Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

28.08.2012

Catzin A-tytöt turnausvoittoon

Catzin A-tytöt osallistuivat viime viikonloppuna Espoossa EHBT-turnauksen A-tyttöjen kilpasarjaan. Kilpasarja oli tarkoitettu vain SM-sarjaan tähtääville joukkueille ja Catzin A-tyttöjen päävalmentaja Marianne Koskinen onkin linjannut joukkueen tavoitteeksi SM-sarjapaikan. Kutsusarjaan pikkukissoilla ei ollut asiaa. Kun Catzilla ei pariin vuoteen ole ollut A-tyttöjä, niin ranking ei luonnollisesti ennen turnausta ollut kutsusarjaan edellyttävällä tasolla. Turnauksen jälkeen Catzin A-tyttöjen rankingiksi on määräytynyt ikäluokan yhdeksäs sija Suomessa.

Alkukangertelun kautta voittoon

Catzin edustusjoukkueen sopimuspelaajia ja harjoitusringissä olevia kissoja oli mukana pelaamassa ja tänä kesänä kissalaumaan liittynyt ja A-tytöissäkin pelaava Emmi Vapamaa totesikin vasta vähän aikaa kasassa olleen joukkueen alun olleen haastava. "Turnaus alkoi odotetuin tavoin. Olemme uusi joukkue, uusia pelaajia ja kaikki ei tunne vielä toistensa pelityylejä. Aluksi peli oli hiukan vaikeaa, tuli turhia menetyksiä ja palloja ei laitettu helpoista paikoista sisään. Puolustuksessa oli myös vähän parannettavaa." Kuitenkin yhteinen sävel löytyi pian ja alkulohkossa tappion karvasta kalkkia syöttänyt PeKa joutui nöyrtymään pikkukissoille välierissä selkein lukemin. "Turnaus sujui todella hienosti kumminkin. Vaikka olikin sama vastustaja välierässä vastassa, silti hoidimme homman kotia ja näytimme mistä Lappeenrannan kissat on tehty." Finaalissa A-tyttöjen haaste oli kova Emmin mukaan jo puhtaasti kokoeron vuoksi. "Finaalissa meitä vastaan tuli Turun Riento ja siellä alotusviisikon lyhyin pelaaja oli muistaakseni 178 cm pitkä ja pisin oli 192 cm." Pikkukissat kuitenkin taistelivat itselleen niukan kolmen pisteen voiton turkulaisista ja saivat kultaiset mitalit kaulaansa. Emmi nostaa Catzin A-tyttöjen turnausmenestyksen perimmäiseksi syyksi kissalaumasta tutut asiat joukkuepelillisesti ja kissalaumasta tuttu viime kevään Suomen mestari sai turnauksen arvokkaimman pelaajan kunnian. "Kovalla puolustuksella ja hyvällä joukkuepelillä voitettiin finaali ja otimme pystin kotia. MVP:ksi valittiin Alisa Ronkanen."

Hyvällä yhteishengellä kohti tavoitetta

Emmin mielestä Catzin A-tytöt ovat hyvässä vauhdissa nyt ja joukkue uskoo saavuttavansa tavoitteensa. "Todellakin meillä on hyvät saumat päästä SM-sarjaan. Ja voiton kannalta sitä onkin hyvä lähteä tavoittelemaan. Kehitymme koko ajan eteenpäin ja sitä kautta otamme enemmän ja enemmän voittoja." Joukkuehengen merkitystä ei tule koskaan väheksyä ja Emmi hieman haluaakin hieman kertoa tämän iloisen A-tyttöjen reissun yhteisistä huveista. "Parasta turnauksessa oli kultamitallin lisäksi kotimatka. Saimme nauraa vedet silmissä Vännin, Nellin ja Essin kanssa. Essiltä tuli todella hyvää ja todella hölmöjä juttuja mutta silti niin hyviä esim. lähdimme pelihallilta ja sain äitiltäni kauppakassin, jossa oli eväitä, niin Essi kysyy että kerkesitkö jo käymään kaupassa pelin loppumisesta oli muutama minuutti. Kiitos tytöt ja valmentajat hyvästä turnauksesta!"

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy