Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

15.08.2011

Kissat Universiadeissa

Miesten koripallomaajoukkueen tarratessa jo toisella kädellä EM-kisalippuun, taistelee naisten maajoukkue Kiinassa Universiadeissa paikasta jatkopeleissä. Suomen ensimmäisessä ottelussa turnauksessa vakuuttavasti pelannut Taiwan kaatoi Suomen eilen sunnuntaina 14.8. selkein lukemin 78-45. Taiwanin tiukka puolustus pakotti Suomen pallonmenetyksiin ja rankaisi niistä syntyneillä nopeilla hyökkäyksillä Suomea. Ensimmäisessä ottelussa Suomen tehokkain pelaaja oli 16 pisteellä ja 8 levypallolla Krista Gross.

Yhden nukutun yön jälkeen Suomi kohtasi tänään maanantaina 15.8. kotiyleisönsä edessä Shenzenissä pelaavan Kiinan. Katsojia ottelussa oli paikanpäällä huikeat 18 000 ja ottelu televisioitiin miljooniin koteihin Aasiassa. Emännät veivät ensimmäisen puoliajan ja Suomi joutui lähtemään toiselle puoliajalle 13 pisteen tappioasemasta, mutta tiukassa paikassa Suomi kasasi rivinsä ja nousi voittotaisteluun mukaan. Catzin Hanna Vapamaa nousi ottelun ratkaisijaksi viimeistellen Suomen huikean kirin, kun kellossa oli aikaa kolme sekuntia Hannaa rikottiin kolmen pisteen heitossa pelin ollessa Kiinalle 40-39. Hanna osoitti kylmäverisyytensä ja upotti kaikki kolme vapaaheittoaan siirtäen täten Suomen 40-42 johtoon. Viime sekunneilla Suomen puolustus vielä pysäytti Kiinan ja Suomen voitonjuhlat masensivat täpötäyden areenan yleisön. Hannan 5 pisteen lisäksi rämäpäiselle laiturille tarttui ottelussa 8 levypalloa. Vilma Kesänen uurasti 8 pisteen, 8 levypallon, 4 riiston ja 4 syötön arvoisesti, mutta Suomen ja koko ottelun pistekuningattaruuden nappasi Minna Sten, joka viimeisteli 13 pistettä ja repi myös 8 levypalloa.

Suomen naisten maajoukkueella ei jää aikaa lepäilyyn ja voiton juhlimiseen, kun heti huomenna tiistaina 16.8. vastaan asettuu Liettua. Neljän joukkueen lohkon viimeisessä ottelussa on pelissä paikka jatkopeleissä, kun samanaikaisesti Shenzenissä toisessa hallissa kohtaavat Kiina ja Taiwan, joille Liettua on jo hävinnyt selkein lukemin.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy