Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

30.08.2011

Alexandria Anderson Catziin

Catz ja Alexandria Anderson ovat solmineet yhden kauden mittaisen sopimuksen kuukauden koeajalla. Alex on 185-senttinen amerikkalainen sisäpelaaja, joka pelasi Chattanoogan yliopistossa neljä kautta. Alex palkittiin kahdella viimeisellä kaudellaan sekä konferenssinsa lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi että koko konferenssinsa parhaaksi pelaajaksi. Yliopistokausiensa päätyttyä Alex oli koulunsa historian toinen yli 1000 pistettä tehnyt ja eniten heittoja torjunut pelaaja. 

WNBA:han draftattu koripalloperheen jäsen

Hienot otteet Chattanoogassa veivät Alexin kolkuttelemaan WNBA:n portteja, sillä San Antonio Silver Stars varasi hänet vuoden 2008 draftin 39. vuorolla. Pelipaikkaa ei kuitenkaan WNBA:sta löytynyt, joten Alex suuntasi Euroopan ammattilaisparkeiteille. Euroopassa Alex on viime vuosina pelannut Israelin ja Turkin pääsarjoissa sekä Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Alexille koripalloilu on tullut verenperintönä, sillä hänen isänsä Willie Anderson on ensimmäisen kierroksen varaus NBA:han. Willie pelasi pitkän uran NBA:ssa, jonka jälkeen peliuransa viimeisinä vuosina hän siirtyi Euroopan huippusarjoihin muutamaksi kaudeksi. Alexin setä, isä-Willien pikkuveli, Shandon Anderson on myös pelannut pitkän uran NBA:ssa, joka päättyi vuonna 2006 Miami Heatin riveissä voitettuun NBA:n mestaruuteen.

Urheilullinen sisäpelaaja

Catzin päävalmentaja Mika Haakana on katsonut pelivideoita Alexin aiemmista otteluista ja uskoo Catzin löytäneen hyvän pelaajan riveihinsä. "Alex on urheilullinen pelaaja, jolla on hyvät post liikkeet, mutta hän pystyy haastamaan myös ulkoa." Urheilullisena pelaajana Alex on Haksan mukaan sopiva pelaaja kissalauman nopeaan pelitapaan. "Alexin pitäisi sopia meidän konseptiin hyvin. Hän on myös tehnyt kovia levypallotilastoja." Haksan mukaan vastustajien pitkän pään pelaajilla saattaakin kauden aikana tulla kiire pysyä Catzin vauhdissa, mutta levypallopelissä kissalaumalla pitäisi silti riittää voimaa. "Olisihan se vähän tarkoitus, että vastustajien ison pään pelaajat eivät kestäisi kovassa vauhdissamme mukana. Toisaalta levypallopelissä pitää pärjätä, jotta voimme juosta. Meillä on kuitenkin monia "pituuttaan parempia" levypallopelaajia, kuten esimerkiksi Dionne Pounds, Roosa Lukkarinen ja Lena Reshetko."

Alex on valmiina kautta varten

Alex saapuu Lappeenrantaan täynnä motivaatiota. "Odotan innolla tätä kautta ja olen iloinen, että Catz antoi minulla mahdollisuuden liittyä joukkueseen. Olen kuullut hienoja asioita Suomen sarjasta ja kuinka kilpailu ja taso vain kovenee vuosi vuodelta." Alexilla on selkeä kuva miten hän haluaa auttaa kissalaumaa menestymään ja hän uskoo sopivansa kissalauman pelitapaan. "Uskon olevani monipuolinen pelaaja joukkueelle, sillä olen nopea sisäpelaaja tai pitkä laituri. Olen todella innoissani, että valmentaja haluaa meidän pelaavan kovalla tempolla. Henkilökohtaisesti haluan vain auttaa joukkuetta kaikin tavoin. Jos joukkue pelaa hyvin, niin pelaan itsekin hyvin." Syyskuussa Lappeenrantaan saapuva Alex odottaakin jo kauden alkua. "Olen valmiina upeaa kautta varten ja odotan jo joukkuetovereideni tapaamista."

Tervetuloa kissaperheeseen Alex!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy