Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

20.07.2011

Kissoja Universiadeihin

Suomen naisten maajoukkue osallistuu Kiinassa 12.8.-23.8. pelattaviin Universiadeihin. Catzin pelaajista turnauksessa ovat mukana alkukesän maajoukkueen mukana viettäneet Vilma Kesänen ja Hanna Vapamaa. Suomen naisten maajoukkueelle avautui lopulta mahdollisuus osallistua, kun Ranska jättäytyi sivuun turnauksesta.

Tässä turnauksessa Suomen päävalmentajana toimii Ensio Helimäki. Suomen joukkueen runko koostuu maajoukkuepelaajista. Apuvalmentaja on Catzin Marianne Koskinen, joka odottaa innolla uudenlaista rooliaan maajoukkueen mukana. "Se on varmasti aikamoinen kokemus. Itselläni on nyt vähän erilainen rooli ja tästä reissusta jää varmasti jotain taskuun. On kiva nähdä läheltä kokeneen valmentajan työskentelyä." Vännin mukaan turnaus on hieno asia Suomen nuorille naiskoripalloilijoille. "Tämä on hyvä mahdollisuus nuorille pelaajillemme, kun kokeneemmat pelaajat eivät ole mukana, niin peliaikaa on enemmän tarjolla." Vänni luottaa joukkueen iskukykyyn, vaikka valmistautuminen jääkin hieman lyhyeksi. "Meillä on nuori ja innokas joukkue. Paikkaamme puuttuvaa kokoa aggressiivisuudella ja uskon, että yhteinen sävel löytyy nopeasti." Vilman ja Hannan lisäksi kissalaumasta aiemmilta kausilta tuttuja kasvoja joukkueessa ovat Minna Sten sekä tällä hetkellä Saksassa vaihto-opiskelijana oleva Kaisa Valtakari. Alkulohkossa Suomi kohtaa Kiinan, Taiwanin ja Liettuan.

Hieman yllättäen tullut mahdollisuus on Vilman mieleen ja vikkelä takapelaaja odottaakin jo innolla turnausta. "Reissu tuli aika yllätyksenä, mutta tämä oli iloinen yllätys. Tämä on mahtava juttu, kun on tälläinen tosi iso tapahtuma ja vielä Kiinassa. Hienoa, että Suomella on nyt naisten joukkue mukana, kun ei moneen vuoteen ole ollut." Vilma lähtee hakemaan onnistumisia, vaikka vastustajista ei vielä oikein tietoa olekaan. "Minulla ei ole ihmeempiä odotuksia, kun ei oikein tiedä vielä vastustajistakaan mitään. Odotan hyvää reissua, josta saisi hyviä kokemuksia ja onnistumisia peleissä."

Hannakin odottaa turnausta jo innolla. "Tuntuu tosi mahtavalta päästä noin ainutlaatuiseen reissuun mukaan ja hienoa nähdä minkälainen tapahtuma se tulee olemaan." Vaikka turnauksen vuoksi jääkin treenejä välistä kauden alla muun kissalauman kanssa, niin Hannan mukaan turnauksen tuomat kokemukset ja mahdollisuudet ovat isossa kuvassa tärkeämmät. "Tottakai pitäisi oman joukkueen kanssa treenata ja hioa seuraavan kauden pelikuvioita kuntoon, mutta kyllä se enemmän positiivinen asia on. Sieltä saa taas hiukan lisää kokemusta ja näkee maailmaa. Odotan reissua innolla!"

Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee myös maajoukkuekomennuksen positiivisena ja normaalina asiana. "Se on ihan hyvä asia vaan, että Vilma ja Hanna saavat kansainvälisiä pelejä. Tämähän on nyt jo normaalitilanne, kun maajoukkueet pelaavat ja leirelevät junnuissakin jo 50-60 päivää vuodessa, niin pelaajia on poissa." Haksa myös korostaa, että korkeat leiritysmäärät ovat osoitus Suomen maajoukkueiden korkealaatuisesta toiminnasta. "Se on osoitus siitä, että maajoukkuetoimintamme on nyt jo junnupuolellakin todella kovalla tasolla. Leiritysmäärät yms. ovat jo kansainvälistä huipputasoa ja se on loistava asia." Haksan mukaan joukkue ei todennäköisesti kuitenkaan pystyisi harjoittelemaan täydellä kokoonpanolla tämän maajoukkuekomennuksen aikana. "Joukkue tulee muutenkin todennäköisesti harjoittelemaan täydessä kokoonpanossa vasta syyskuun puolella, jolloin pääsemme harjoittelemaan vasta joukkuekonseptia muutenkin."

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy