Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

25.07.2012

Katja Summala palaa Catziin

Catz saa kovan paluumuuttajan, kun viimeiset viisi kautta HoNsU:ssa pelannut Katja Summala palaa kasvattajaseuransa riveihin. 23-vuotias ja 172 senttiä pitkä takapelaajan tontilla viihtyvä Katja on viime kausien aikana vallannut itselleen ison roolin HoNsU:ssa ja keskimäärin 9,9 pistettä ottelua kohden tehnyt Katja olikin viime kaudella koko sarjan eniten kolmosia upottanut pelaaja. Katja on kissalauman kymmenes sopimuspelaaja kaudelle 2012-2013.

Lisää vauhtia ja heittovoimaa

Catzin päävalmentaja Mika Haakana arvostaa oman juniorimyllyn kasvatin paluun korkealle ja kissalauman suunnitelmissa Katjalle on varattu tärkeä rooli. "Tosi hieno juttu. Katja pelasi viime vuonna hyvän kauden HoNsU:ssa ja tulee olemaan tärkeässä roolissa myös tulevalla kaudella." Haksan mukaan Katjan pelilliset ominaisuudet sopivat hyvin kissalaumaan. "Katja on myös kevytjalkainen pelaaja ja sarjan parhaita kolmen pisteen heittäjiä. Lotta Aaltosen, Ulriikka Nuolikosken ja Katjan heittouhka antaa meile paljon optioita hyökkäyspeliimme." Katja itsekin näkee istuvansa hallitsevan tuplamestarin toimivaksi todettuun pelitapaan. "Uskon että sopeudun kissalauman pelitapaan hyvin. Tykkään nopeatempoisesta pelityylistä ja nautin siitä että saa pitää vauhtia ja prässätä koko kentällä."

Takaisin kotiin

Katja on suorittanut opintojaan Jyväskylän yliopistossa, mutta mikä sai nyt Katjan palaamaan kotikonnuilleen Saimaan rannoille? "Olen kyllä ihan innoissani tulossa takasin Catziin. Jyväskylässä oli niin koulun kuin koriksenkin suhteen ensi talven jutut vielä kysymysmerkkinä, ja kun Catzistä otettiin yhteyttä niin se alkoi kovasti houkuttelemaan. HoNsU:ssa olen viihtynyt tosi hyvin, mutta täällä viisi vuotta jo vietettyäni on kiva saada uusia käänteitä. Catz on miun kasvattajaseura ja Lappeenranta kotikaupunki ja toki siksikin helppo valinta, mutta ehkä eniten houkutti nämä olosuhteet ja mahdollisuus päästä reenaamaan niin paljon ja niin tavoitteelliseen ympäristöön." Vaikka Katja muuttaa Lappeenrantaan, niin koulu jatkuu Jyväskylän yliopistossa. Viiden vuoden aikana opinnot on kuitenkin jo saatu siihen pisteeseen, että kampuksella ei kovin usein Katjaa tulla näkemään. "Koulu ei ole vielä paketissa, mutta miulla on jonkun verran itsekseen tehtäviä hommia, joita voin siinä samalla suoritella. Varmaan pari kertaa pitää Jyväskylässä tentissä pyörähtää."

Oppivuodet Jyväskylässä

Keväällä 2007 valmistuttuaan lukiosta Katja lähti Lappeenrannasta Jyväskylään, mutta minkälainen Katja nyt palaakaan Catziin? "No olenhan tainnut siitä paljonkin muuttua, olin vielä junnuikänen kun Jyväskylään lähdin. Pääsin alkuun Mikko Tupamäen kovaan kouluun ja opin Mikolta kamalasti. Ekalla HoNsU-kaudella en vielä useimmiten mahtunut naisten peleihin kokoonpanoon, mutta siitä onkin sitten joka kausi menty eteenpäin. Viime kausi oli taas loikka oikeeseen suuntaan. Meillä oli siitä otollinen tilanne, että vastuuta riitti kaikille niin paljon kun pysty ottamaan." Jyväskylän vuodet ovat selvästi jättäneet jälkensä Katjaan erittäin positiivisissa merkeissä. "HoNsU on ollut mulle loistava paikka kehittyä ja olen onnekas kun on ollut niin hyvät valmentajat ja joukkuekaverit auttamassa. Tärkein oppi mitä täältä olen saanut ei ehkä olekaan pelkkä taidollinen kehittyminen vaan pohja ja asenteet sen takana. Opin miten ollaan urheilija."

Uusi iso haaste Katjalle tutussa ympäristössä

HoNsU:sta Catzin peliasuun palaaminen nyt on Katjalle täysin uudenlainen tilanne, vaikka kotisaliksi vaihtuukin tuttu ja turvallinen Lappeenrannan Urheilutalo. "Catziin siirtyminen on mulle uusi haaste, johon tartun innolla. Ensi kaudesta tulee erilainen kun viime kausista. Olen valmis laittamaan itseäni likoon ja kovalla työllä lunastamaan peliaikaa. Toivon pystyväni näyttämään, että pärjään Catzin kovien pelaajien keskellä ja että pystysin vahvuuksillani auttamaan joukkuetta. Kaudesta tulee varmasti kehittävä ja opettavainen." Katja kaipaakin kevään tosipeleihin pääsyä ja ymmärtää kissalauman osalta odotusten olevan korkealla. "Joukkueen osalta odotukset on toki korkealla, eihän sitä hallitsevan mestarin monivuotista finaaliputkea sovi katkaista. Nälkää pleijareihin kyllä löytyy, olen ollut niissä viimeksi mukana kun Catz pelasi niitä ensimmäistä kertaa 2007 ja silloin miun osuus niihin oli lähinnä kannustaa ja täyttää pullot."

Tervetuloa takaisin Katja!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy