Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

29.05.2013

Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Catz jatkaa tulevan kauden joukkueensa rakentamista hyvää vauhtia, kun Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen ovat solmineet jatkosopimukset kaudeksi 2013-2014. Catzin omia kasvatteja Lottaa ja Essiä ennen jatkosopimukset ovat siis jo tehneet pelaajista Lena Reshetko sekä Anni Mäkitalo ja valmennuskaksikko Mika Haakana sekä Marianne Koskinen. Lotta ja Essi pelasivat molemmat viime kaudella kissalauman lisäksi myös A-tyttöjen SM-sarjan otteluita. Molemmat 1996-syntyneet lahjakkaat nuoret pelaajat pystyvät ikänsä puolesta pelaamaan vielä kaksi vuotta junioripeleissä.

Lisää pelinjohtotaitoa Lotalle

Takapelaajan tontilla viihtyvä Lotta nousi kissalaumaan kesällä 2011 ja molemmat kaudet ovatkin päättyneet tuplamestaruuksiin. Minkälainen Lotan omien sanojen mukaan juuri päättynyt kausi olikaan? "Viime kausi oli aika samanlainen kuin edellinen, mikä ei ole huono juttu! Kehityin ja sain treenata taas tosi hyvien pelaajien kanssa, edustuksen peleissä tuli myös onnistumisia." Lotan otteet parketilla olivat tosiaan edelliskautta varmempia kovan harjoittelun ja A-tyttöjen pelien vastuunkantamisen myötä, mutta missä Lotta itse kokee kehittyneensä eniten ja mitä kesäharjoittelussa tulee korostaa saavuttaakseen omat ensi kauden tavoitteensa? "Koen kehittyneeni viimekaudella pointtina olemisessa ja pelin johtamisessa sekä myös puolustuksessa. Viime kaudella saimme A-tytöissä todella kovia pelejä, joiden avulla myös kehittyi. Kesän aikana yritän panostaa heittoon. Tavoitteita tulevalle kaudelle on kehittyä yksilönä mm. pallonkäsittelyssä ja heitossa sekä myös kehittää joukkuepelaamista."

Iso muutos Essille

Sentterinä pelaava Essi on vasta päättänyt ensimmäisen kautensa Catzin edustusjoukkueessa, joten minkälainen muutos tämä kausi oli aiempiin verrattuna? "Loikkaus junnuista naisiin oli suuri. Miun treenit vähintään tuplaantuivat, jos ei jopa riplaantunu ja meno oli paljon kovempaa. Siinä tahdissa kuitenkin pakostakin kehittyi paljon ja oppi uutta. Varsinkin alussa naiset auttoivat miuta, etten ollut ihan pihalla." Missä Essi omasta mielestään kehittyi eniten viime kaudella ja mihin pääpaino kesäharjoittelussa tulevaa kautta varten on asetettu? "Mielestäni opin pelinlukutaitoa ja reagoimaan peremmin eri tilanteisiin, kiitos naisten treenien. Kesällä panostan heittoon ja kuntoon. Odotan ensi kaudelta, että myö pärjätään junnuissa hyvin ja pääsen siellä pelaamaan paljon sekä naisissakin pärjäisimme hyvin. Tärkeätähän on kehittyä ja tulla paremmaks pelaajaksi, ja kyllähän kesällä pitää treenata kaikkea, sillä en ole läheskään valmis pelaaja."

Monipuolinen pelintekijä

Kissalauman apuvalmentaja ja A-tyttöjen pääkäskijä Marianne Koskinen näkee Lotan amentaneen hyvää oppia ja kehitys on ollut silmiinpistävää. "Viime kaudella Lotta otti isoja harppauksia kovalle ja vaativalle pelinjohtajan tontille. Itse "vanhana" pelinjohtajana tiedän mitä tarvitaan ja olen Lotan kanssa pitänyt monta keskustelua auttaakseni häntä. Lotta treenasi naisten harkoissa Annia, Katjaa, Chandreaa ja Kellietäkin vastaan ja koskaan mikään ei tullut helpolla. Se missä hän meni mielestäni eteenpäin oli pelinjohtamisessa. hän uskalsi puhua pelit ja järjesti pelaajat omille paikoilleen varmoin ottein. Oma uhka korintekemiseen parani huomattavasti sekä ajojen että kaukoheittojen osalta. Puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla, mikä on näkynyt myös riistoina peleissä. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja siinä Lotta on esimerkillinen."

Korinalustan emännyyttä opettelemassa

Aivan kuten Lottakin, Vännin mukaan Essi pistettiin kissalauman treeneissä tiukoille kovassa seurassa ja se on ollut yhtenä tärkeänä asiana 186-senttisen sentterin kehityksessä. "Tämä oli Essin ensimmäinen vuosi edustusjoukkueessa, jolloin harjoitusmäärät tuplaantuivat. 3 kertaa viikossa aamuharkat, joka arkipävä iltaharkat ja yksi vapaapäivä viikossa. Tähän rytmiin totuttelu vei aikaa, mutta koko ajan Essi määrätietoisesti halusi tulla paremmaksi. Naisten harkoissa sama juttu kun Lotalla, mitään ei saa helpolla. Ja mikäs siinä otellessa neuvoja Lenalta ja Alexilta. Essin heiton kanssa tehtiin tänä vuonna töitä ja seuraava kehityskohta on oman aseman ottaminen ja siitä erillaisten ratkaisujen harjoittaminen, myös liikkuvuus on jatkuva kehityskohde. Punttisalilla tulemme viettämään aikaa, koska voimataso halutaan kehittään sille tasolle, että muilla ei ole asiaa "Essin keittiöön". Valmentajana minulla on helppo homma myös "Esman" kanssa, ei tarvitse hirveästi motivoida harjoittelemaan, sillä hän on tunnollinen harjoittelija."

Kohti valoisaa tulevaisuutta

Mitä Vänni odottaakaan näiltä kahdelta kissalauman nuorelta lupaukselta tulevalla kaudella ja pidemmällä tulevaisuudessa? "Tulevaisuus näyttää minun kristallipallossa erittäin lupaavalta näiden kahden osalta. A-tytöissä tytöt ovat isossa roolissa ja jos sama kehityskaari jatkuu, nähdään tytöt edustuksenkin peleissä taitojaan näyttämässä. Mutta pitää muistaa, että mitään ei tuoda tarjottimella kenelleekkään vaan se täytyy jokaisen ansaita päivittäisellä työnteolla ja oma asenne tekemiseeen on avainasemassa kehittyäkseen pelaajana seuraavalle tasolle."

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy