Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

22.07.2011

Takia Starks Catziin

Catz on solminut Takia Starksin kanssa sopimuksen kaudeksi 2011-2012. Sopimus sisältää kahden viikon koeajan. Houstonista kotoisin oleva 25-vuotias Takia on 173-senttinen amerikkalaistakapelaaja, joka on pelannut arvostetussa Texas A&M yliopistossa. Texas A&M Aggies on hallitseva naisten koripallon yliopistomestari ja Takian pelivuosina joukkue ylsi pudotuspeleissä kahdeksan ja kuudentoista parhaan joukkoon. Useita kunnianosoituksia uransa aikana saanut Takia on yliopistonsa kaikkien aikojen pistekuningatar upotettuaan neljän pelivuotensa aikana huikeat 1977 pistettä.

Yliopistouransa jälkeen Takia suuntasi ammattilaiskentille Australiaan kaudeksi 2009-2010, mutta viime kausi jäi häneltä kokonaan pelaamatta hänen isänsä sairastuttua vakavasti. Takia pelaa syyskuun puoleenväliin asti Puerto Ricossa ja saapuu sitten Catzin vahvuuteen. Takia on NBA-legenda John Starksin serkku.

Nopeampi ja aggressiivisempi kissalauma

Catzin päävalmentaja Mika Haakanalla onkin tulevaksi kaudeksi jo mielessä pieniä taktisia muutoksia, ja Takia sopiikin Haksan mukaan näihin suunnitelmiin hyvin. "Takia on nopea ja hän on tottunut puolustamaan aggressivisesti. Ensi kaudella me tulemme olemaan yleisesti urheilullisempi joukkue ja tulemme pelaamaan nopeammin sekä aggressiivisemmin."

Takia on vaarallinen heittäjä eikä epäröi ratkaisuhetkilläkään ja Haksalla onkin hänelle jo rooli valmiina. "Takia tulee pelaamaan heittävänä takapelaajana meillä, mutta hän pystyy myös tuuraamaan Vilma Kesästä pelintekijän paikalla. Heittävän takapelaajan paikka on hänelle luonnollisin pelipaikka." Takian scouttauksessa apuna oli viime alkukaudella Catzia edustanut Mara Freshour, jolle Takia on tuttu vastustaja yliopistovuosilta, ja Haksalla onkin jo selkeä kuva kissalauman uusimman jäsenen taidoista. "Hän pystyy luomaan oman heittonsa kuljetuksesta erinomaisesti ja nopeudellaan avaamaan paikkoja myös muille pelaajille. Takialla on tärkeä rooli korinteossa meille." 

Takia odottaa jo innolla kissalaumaan liittymistä

Takia itse odottaa jo innolla Lappeenrantaan saapumistaan. "Ensinnäkin haluan kiittää Catzia, kun he uskoivat kykyihini ja antoivat minulle mahdollisuuden edustaa joukkuetta tulevalla kaudella. Odotan innolla uuteen kulttuuriin ja kieleen tutustumista sekä koripallon pelaamista uudessa ympäristössä. Jokainen sarja on erilainen ja haluan oppia suomalaisten tavasta pelata koripalloa."

Takian mukaan hän sopii hyvin Haksan suunnitelmiin. "Tiedän olevani sopiva pelaaja Catziin ja päävalmentaja Haakanan suunnitelmiin. Olen nopea, energinen ja aggressiivinen pelaaja. Pelitapani on epäitsekäs ja puolustuspeli on minulle tärkeintä. Tuon mukanani Catziin intohimoa, johtajuutta, sisua ja joukkuepelaamista." Takian omat tavoitteet kaudelle ovat selkeät. "Haluan auttaa joukkuetta kaikilla tavoilla, jotta voimme menestyä ja voittaa pelejä. Henkilökohtaisesti haluan kehittyä henkisellä ja fyysisellä tasolla."

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy