Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

31.07.2012

Susijengin uusi kuuluttaja

Catzin pitkäaikainen kuuluttaja Henri Inki on saanut kunnian toimia Susijengin, eli Suomen miesten koripallomaajoukkueen, kuuluttajana tämän kesän EM-karsintojen kotiotteluissa. Tietty urheiluhulluus on pakko löytyä Henriltäkin, kun hän vapaa-ajastaan ison osan viettää kuuluttajan tehtävissä ja Lappeenrannan Urheilutalon yleisölle hyvin tutuksi tulleen äänen omaava Henri ottaa nöyrästi vastaan kunnian. "Kun koripalloliitosta otettiin yhteyttä ja kysyttiin kiinnostusta lähteä kuuluttamaan miesten EM-karsintoja, niin asiaa ei tarvinnut miettiä yhtään. Maaotteluiden kuuluttaminen on todella suuri kunnia minulle ja tietyllä tapaa kiitos vuosien työstä. Jotain asioita olen varmasti tehnyt oikein, mutta nöyrin mielin tässä suunnataan kohti Helsingin Jäähallia." Minkälaisen kuuluttajan Susijengi saa miehen omien sanojensa mukaan? "Hyvin pitkälti samanlaisen mitä olen tähänkin asti ollut, energisen ja värikkään. Varastosta pitää kaivaa vielä se seuraava vaihde, ja varmasti sellainen täältä vielä löytyy."

Urheilutalolta yritystapahtumiinkin

Henri on jo osa vakiokalustoa Lappeenrannan Urheilutalolla pelattavissa SM-koriksen, naisissa Catzin ja miehissä LrNMKY:n, otteluissa, mutta mistä tämä ura onkaan saanut alkunsa? "Se alkoi niinkin hauskasti, että olimme poikien kanssa viettämässä uuttavuotta Lontoossa 2006 ja sain jossain vaiheessa reissua idean tehdä Namikan pelaajaesittelyn videolle. Pari ystävääni miltei pakotti laittamaan videon Namikan silloiselle johtajalle Mika Turuselle. Sen jälkeen meninkin jo Tuovin Lassin oppikouluun loppukaudeksi 05-06 opettelemaan miten homma toimii. Kaudesta 06-07 lähtien aloitin Catzissä kuten Namikassa." LrNMKY:n päävalmentajana, Susijengin valmennusryhmän jäsenenä ja CatzTV:n asiantuntijakommentaattorina nykyisin vaikuttavan teatteritaustaakin omaavan Lassin kuuluttajakoulusta valmistuttua ja kasvettuaan vakiokuuluttajaksi Lappeenrannan Urheilutalolla on Henrin kuuluttajan taitoja sittemmin kysytty myös muualle kuin kissalauman kotiluolaan. "Catzin ja Namikan lisäksi vuodesta 2010 lähtien on ääneni kuulunut myös Kisapuistossa SaiPan otteluissa. Lisäksi näiden myötä on ovia auennut myös yritysten erilaisiin tapahtumiin." Usean vuoden kokemus on tuonut mukanaan varmuuden ja nyt Henrin normaalit päivärutiinit eivät enää mene uusiksi pelipäivinä. "Alkuaikoina tuli valmistauduttua ennen peliä vähän paneutuen vastustajien rostereihin, mutta viime vuosina nekin ovat jääneet. Oikeastaan ihan normaaleilla päivärutiineilla mennään."

Tippa linssissä mikin varressa

Monta erilaista peliä ja tapahtumaa nähneenä sekä kuuluttaneena matkan varrelle on mahtunut monenlaisia tapahtumia, mutta mitkä ovatkaan jääneet päällimmäisinä mieleen? "Varmasti mieleenpainuvin hetki oli Catzin ensimmäinen Suomen mestaruus. Joudun myöntämään, että ottelun loppuhetkillä jo mestaruuden varmistuttua kyynel oli silmäkulmassa. Silloin jouduin vähän kasaamaan itseäni. Kovat kansainväliset pelit sytyttävät aina, joten hyviä muistoja on Namikan EuroCup taipaleelta kaudelta 07-08. Lisäksi Kisapuistosta nousee yksi ottelu yli muiden, Dale McTavishin paluuottelu oli yksi huippuhetkistä mitä olen saanut mikrofonin takana todistaa." Miten Henri saakaan pidettyä oman pelinsä kasassa suurten tunteiden jyllätessä urheiluareenalla vai onko sittenkin parempi vain kuuluttaa sen mitä sylki suuhun tuo? "Kuuluttaminen kuitenkin on aika fiilishommaa, kotijoukkueen hienot suoritukset sytyttävät ja välillä meinaa mopo karata, oli sitten kyseessä tiistai-iltainen runkosarjamatsi taikka finaalit."

Henrin ensiesiintyminen Susijengin kuuluttajana on 17.8. klo 19.00 Helsingin Jäähallissa pelattavassa Suomen EM-karsinta-avauksessa Albaniaa vastaan.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy