Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

03.11.2011

Lappeenrantalainen Lena

Lena Reshetko on jälleen ollut yksi Catzin kantavista voimista joukkueen marssiessa alkukaudella selkeästä voitosta toiseen naisten SM-sarjassa ja Suomen Cupissa. 25-vuotias Lena on edustanut Catzin värejä jo toistakymmentä vuotta ja on juuri saavuttanut 2000 pisteen ja 1000 levypallon rajapyykit. Ensimmäiset pari vuotta Lena pelasi viikonloput Catzin junioreissa ja arkipäivät pietarilaisessa joukkueessaan. Mutta miksi teini-ikäisenä Lena tulikaan Catziin? "Tulin tänne pelaamaan saadakseni uusia kokemuksia." Lena muutti lopulta Lappeenrantaan asumaan.  "Muutin tänne 17-vuotiaana ja siitä lähtien olen pelannut vain Catzissa ja täällä pelaaminen tuntui melko normaalilta jo alusta alkaen." Lenan mukaan täysin vaikeuksitta muutto Suomeen ei kuitenkaan onnistunut, mutta yhteisymmärryksessä löytyi ratkaisu. "Ensimmäisinä vuosina ikävöin kotiani aika paljon, mutta seura antoi minulle mahdollisuuden käydä usein kotona, joten se ei koskaan ollut ongelma olla poissa kotoa."

Nykyisin Lenalla on oma perheensä Lappeenrannassa, kun saman katon alla Catzin entisen joukkueenjohtajan Simo Melton lisäksi asuu pariskunnan pian vuoden ikäinen tytär Aleksandra. Tällä hetkellä elämä hymyileekin Lenalle. "Olen todella iloinen kun olen löytänyt perheen täältä. Simo ja Aleksandra antavat minulle niin paljon voimaa ja energiaa sekä tukevat minua elämässäni. Vuosien saatossa olen kotiutunut tänne todella hyvin ja minulla on täällä kaikki mitä tarvitsen." Itärajan läheisyys on myös Lenan mieleen. "Pietari on myös lähellä, joten ei ole ongelma tapamaan vanhempiani ja ystäviäni sinne." Kun aikaa vierailulle Pietariin ei ole, niin Lenan mukaan yhteydenpito onnistuu muutenkin. "Ja tottakai aina on olemassa Skype."

Lena on jo vuosien ajan kuulunut naisten SM-sarjan pelaajiston ehdottomaan eliittiin. Lena on kuulunut Catzin edustusjoukkueen vahvuuteen seuran koko SM-sarjahistorian ajan. Lena oli siis voittamassa myös seuran toistaiseksi ainoata mestaruutta toissa keväänä. Mestaruus oli luonnollisesti Lenalle ilonaihe, mutta venäläislaiturin mielestä lisää voidaan odottaa. "Olin iloinen mestaruudesta, mutta se ei tule jäämään minun ja joukkueen ainoaksi mestaruudeksi!"

Lenan mukaan sarjassa on tapahtunut muutoksia. "Sarja on kehittynyt muutamien viimeisen vuoden aikana ja peleistä on tullut aika fyysisiä." Tämän vuoden tasainen sarja on Lenan mieleen. "Tällä kaudella monella joukkueella on mahdollisuudet aina mestaruuteen asti ja se tekee myös pelaamisesta mielenkiintoisempaa." Lena on kuitenkin luottavainen kissalauman mahdollisuuksiin. "Meillä on taas vahva joukkue ja hyvä mahdollisuus voittaa tällä kaudella."

Pelaajana Lena avaa valmennukselle pelikirjasta roppakaupalla uusia sivuja käyttöön laajan taitoarsenaalinsa ansiosta. Monipuolinen taituri ei kuitenkaan halua lähteä ruotimaan vahvuuksiaan ja heikkouksiaan, vaan on sitä mieltä että kauneus on katsojan silmässä. "Minulla on omat vahvuuteni, mutta jokainen pelejämme katsonut todennäköisesti tietää ne ja jokainen voi itse muodostaa oman mielipiteensä niistä. Enkä ikinä sano olevani heikko, missään asiassa!"

Vuodet vaihtuvat ja samalla myös pelaajat kissalauman kokoonpanossa, mutta Lena on vuodesta toiseen pysynyt elintärkeänä osana joukkuetta. Lenan lisäksi kissalaumassa ei enää pelaa yhtään Lenan menestyksekkäiden juniorivuosien pelitovereita. Myös pitkäaikainen tutkapari Elena Solovjevakin joutui lopettamaan pelaajauransa ja siitymään penkin päähän valmennustehtäviin. Lena näkee tämän kuitenkin vain normaalina osana ihmisten elämää, mutta yhteydenpito vanhoihin pelitovereihin ei ole katkennut. "Elämä jatkaa kulkuaan ja jokainen valitsee omat polkunsa. Olen erittäin iloinen voidessani pitää yhteyttää näihin vanhoihin ystäviini ja kuulla mitä heille kuuluu nyt."

Lopuksi Lena toteaa juurtuneensa vahvasti Lappeenrantaan. "Kotini on nyt Lappeenrannassa ja pysyn täällä lopun elämäni perheeni kanssa." Kunnianhimo koripallon saralla jättää kuitenkin joitakin polkuja vielä avoimiksi. "Koripalloilijana olen vielä suhteellisen nuori ja on mahdollista, että haluaisin vielä jossain vaiheessa pelata vuoden tai kaksi kovatasoisemmassa liigassa."

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy