Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

29.09.2011

Kausiennakko 2011-2012

Catz aloittaa lauantaina 1.10. naisten SM-koriskauden mallia 2011-2012 Espoo Teamin vieraana. Viime kaudella kissalauma lähti puolustamaan seuran historian ensimmäistä mestaruutta ja vaikean loukkaantumisten riivaaman alkukauden jälkeen joukkue taisteli itsensä runkosarjan toiselle sijalle. Pudotuspeleissä Espoo Team kaatui otteluvoitoin 3-0, mutta finaaleissa PeKa oli vahvempi otteluvoitoin 3-1, joten kissalauman kaulaan ripustettiin jälleen hopeiset mitalit. Catz on siis viiteenä edellisenä keväänä ollut finaaleissa, joista saldona on yksi mestaruus ja neljä hopeasijaa.

Lisää vauhtia

Kesällä kissalaumassa tapahtui paljon ja vaihtuvuutta oli paljon. Päävalmentajana jatkaa Mika Haakana, mutta apuvalmentajaksi alkavaksi kaudeksi nimettiin Marianne Koskinen. Fysiikkavalmentajana jatkaa Arttu Rossi, joten kissalauma on piiskattu tuttuun tapaan kovaan fysiiseen kuntoon. Haksan ja Vännin kesän ja syksyn epistolana on ollut uuden pelitavan sisäänajaminen. Haksan mukaan kissalauman peli tulee olemaan huomattavasti erilaista kuin viime kaudella. "Pyrimme pelaamaan nopeasti ja aggressiivisesti. Tämä on itseasiassa aika selkeä muutos viime kaudesta." Haksa on alustavan positiivisin mielin uuden pelitavan toimimisesta. "Pelimme on ollut lupaavaa, mutta kyseessä on kuitenkin ollut vain harjoitusotteluita. Pelaajat ovat omaksuneet hyvin uuden systeemin. Pian nähdään sitten lopulta miten se toimii."

Roppakaupalla muutoksia kokoonpanossa

Pelaajapuolella viime kauden joukkueesta mukana eivät enää ole Reetta Piipari, Lisa Lee, Kaisa Tuure, Kaisa Valtakari, Vilja Kesänen, Piia Koskinen, Elizaveta Kityzina ja Kerttu Jallai. Isoja saappaita on siis useita täytettävänä ja näihin talkoisiin ovat ilmoittautuneet Lotta Aaltonen, Dionne Pounds, Takia Starks ja Alex Anderson sekä omista junioreista edustusjoukkueen rinkiin nousseet Lotta Hämäläinen, Alisa Ronkanen ja Elina Ruokonen. Viime kauden joukkueesta siis jatkavat Kaisa Tuuren lopetettua kapteeniksi nimetty Vilma Kesänen, Hanna Vapamaa, Lena Reshetko ja pahan jalkavamman vuoksi koko viime kauden sivussa ollut Roosa Lukkarinen.

Mestaruus kissalauman tavoitteena

Haksan mukaan Catzin tavoitteena kaudelle on mestaruus. Samaa kunniaa tavoittelevat tällä kaudella kissalauman lisäksi samat joukkueet kuin viime kaudellakin: Espoo Team, FoA, HoNsU, Huima, Kerava Energia Team, PeKa ja ToPo. Haksan mukaan Catzin tavoitteen saavuttamisen tiellä kovimpina haastajina ovat PeKa, FoA ja Espoo Team. PeKa on vahvistunut Reetta Piiparilla, mutta kymenlaaksolaisten amerikkalaisvahvistukset ovat vielä kauden kynnyksellä vaihtumassa. FoA:lla on Juta Jahilon johdolla kasassa kova kuuden pelaajan kärki. Espoo Team on pitkään yhdessä ollut totutusti aggressiivinen ja tiivis joukkue, jolla on todella vahva ja leveä pelaajamateriaali. Huimalla on varmasti myös oma sanansa sanottavana, kun Kenya Robinson ja Sanna Jämsen johtavat kokemuksellaa Äänekoskelaisten peliä. Ei ole vielä selvää miten ToPo tulee pelaamaan ilman Taru Tuukkaasta, mutta maajoukkuetakapelaaja Anette Juvosen johdolla helsinkiläisillä on kasassa varmasti iskukykyinen joukkue. Pudotuspelipaikasta lähtevät myös taistelemaan HoNsU, jonka syömähampaina tulevat olemaan Minna Sten ja Charlee Underwood, ja Keravan Energia Team, joka sai kovan vahvistuksen maajoukkuekokemustakin omaavasta Sanna Heleniuksesta.

Tervetuloa seuraamaan jännittävää naisten SM-koriskautta 2011-2012!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy