja Mika Haakana valittiin viikon 46 valmentajaksi Suomen Koripallovalmentajat ry:n toimesta. Valintaperusteiksi mainittiin nuoren päävalmentajan vakuuttava työ Catzin peräsimessä, sillä Catz on piikkipaikalla naisten SM-sarjassa puhtaalla pelillä.

Suomen Koripallovalmentajat ry tunnetaan myös lyhenteestään FABC, joka muodostuu sanoista Finnish Assosiation of Basketball Coaches. FABC perustettiin 15.5.1992, joten yhdistys valmistautuukin parhaillaan 20-vuotis syntymäpäiviinsä. FABC:n puheenjohtajan, valmentajalegendan Eero Saarisen, mukaan yhdistys tekee nyt ryhtiliikettä, josta osoituksena on viikon valmentajan palkitseminen. Haksa oli nyt toinen palkittu valmentaja, kun edellisen viikon kunnia kuului miesten Korisliigan Salon Vilpas Vikingsin päävalmentaja Mikko Tupamäelle, joka on 2000-luvun puolivälin tienoilla kuulunut myös Catzin organisaatioon juniorivalmentajana. FABC:n sivuille pääset tästä linkistä.

Haksalle kunnianosoitus on luonnollisesti mieleinen. "Arvostan valmentajien liiton puheenjohtajaa Eero Saarista todella paljon, joten tottakai tunnustus lämmitää mieltä." Haksan mukaan hyvästä alkukaudesta huolimatta työhaalarit on pakattava pelikassiin mukaan joka kerta. "Alkukausi on sujunut mukavasti ja joukkueen tekeminen on ollut hyvää kesästä asti. Työt jatkuu."

Kissalauman valmennusjohto koki kesän aikana muutoksia kun apuvalmentajaksi tuli Marianne Koskinen. Viime kaudella Vännin paikalla ollut Elena Solovjeva kuitenkin jatkaa apuvalmentajana, muttei enää yhtä näkyvässä roolissa. Solon kokemukseen luotetaan etenkin Vännin ollessa Catzin kakkosjoukkueen mukana. Arttu Rossi jatkaa edelleen fysiikkavalmentajana, mutta Simo Melton roolin joukkueenjohtajana täyttävät nyt voimakaksikko Minna ja Petri Ronkanen. Miten Haksan mielestä uusi valmennustiimi onkaan toiminut? "Erittäin hyvin. Vänni ja Arttu ovat tehneet huikean hyvää työtä ja ilman heidän sekä Minnan ja Petun panosta olisi mahdotonta yhdistää erityisluokanopettajan, apulaisrehtorin ja valmentajan työt. Muutenkin valmentaminen on ennenkaikkea tiimityöskentelyä."

Onneksi olkoon Haksa!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy