Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

24.08.2011

Dionne Pounds Catziin

Dionne Pounds on solminut Catzin kanssa sopimuksen kaudesta 2011-2012. Didi on ollut viimeisen neljän kauden ajan yksi naisten SM-koriksen ehdottomista tähtipelaajista palattuaan Yhdysvalloista Teksasin osavaltiosta Lamarin yliopistosta takaisin Suomeen. Kahden PeKa:ssa vietetyn kauden jälkeen Didi suuntasi Jyväskylään HoNsU:n riveihin voitettuaan PeKa:n riveissä ensimmäisen Suomen mestaruutensa keväällä 2008. Viime kaudellakin Didin tilastot olivat huikeaa luettavaa kun ottelua kohden hän kirjautti 24,1 pistettä, 6,7 levypalloa, 3,6 syöttöä ja 3,9 riistoa. Näillä lukemilla irtosi syöttilaston voitto ja piste- sekä riistotilastojen toiset sijat naisten SM-sarjassa. Kauden päätteeksi Didi äänestettiin vuoden pelaajaksi. Didistä on kasvanut myös yksi Suomen maajoukkueen tämänhetkisistä kantavista voimista.

Poundsin legendaarinen koripalloperhe

Didin isä Larry Pounds on yksi legendaarisista hahmoista Suomen koripallohistoriassa voitettuaan useita mestaruuksia pelaajana KTP:n riveissä. Sympaattisena herrasmiehenä tunnettu Larry on myös toiminut valmentajana pääsarjatasolla. Poundsin perheestä löytyy roppakaupalla koripallo-osaamista Didin ja Larryn lisäksi, sillä Didin pikkuveli Michael pelaa Korisliigaa alkavalla kaudella KTP:n ja pikkusisko Anissa pelaa naisten SM-sarjaa PeKa:n riveissä.

Monipuolinen taituri

Äärimmäisen vaarallisena viimeistelijänä tunnetun aiempina vuosina Catzin vastustajien riveissä esiintyneen Didin pelilliset ominaisuudet ovatkin hyvin tiedossa päävalmentaja Mika Haakanalla. "Didi on erittäin hyvä heittäjä, mutta hän on myös erinomainen korille ajaja. Didi pystyy poikkeuksellisen hyvin luomaan heiton kovavauhtisestakin kuljetuksesta. 3,6 syöttöä ja 3,9 riistoa per peli viime kaudella kertovat paljon myös pelinlukutaidosta." Haksalta riittää Didin sopimuksen myötä arvostusta myös näkymätöntä työtä taustalle tekevälle osalle kissaperheestä. "Todella hyvää työtä taustaryhmältämme!"

Iloisin mielin uuteen ympäristöön uusia haasteita etsimään

Kesällä Jyväskylän yliopistosta psykologian maisteriksi, pääaineenaan urheilupsykologia, valmistunut Didi saapuu pilke silmäkulmassa uuteen kotikaupunkiinsa. "Tuntuu tosi hyvältä tulla Lappeenrantaan. Aina minuu kyllä vähä jännittää tulla uuteen joukkueeseen ja uuteen paikkaan kun ei tiedä miten kaikki ottaa minut vastaan. Mutta ilosin mielin oon tulossa, vaikka kotkalainen olenkin." Maajoukkueen kautta kuitenkin löytyy Didille jo valmiiksi tuttuja pelaajia Catzin joukkueesta, joka helpottaa sopeutumista joukkueeseen, kuten myös yhteiset tavoitteet. "No kyllähän mä tietty menestystä joukkueelta toivon ja uskon, että kovan työn tulos aina jotenkin tulee näkymään. Mä uskon, että tuun ihan hyvin tyttöjen kanssa toimeen. Vilma ja Hanna ovat maajoukkueesta jo tuttuja. Mä tuun aika hyvin ihmisten kanssa toimeen ja kyllä mä uskon, että jos on joukkue jolla on samat tavoitteet, niin ei siinä hirveesti pieleen voi mennä."

Tavoite ulkomailla

Henkilökohtaisella tasolla Didillä on vielä tavoitteita saavutettavana. "Mulla on vielä tavotteena päästä ulkomaille pelaamaan. Viime kausi meni henkilökohtaisesti hyvin ja suuri kiitos siitä Ensio Helimäelle, mutta kuten aina parannettavaakin on. Haluan vielä kehittyä monella osa-alueella kuten pallon käsittely, 1-1 puolustus ja heittoa ei koskaan voi liikaa reenata. Haluaisin, kuten viime vuonnakin, tasaisen varman kauden. Haluan olla pelaaja johon pystyy luottamaan kentällä kuten kentän ulkopuolellakin. Jos noissa onnistun ja kehityn, niin on hyvä kausi tulossa." Haksa tiedostaakin Didin tavoitteet jo valmiiksi. "Haluamme auttaa Didiä kaikin tavoin pääsemään tavoitteeseensa saada hyvä sopimus ulkomailta tulevaisuudessa. Toki mielellämme pidämme tämän tason pelaajan pidempäänkin."

Tulevan kauden kissalauma on lähes valmiina

Haksan mukaan Didi on erittäin sopiva pelaaja Catzin ensi kauden kokoonpanoon. "Didi soveltuu erittäin hyvin tempopeliimme, jossa on tarkoitus painaa kaasu pohjassa molemmissa päissä kenttää." Haksan mukaan pelikirjasta voidaan kaivaa esille Didin tulon myötä uusia sivuja. "Pelaamme varmasti paljon kolmellakin takapelaajalla ja tarkoitus on pelata siis "fast pace" korista." Haksan mukaan tulevan kauden kissalauma ei vielä ole aivan valmis. "Takakenttämme on nyt ehdottomasti valmis, nyt haemme ainakin yhtä sisäpelaajaa ulkomailta"

Tervetuloa kissaperheeseen Didi!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy