Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

22.12.2010

Katsaus Catzin alkukaudesta

Viime kevään Suomen mestaruuden juhliminen ei kauaa kestänyt, kun Catz aloitti  kesäkuun alussa valmistautumisen uutta kautta kohti uuden päävalmentajansa Mika Haakanan johdolla. Kyseessä ei ole mikään uusi Catzilainen, sillä Haksa oli toiminut kaksi edellistä kautta Catzin edustusjoukkueen apuvalmentajana. Kesäharjoituksissa isossa roolissa oli myös tuttu ja turvallinen fysiikkavalmentaja Arttu Rossi, joka piiskasi kissalaumaa pitkin Lappeenrannan lenkkipolkuja ja Urheilutalon punttisali ja juoksusuorakin tulivat tutuiksi. Hellekesän paahteessa kissalauma painoi alusta alkaen 8-12 viikkoharjoituksen tahdilla.

Muutosten kesä

Catz koki kesän aikana aiempaa suuremman vaihtuvuuden. Tieto Lena Reshetkon äitiyslomasta tuli jo huhtikuussa ja se antoi ensitahdit pelaajaruletille. Edellisen kauden joukkueesta Lisa Bue, Minna Sten, Roosa Pakarinen ja Erika Lagerstedt poistuivat kissalauman vahvuudesta. Piia Koskinen palasi mestaruuskauden kestäneeltä äitiyslomaltaan ja Reetta Piiparin jatkosopimus varmistui vasta myöhemmin kesällä. Mara Freshour saapui loppukesästä Lappeenrantaan, mutta lupaavan alun jälkeen Mara joutui palaamaan kotimaahansa. Haksa harmitteleekin Maran lähtöä. "Lenan tilalle hankimme kolmen kuukauden neuvottelujen ja työn jälkeen Maran, joka olisi ollut erinomainen paikkaaja Lenalle. Mara ehti pelata kolme erinomaista harjoitusottelua, kunnes joutui isänsä sairastumisen vuoksi lähtemään." Uusina kasvoina kissalaumaan liittyivät Eestin maajoukkuelaituri Kerttu Jallai, kokenut venäläissentteri Elizaveta Kityzina sekä Orimattilasta tutut Hanna Vapamaa, Vilja Kesänen ja Elina Mikkola.

Loukkaantumisten riivaama alkukausi

Catz-ikoni Elena Solovjeva joutui kesällä päättämään huikean uransa kissalaumassa pitkään vaivanneisiin polvivaivoihin. Roosa Lukkarisen kausi päättyi jo ennen kuin se ehti alkaakaan, kun viime keväänä tullut jalkapöytävamma pahentui kesän ja syksyn aikana leikkauskuntoon. Vaativa leikkaus saatiin lopulta marraskuussa suoritettua ja toipumisajan mennessä pitkälle kevääseen on Luken kausi ohi. Vilja Kesänen ei vielä ole ehtinyt pelaamaan sarjapelejä uudessa seurassaan polvivamman vaadittua leikkaushoitoa. Vilja kuntouttaa parhaillaan polveaan ja palaa alkuvuodesta takaisin pelikentille. Isojen vammojen lisäksi useammat pienet vammat ovat aiheuttaneet Haksalle harmaita hiuksia. Muiden muassa Elina Mikkolalla on jäänyt useampi peli välistä niskavammojen vuoksi, Reetta Piiparilla on ollut käsivamma riesanaan, Vilma Kesänen loukkasi selkänsä ja Elizaveta Kityzinaa on vaivannut jalkavamma. Vammojen lisäksi flunssa-aalto on pyyhkäissyt kissalauman lävitse viime kierrosten aikana.

Syksyn onnistujat

Haksa nostaa Hanna Vapamaan vahvan alkukauden suurimmaksi positiiviseksi yllätykseksi. "20-vuotias Hanna on pelannut "väärällä" pelipaikalla hyvin ja kehittynyt kovasti. Hanna on tehnyt kovasti töitä ja se näkyy myös parannuksissa fysiikkatesteissä alkukesään verrattuna." Reetta Piipari on ollut Catzin hyökkäyspelin sielu alkukaudella ja Haksa kehuukin kokenutta takapelaajaa. "Reetan kovat esitykset eivät ole tulleet yllätyksenä, mutta hän on mielestäni pelannut viime kauteen verrattuna pykälän verran paremmin. Reetta on mielestäni tällä hetkellä sarjan paras pelaaja PeKa:n jenkkien ja Niina Laaksosen ohella." Haksa nostaa vielä esille tuoreen Catzilaisen Kerttu Jallain esitykset. "Kerttu oli marraskuussa erinomainen, mutta joulukuussa kovin ailahteleva. Se lienee kuitenkin nuorelle pelaajalle luonnollista."

Catz neljäntenä sarjassa puolivälissä

Naisten SM-koris on tasaisempi sarja kuin muutamina viime kausina. Viime kauden mestari Catz on tähän mennessä voittanut kahdeksan 14:sta sarjaottelustaan, jolla irtoaa neljäs sija sarjassa PeKa:n, Huiman ja Espoon jälkeen. Loukkaantumisongelmissa painiva Catz on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Catz kärsi tappion Suomen Cupissa FoA:lle vieraissa ja tämä päätti kissalauman Cup-taipaleen tällä kaudella. Haksa on iloinen sarjan tasaisuudesta ja tasosta. "Pitkästä aikaa sarjassa on kovaa kilpailua, joka on hieno asia. Sarjassa on paljon paluumuuttajia ja lähes koko maajoukkue pelaa Suomessa. Sarja on kova!" Haksan mielestä Catz lähtee haastajana kevääseen. "PeKa ja Espoo ovat ennakkosuosikit, joita lähdemme takaa-ajamaan. Forssallakin on kova materiaali."

Catz saa vahvistuksia helpottamaan alkukauden ongelmiaan

Haksa löytää vielä paljon kehitettävää Catzin pelaamisesta. "Meillä on joka osa-alueella vielä kehittämistä, mutta etenkin siirtymisissä puolustus- ja hyökkäyssuuntaan on keskityttävä. Suurin yksittäinen murheenkryyni on ollut puolustukseen palaamisessa, jossa kommunikaatiovirheitä tulee edelleen luvattoman paljon tälle tasolle." Catz saa ensi vuoden alussa viisikollisen verran pelaajia lisää, kun Elizaveta Kityzina, Vilma Kesänen ja Vilja Kesänen palaavat sairastuvalta, Lena Reshetko pelaa jossain vaiheesa äitiyslomaltaan ja Lisa Lee liittyy joukkueen vahvuuteen heti vuodenvaihteen jälkeen. Haksa odottaakin innolla alkavaa vuotta. "Pääsemme toivottavasti tammikuun alussa aloittamaan 5 vs 5 joukkueharjoittelun, joka vie varmasti eteenpäin." Omat ongelmansa Haksa kuitenkin tietää joukkueen kohtaavan. "Joukkueseen tulee taas uusia pelaajia ja rakennustyö vie oman aikansa. Syksyllä joukkueeksi hioutuminen vei kaksi kuukautta ja nyt meillä on kaksi ja puoli kuukautta aikaa playoffien alkuun, joten aikaa ei ole hukattavaksi asti." Haksalla on jo selkeä kuva mielessään mitä uudet pelaajat muutoksia on tulossa Catzin pelaamiseen. "Uskon, että saamme lisää liikkuvuutta molemmille koreille. Olemme olleet ihan ok puolenkentän hyökkäyksissä, mutta nopeiden ja puolinopeuden määrä pitäisi olla isompi. Puolustuksessa meillä on ollut tietyissä match-upeissa ongelmia, joihin Lisa Leen ja Lenan tulo kokoonpanoon toivottavasti helpottaa. Tärkein asia on kuitenkin se, että päästään harjoittelemaan kunnolla!"

Haksa haluaa vielä lähettää Joulun alla terveisiä. "Kiitos kannattajille ja yhteistyökumppaneille kuluvasta vuodesta! Rauhallista ja hyvää Joulua Teille kaikille!"

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy