Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

23.07.2012

Kaksi uutta kissaa sopimuksiin, Catzin kokoonpano lähes valmis

Catz on solminut sopimukset Anni Mäkitalon ja Chandrea Jonesin kanssa. Anni on 175 senttiä pitkä naisten maajoukkuepelaaja ja espoolaisen koripallokoulun kasvatti, joka pelasi viime kaudella Tsekin pääsarjaa Kara Trutnovin joukkueessa. 20-vuotiaalla Annilla on vyöllään jo Espoo Teamin vuosiltaan Suomen mestaruus keväältä 2009 sekä kaksi Suomen Cupin voittoa. Myöskin 175 senttiä pitkä Chandrea saapuu Lappeenrantaan Australian Rockhamptonista WQBL-sarjasta. Syracusen yliopiston kasvatti 24-vuotias Chandrea on pelannut myös Belgiassa, Ranskassa ja Luxembourgissa ammattilaisena ennen Australian reissua ja viime talvena Belgiassa Chandrea pelasi myös EuroCuppia. 

Läpimurron kynnyksellä

Catzin päävalmentaja Mika Haakana uskoo Suomen naisten maajoukkueeseen jo murtautuneen Annin ottavan seuraavan ison kehitysaskelen tulevalla kaudella kissalaumassa. "Anni on urheilullinen takapelaaja, joka pystyy nopeudellaan voittamaan oman pelaajansa. Uskon, että Anni lyö itsensä lopullisesti läpi tulevalla kaudella." Haksan mukaan Annin Tsekin reissusta jäi varmasti käteen arvokkaita oppeja ja pelaajamarkkinoilla Anni olikin tavoiteltu pelaaja. "Anni pelasi Tsekissä suhteellisen pienessä roolissa, mutta sai varmasti hyvää kokemusta ammattilaisjoukkueen arjesta. Anni sai muitakin tarjouksia, mutta käsittääkseni Catzin kova harjoituskulttuuri oli iso syy Annin valinnalle."

Anni tuo viime kauden opit parketille täynnä intoa

Anni on pelannut urallaan jo usein Catzia vastaan Espoo Teamin riveissä ja kestomenestyjäksi noussut kissalauma oli tehnyt Anniin tarpeeksi ison vaikutuksen uutta osoitetta valittaessa. "Olen tosi innoissani ensi kaudesta ja ainakin pari fania on peleihin tulossa lisää, kun koko sukuni asuu Lappeenrannassa. Yksi isoista tekijöistä oli se, että Catz tosiaan on tuplamestari. Viime kausi, samoin kun jo aika monta edellistäkin, näytti että Lappeenrannassa tehdään paljon asioita oikein. Catzissa on mahdollisuus reenata paljon ja hyvien pelaajien kanssa. Kuten sanoin, olen tosi innoissani!" Anni uskoo pääsevänsä hyvin sisään kissalaumaan ja toivoo pystyvänsä käyttämään hyödyksi kaikkia viime kauden oppejaan. "Viime kausi oli superopettavainen ja mun joukkue oli ihan huippuhyvä. Tälle kaudelle mun mielestä tärkeintä kuitenkin on, että pääsen käyttämään peleissä niitä juttuja, mitä toivottavasti viime kaudesta jäi varsinkin reeneistä käteen. Olen aika avoin ja sopeutuvainen uusiin tilanteisiin ja toivon että pääsen nopeasti sisälle jengiin, auttamaan reeneissä ja peleissä muuta jengiä mahdollisimman paljon." Aiempien kausien vastustajat ovat nyt joukkuetovereina, joten täysin uuteen ympäristöön Anni ei joudu ja odottaakin kovassa seurassa harjoittelua. "Tiedän melkeinpä kaikki Catzin tytöt entuudestaan, eli reeneissä saa kyllä painaa aina täysillä että pärjää, ja sehän on aina plussaa." Annille Catzin pelipaidan päälle pukeminen naisten SM-sarjaotteluita varten vaatii hieman totuttelua Espoon vuosien jälkeen. "Tietty vähän jänskää, kun tämä on ensimmäinen kerta Suomessa eri jengissä kuin Espoossa." Anni uskoo parketillakin kissalauman vauhdikkaan pelityylin olevan sopiva hänelle. "Toivon, että sopeudun Catzin pelitapaan hyvin. Meillä ei mikään kauhean iso mörssärijengi tule olemaan ja tykkään itse pelata nopeata korista ja pistää palloa vauhdilla eteenpäin. Olen tosi kilpailunhaluinen ja kaipa sellainen vauhtipeli voisi olla joku vahvuuksistani." Kauden tavoitteille Annilla on omalta osalta selkeät sävelet. "Pelirytmi täytyy löytyä. Viime kaudesta, varsinkin loppuvaiheessa kun oli ratkaisupelit, minuutit olivat aika tiukassa ja suoraan sanottuna ikävä kentälle on ihan jäätävä! Haluan löytää suoritusvarmuutta ja vähän karsia nuoruuden höntyilyä pois, olla parempi pallonkäsittelijä ja olla varma pakkipäässä." Henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi Annin mielessä on kissalauman kevät. "Yritän tehdä omalta osaltani mitä voin, että joukkueella olisi mestarin status ensi kaudenkin jälkeen!"

Chandrea tuo kissalaumaan taitoa ja levypallovoimaa

Haksan mukaan Chandrean pelaajaprofiili vaikuttaa vahvasti eräältä viime kauden kissalauman avainpelaajalta. "Chandrea on Kirby Copelandin kokoinen ja monessa mielessä samantyyppinen pelaaja kuin Kirby oli viime kaudella. Chandrea on erittäin hyvä levypallopelaaja kokoonsa nähden, 1vs1 pelaajana erinomainen ja hän taitaa myös palloscreenipelaamisen hyvänä pallonkäsittelijänä." Chandrealla on kokemusta viime kaudelta EuroCupista ja Haksa korostaakin Chandrean saapumisen Lappeenrantaan olevan jälleen yksi osoitus naisten SM-sarjan laadusta. "Sarjan taso on ollut viime vuosina hyvä ja Suomessa on pelannut todella hyviä vahvistuksia, esimerkiksi useita pelaajia, joilla on WNBA-kokemusta. Uskon, että Chandrea on hyvä palanen joukkueeseemme."

Chandrea tahtoo uusia tuplamestaruuden

Chandrea rikkoi yliopistonsa ennätyksen tarviten vähiten aikaa 1000 pisteen rajapyykin rikkomiseen. Chandrea toki pelasi kaksi ensimmäistä yliopistokauttaan Odessan junior collegessa. Mikä saikaan ammattilaiskentillä jo muutaman vuoden viihtyneen amerikkalaispelaajan valitsemaan seuraavaksi osoitteekseen Catzin ja Lappeenrannan? "Kuka ei haluaisi olla mukana jossain näin hienossa? Ajattelin, että tämä on jotain erilaista, sillä olen aina ollut altavastaajien riveissä tavoittelemassa mestaruutta. Hallitsevana tuplamestarina pelaaminen on entistä motivoivampaa, jotta voimme uusia mestaruutemme." Suomesta Chandrea ei toki vielä tiedä paljoa, mutta kylmän talven ei pitäisi tulla suurena yllätyksenä. "En oikeasti tiedä mitä odottaa. Toivon, että ihmiset ovat ystävällisiä ja pystymme voittamaan pelejä. Talvesta tulee ymmärtääkseni kylmä, mutta olen tottunut kylmään, sillä kävin kouluni Syracusessa New Yorkin osavaltiossa. Siellä satoi lunta paljon." Chandrean itsestään tekemän scouttausraportin perusteella Haksan videoiden perusteella tekemät arviot ovat osuneet oikeaan. "Olen takapelaaja, joka pitää huolta levypallopelistäkin. Osaan heittää hyvin ja minulla on pitkät kädet, joiden avulla pääsen paljon palloihin käsiksi puolustuksessa."

Joukkueen rakennus loppusuoralla

Viime kauden tuplamestareista jatkavien Lotta Aaltosen, Lotta Hämäläisen, Hanna Vapamaan, Lena Reshetkon ja Alex Andersonin lisäksi jo ennen Chandrean ja Annin sopimuksia kissalaumaan olivat liittyneet Ulriikka Nuolikoski ja Emmi Vapamaa. Kissalauman rakennus on loppusuoralla tulevan kauden koitoksiin, mutta muutamia pelaajia liittyy vielä ennen kauden alkua edustusjoukkueen vahvuuteen Haksan mukaan. "Rinkiin otetaan 12-14 pelaajaa, joten tervettä kilpailua kokoonpanopaikoista on näillä näkymin tulossa." Valmennusryhmässä päävalmentaja Mika Haakanan rinnalla jatkavat apuvalmentaja Marianne Koskinen ja fysiikkavalmentaja Arttu Rossi, joten vaihtuvuus ei täksi kaudeksi lopulta ole niin suuri pelaajarungon pysyessä melko hyvin kasassa tutun valmennuksen alaisuudessa. Kissalauman viime kaudella vahvasti toiminut agressiiviseen joukkuepuolustukseen perustuva vauhdikas pelitapa saa Haksan mukaan jatkoa tulevallakin kaudella materiaalin sopiessa systeemiin mainiosti. "Pelaamme isolla rotaatiolla ja tavoitteena on pitää kovaa intensitettiä molemmissa päissä kenttää." 

Tervetuloa Lappeenrantaan Chandrea ja Anni!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy