Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

24.09.2013

A-tytöt SM-sarjaan!

Catzin A-tytöt jyräsivät SM-karsinnoissaan lohkovoittajaksi voittaen kaikki kolme otteluaan varmistaen täten paikkansa myös tulevaksi kaudeksi A-tyttöjen SM-sarjaan. Lappeenrannan Urheilutalolla lauantaina 21.9. pikkukissat kaatoivat ToPo:n 63-48 ja myöhemmin samana päivänä rakkaan paikallisvastustaja PeKa:n 62-49. Seuraavana päivänä Tampereen Pyrintökin sai tunnustaa pikkukissat paremmaksi joukkueeksi lukemin 62-53. Pikkukissojen riveissä oli edustuksen sopimuspelaajista Essi Pohjonen, Marianne Kalin, Lotta Hämäläinen ja Veera Pirttinen.

Kova kesä takana

Catzin A-tyttöjen päävalmentaja Marianne Koskinen, jonka apuvalmentajana on Juuso Rautio, oli luonnollisesti tyytyväinen kauden ensimmäisen tavoitteen täyttymiseen, mutta miten tähän pisteeseen on tultu? "Kesäkuun kuudes päivä aloitettiin yhdessä harjoittelu tällä kokoonpanolla. Kaksi ekaa viikkoa mentiin rauhallisesti kerran päivässä systeemillä ja tutustuin tyttöihin ja siihen, missä he menevät fyysikassa. Sitten mentiin kaksi kertaa päivässä harjoitteluun. Oli korista, punttitekniikoita, yleisurheilukentällä vetoja, hyppyjä... Kova sitoutuminen harjoitteluun ja motivaatio harjoitella oli valmentajien mieleen. Elokuussa harjoitteluun liittyivät edustuksen pelaajat Lena Reshetkon johdolla ja siinä saivat tytöt mitellä taitojaan heitä vastaan. Koko ajan harjoituksissa oli 15-20 pelaajaa kolmesta joukkueesta. (Edustusjoukkue, naisten kakkosjoukkue ja A-tytöt)"

Kissalauman tuttu pelitapa toimii

Pikkukissojen pelitapa on yhteneväinen edustusjoukkueen kanssa, joten lopulta siirtyminen naisten peleihinkin helpottuu tätä kautta. Vännin mukaan mitään ei ole tullut ilmaiseksi, mutta joukkueen peli on kehittymässä oikeaan suuntaan. "A-tytöt pelaavat samalla konseptilla kuin naiset myös tänä vuonna. Osalle pelaajista asiat ovat tuttuja, mutta pitkä tie on kuljettu, jotta oltaisiin samalla sivulla joukkueena. Viikonloppu näytti, että oikealla tiellä ollaan ja ei tarvitse hirveästi tyttöjä motivoida harjoittelemaan. Jokainen huomasi varmaan, miten harjoittelu vaikuttaa yksilön kehittymiseen ja siten joukkueen tulokset paranevat."

Lisää työtä luvassa

Mikä Vännin mukaan onkaan pikkukissojen tavoite tulevalle kaudelle? "Tavoitetta ei olla vielä yhdessä asetettu, mutta itse ajattelisin näin, että viime vuotista sijoitusta A-tyttöjen SM-sarjassa lähdetään parantamaan." Vänni ei päästänyt karsintaturnauksen voittoa juhlineita pikkukissoja nauttimaan liikaa lupaamalla entisestään lisää töitä harjoituksissa. "Pelien jälkeen sanoin tytöille, että nyt se harjoittelu vasta alkaa, monta silmäparia suureni joko kauhusta tai harjoittelun ilosta."

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy