Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

16.01.2013

Catz vahvistuu Sakellie Danielsilla

Catz ja Sakellie Daniels ovat solmineet koeajan sisältävän sopimuksen loppukaudeksi. Sakellie on 28-vuotias 170 senttiä pitkä amerikkalainen takapelaaja. Ennen Catziin saapumistaan Sakellie pelasi Liettuassa. Charlotten yliopiston kasvatti, joka heti valmistumisensa jälkeen pelasi vuoden Saksassa, on pelannut myös kolme kautta Sveitsissä Nyonin joukkueessa. Sakellie saapuu Lappeenrantaan vielä tammikuun aikana.

Lisää taitoa ja kokemusta takakentälle

Catzin päävalmentaja Mika Haakana miten Sakellie tulee sopimaan kissalauman pelitapaan? "Sakellie on erinomainen puolustaja, tulee linjoille kovaa ja pistää pallolle painetta, eli sopii meidän tapaamme hyvin. Hyökkäyspäässä hän on hyvä syöttäjä, joka avaa aina lisämahdollisuuksia hyökkäyspeliin."  Mikä Sakellien rooli tulee Haksan mukaan kissalaumassa olemaan? "Sakellie pystyy pelaamaan sekä laidassa että pelintekijänä. Tänä vuonna Lietuassa hän pelasi laidassa, mutta viime vuonna pelintekijänä. Anni Mäkitalo on pelannut loistavasti ja ollut ehkä jopa sarjan paras takapelaaja PeKa:n Reetta Piiparin ohella. Tarvitsemme kuitenkin toisen pelintekijän ja pallonkäsittelijän joukkueesemme, näin Katja Summala pääsee myös luontaiselle pelipaikalleen." Sakelliella on kokemusta euroopasta jo valmiiksi, joten onko Haksan mielestä hän sen puolesta kohtuullisen varma hankinta? "Halusimme kokeneen pelaajan, joka pystyy sopeutumaan rooliin kuin rooliin ja oppimaan nopeasti. Toivon, että saimme sellaisen." Haksan mukaan kissalauma tarvitsee rivistöönsä myös lisää leveyttä ja samalla A-tytötkin pääsevät jatkossakin pelaamaan mahdollisimman paljon A-tyttöjen SM-sarjassa. "Meillä on myös muutamalla avainpelaajalla ollut vaivoja läpi kauden ja näin saamme rosteriin lisää leveyttä. Lisäksi A-tytöt saavat nyt varmemmin parhaan rosterin sarjaansa ja mahdollisuuden taistella jopa mitalista. A-tytöt ovat kehittyneet ja parantanet peliään huimasti alkukierrosten rökäletappioden jälkeen ja nousseet sarjassaan jo viidenneksi." 

Innokas puolustaja janoaa menestystä

Haksa on jälleen kerran väsymättömästi selannut pelivideioita arvioituaan uutta kissaa, mutta annetaanpa Sakellien itsensä myös kuvailla minkälainen pelaaja hän omasta mielestään on ja miten hän uskoo sopeutuvansa kissalauman aggressiiviseen joukkuepuolustukseen perustuvaan pelitapaan. "Pelaan aggressiivisesti ja olen joukkuepelaaja, sen lisäksi rakastan puolustamista. Nautin pelintekijän roolista päästessäni silloin osallistumaan peliin paljon. Minusta tuntuu, että tulen sopimaan hyvin Catzin pelityyliin." Sakelliella on siis rutkasti jo kokemusta Euroopan koripalloparketeilta, joten minkälaista kokemusta hän odottaa ajaltaan Lappeenrannassa Catzin riveissä? "Odotan jo innolla, että pääsen pelaamaan Suomeen, sillä tiedän Catzin pelanneen viimeisimpien kausien ajan erittäin korkeatasoista koripalloa. Ymmärtääkseni Lappeenranta on aivan Venäjän rajan lähellä, joten eiköhän saapuessani Lappeenrantaan ole aivan kunnon talvi." Hallitseva tuplamestari Catz on viimeisten vuosien aikana tottunut menestykseen, josta parhaimpana esimerkkinä kahden Suomen - ja Suomen Cup-mestaruuden lisäksi on kuuden vuoden putki finaaleissa. Miten paljon Sakelliella vaakakupissa painoikaan mahdollisuus liittyä mitalipeleissä toistuvasti olevaan joukkueeseen? "Tämä on minulle hieno mahdollisuus, päätökseeni liittyä Catziin vaikutti paljon menestykseen tottunut joukkue. Haluan tuoda oman lisäni joukkueseen, mitä ikinä minulta tarvitaankaan menestyksen jatkamiseksi. On hyvin selvää, että Catzissa asioita tehdään oikealla tavalla."

Tervetuloa kissaperheeseen Sakellie!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy