Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

01.10.2012

Catzin A-tytöt ottivat SM-sarjapaikan

Catzin A-tytöt pelasivat viime viikonloppuna kotikentällään SM-karsintaturnauksen. Lauantaina ensimmäisessä ottelussa pikkukissat ottivat niukan 70-63-voiton Karhun Pojista. Voitosta huolimatta Catzin edustusjoukkueen apuvalmentaja ja A-tyttöjen päävalmentaja Marianne Koskinen totesi avausottelun olleen täynnä haasteita. "Turnaus alkoi Karhun Poikia vastaan vähän hermostuneesti ja siihen tosin vaikeutti Karhun Poikien lähes koko matsin hyvin toiminut paikkapuolustus. Kovan työn kautta noustiin sillan kautta voittoon." Lauantai-iltana Kaaron Roima jäi pikkukissojen jalkoihin 79-39. Viiden joukkueen karsintaturnauksessa, josta kaksi parasta menivät SM-sarjaan ja kaksi seuraavaa I-divisioonaan, olivatkin Catzin asetelmat Vännin mukaan sunnuntaille varsin maukkaat. "Avausvoitto helpotti kotiyleisön paineiden alla pelaamista ja päivän toisesta pelistä tullut voitto jo toi hymyn tyttöjen kasvoille, Valtakunnallinen sarjapaikka varmistui."

Toisena päivänä vastaan asettuivat paikallisvastustaja PeKa ja vaaralliseksi vastustajaksi tiedetty Honka Akatemia. Ensimmäinen ottelu PeKa:a vastaan oli ratkaiseva, sillä sen ottelun voittamalla pikkukissat pystyivät varmistamaan himoitun SM-sarjapaikkansa. Vänni olikin tehnyt joukoilleen selkeäksi mitä parketilla on tehtävä tavoitteen saavuttamiseksi. "Etukäteen tiedettiin sunnuntainaamun pelin ratkaisevan SM-paikan. Hyvin latautuneet tytöt noudattivat todella hyvin puolustustaktiikkaa ja kun puolustus toimi tuli myös hyökkäykseen positiivistä sykettä onnistumisten kautta. Voitto rakkaasta vihollisesta PeKa:sta luvuin 58-50 toteutui." Kun riemuun oikeuttanut SM-sarjapaikka oli jo saavutettu, niin turnauksen viimeisessä ottelussa Honka Akatemia oli vahvempi lukemin 45-97 ja otti lohkovoiton sekä paikkansa pikkukissojen kanssa A-tyttöjen SM-sarjassa.

Catzin edustusjoukkueesta mukana A-tyttöjen riveissä olivat kaikki edustuskelpoiset kissat, eli Lotta Hämäläinen, Essi Pohjonen, Alisa Ronkanen, Elina Ruokonen ja Emmi Vapamaa. Vännin mielestä kissalauman pelaajat tekivät sen mitä piti, eli kantoivat vastuuta ja sen ansioista pääsevät läpi kauden pelaamaan myös oman ikäluokkansa kovia otteluita. "Edustuksen kissat kantoivat koko viikonlopun hyvin vastuuta. Hämäläisen Lode on kehittynyt roimasti pelijohdollisissa taidoissa. Vapamaan Emmi röyhkeydellään ja päättäväisyydellä teki hartiavoimin töitä kentän molemmissa päissä. Essi haki levyreitä ja väläytteli oteillaan, hyvää odotettavissa wink Allu ja Ellu saivat vihdoin ja viimein mahdollisuuden pelata A-tyttöjen SM-sarjaa ja heidän tekemisen taso oli ihailtavaa kentän molemmissa päissä."

Miltä nyt Vänni tuntuu, kun pitkä työ Catzin junioreiden kanssa on tuottanut hedelmää? "En voi muuta kuin olla tyytyväinen ja todella iloinen tyttöjen puolesta. Kolme vuotta olen tehnyt osan joukkueen tyttöjen kanssa töitä ja nähnyt heidän motivaationsa tulla paremmaksi. Saimme nyt palkinnon. Ja kyllähän SM-sarjapaikka antaa myös minulle hyvän paikan tehdä heistä kaikista vieläkin parempia ja SM-paikka on hyvä osoitus, että olemme Catzissä tehneet jotakin oikein." Onneksi olkoon Catzin A-tytöt!

Samana viikonloppuna Lappeenrannassa saatiin lisää iloisia koripallouutisia, kun LrNMKY:n A-pojat ottivat oman paikkansa A-poikien SM-sarjassa. Lappeenranta on nyt Suomen koripallokartalla ainoa kaupunki, jossa on joukkueet, naisten, miesten, A-tyttöjen ja A-poikien SM-sarjoissa. Kova ja laadukas työ on kantanut hedelmää ja lappeenrantalaisen koripalloilun tulevaisuus näyttää hyvältä. Tervetuloa Lappeenrannan Urheilutalolle seuraamaan SM-koripalloa, sillä sitähän tällä kaudella riittää.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy