Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

15.05.2013

Päävalmentaja Mika Haakana ja avainpelaaja Lena Reshetko jatkavat Catzissa

Catzin kausi päättyi toiseen perättäiseen tuplamestaruuteen kolme viikkoa sitten ja nyt Catz on jo solminut ensi kaudeksi kaksi erittäin tärkeätä jatkosopimusta. Päävalmentaja Mika Haakana ja monivuotinen luottopelaaja Lena Reshetko jatkavat kissalaumassa myös kaudella 2013-2014.

Jatkuvuutta tutun avainpelaajan kautta

Lena on ollut avainpelaaja kissalaumassa seuran koko kahdeksanvuotisen SM-sarjahistorian ajan voittaen kolme SM-kultaa, kolme Cup-mestaruutta, sekä neljä SM-hopeaa tuona aikana. 27-vuotias lappeenrantalaistunut Pietarista lähtöisin oleva monipuolinen taituri on ihastuttanut Lappeenrannan Urheilutalon yleisöä vakuuttavilla otteillaan viikosta ja vuodesta toiseen luoden erittäin tärkeän jatkuvuuden ensi kauden toista perättäistä tuplamestaruuttaan puolustavalle kissalaumalle. Miltä Lenasta tuntuukaan jatkaa tutussa ympäristössä? "Tuntuu hyvältä pelata taas Catzissa! Joka tapauksessa olen kasvanut ja pelannut täällä jo niin kauan, että tuntui luontevalta jatkaa. Olemme saaneet hyvää tasaisuutta joukkueeseemme ja pelitapaamme, joten tiedän mitä odottaa. Tiedän myös roolini joukkueessa ja mitä minulta odotetaan. Pelaamme vain voitosta jatkuvasti ja se on minulle erittäin tärkeätä!"

Kova työmäärä tulosten taustalla

Lena korostaa pitävänsä kissalauman työteliiästä toimintakulttuurista. "Olemme voittaneet paljon, mutta se on vain osoitus hyvästä yhteisesti tekemästämme työstä, joka on mielestäni ollut erittäin palkitsevaa. Saavutimme viime kaudella kaikki tavoitteemme ja vaikka se saattoi vaikuttaa helpolta, niin se tuli vain todella kovan työn ja joukkuepelin kautta." Pitkä kausi vaatikin veronsa ja Lenan valmistautuminen tulevaan kauteen saa vielä odottaa hetken. "Vasta nyt alan tuntea oloni levänneeksi, joten palautuminen on vienyt aikaa. Haluan nyt vain viettää aikaa ystävieni sekä perheeni kanssa ja vasta vähän myöhemmin aloittaa fyysisen harjoittelun valmistautuen hiljalleen uuteen kauteen. Ensi kaudella meidän pitää taas tehdä paljon töitä voittaaksemme, joten nyt on aika levätä ja pitää koripallo vielä hetken poissa ajatuksistamme."

Haksan jatkosta helppo päätös

Haksa on ollut kissalauman valmennusjohdossa jo viisi kautta, joista kolme viimeistä päävalmentajana ripustettuaan pelikengät naulaan pitkän SM-sarjauran jälkeen. Catzin edustusjoukkueen tukiryhmän puheenjohtaja Boutros Mali on erittäin tyytyväinen päästyään Haksan kanssa yhteisymmärrykseen jatkosta. "Noiden kolmen kauden aikana joukkueemme on voittanut paljon ja Haksan voittoprosentti valmentajana onkin erinomainen. Joukkue pelaa hyvin nykyaikaista koripalloa, josta suurin kiitos kuuluu tietenkin päävalmentajalle. Seura ja Haakana haluavat jatkaa mestaruuskannassa myös ensi kaudella, joten jatkosopimuksen tekeminen oli suhteellisen helppoa." Jatkosopimuksen solmimiseksi Haksan ei tarvinnut motivaatiota etsiä kissojen ja koirien kanssa. "Valmentaminen on intohimoni ja Catzissa on erinomaiset olosuhteet valmentaa ja samalla edelleen kehittää itseään erittäin ammattimaisessa ympäristössä. Viisi vuotta Catzissa on ollut erittäin hienoa ja opettavaista. Viimeiseltä 4 vuodelta olemme saavuttaneet kolme kultaa ja viimeiset kaksi vuotta ovat olleet lähes epätodellisia menestyksen suhteen.  Kaikki palaset loksahtivat kohdilleen ja se mahdollisti tälläisen saldon: 80 voittoa - 5tappiota  mukaanlukien cup-, sarja- ja harjoituspelit."

Tutulla porukalla kovia tavoitteita saavuttamaan

Haksan rinnalla jatkaa tuttu pari, kun Marianne Koskinen on myös tulevalla kaudella kissalauman apuvalmentaja kahden edellisen kauden tapaan. Haksa arvostaakin korkealle aisaparinsa työpanoksen, mutta esittää vielä pienen toiveen valmennusryhmän kolmannelle jäsenelle. "Vännin jatko luonnollisesti on todella arvokas asia koko seuralle. Toivon ja uskon, että loistavaa työtä tehnyt Arttu Rossi myös jatkaa. Artun opeilla pelaajat ovat tehneet, niin nopeus- kuin kestävyysennätyksiään tällä ja viime kaudella. Mm. viisi pelaajaa juoksi 20 metriä alle 3,10 sekunnin, joka on todella kova suoritus ja iso kivijalka pelitavallemme." Haksan mukaan tulevalle kaudelle tavoitteet on asetettu korkealle. "Uskon, että saamme taas jalkeille kilpailukykyisen joukkueen ja olemme valmiita havittelemaan harvinaista three-peatia, eli kolmea peräkkäistä mestaruutta. Helppoa se ei tule olemaan, mutta kovalla päivittäisellä, keskittyneellä työllä meillä on siihen mahdollisuus."

Lenan jatko tärkeätä kissalaumalle

Miltä Haksasta tuntuukaan rakentaa tulevan kauden joukkuetta, kun Lenan jatko on varmistunut jo hyvissä ajoin keväällä? "Tottakai sarjan parhaan pelaajan jatkaminen on valtavan iso juttu. Lena pelasi tällä kaudella uransa parasta korista ja kehittyi pelaajana edelleen. Hän on hieno joukkuepelaaja ja johtaja, joka tekee työnsä joka päivä ammattimaisesti. Joskus pelaajamme jäävät tilastoissa varjoon pienemmän peliajan ja joukkueorientoitumisen takia. Esimerkiksi Lena teki 38 pinnaa 80 prosentin tarkkuudella vain 30 minuutissa Honkaa vastaan viime kaudellla. Jos valmentaja olisi ymmärtänyt peluuttaa häntä, niin 50 pisteen rajan rikkominenkin olisi ollut mahdollista."

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy