Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

16.07.2012

Hanna Vapamaa jatkaa Catzissa 

Catz on solminut kaudeksi 2012-2013 jatkosopimuksen Hanna Vapamaan kanssa. Orimattilasta lähtöisin oleva 21-vuotias rämäpäinen laituri oli viime kaudella, Hannan toisena vuonna Lappeenrannassa, kissalaumassa voittamassa tuplamestaruutta kirjattuaan viime kaudella keskimäärin 8,3 pistettä ja 4,4 levypalloa ottelua kohden. Mikä olikaan Hannalle se ratkaiseva tekijä hänen päättäessään allekirjoittaa jatkosopimuksen? "Catzissä jatkamaan sai tietysti loistavasti toimineet taustajoukkolaiset, aina huolehdettiin asioista ja pidettiin asiat niin että pelaajilla oli hyvät puitteet, siellä treenaaminen, aina mennään 100% lasissa ja tulosta myös näkyy ja tietysti vanhat joukkuetoverit." Viime keväänä lähihoitajaksi valmistunut Hanna panostaa koripalloon, mutta myös ensiaskeleet oman alan töiden parissa ovat jo mielessä. "Tarkoitus koriksen ohella olisi jotakin pieniä keikkaluontoisia töitä tehdä, että jos lähihoitajaa jonnekin tarvitaan niin saa ottaa yhteyttä, mutta päätavoitteena on päästä treenaamaan mahdollisimman paljon, kun nyt siihen on aikaa."  

Hienon kauden kruunu

Hanna on vakiinnuttanut asemansa kissalaumassa ennakkoluulottomilla otteillaan ja hän naulasikin viimeiset naulat Äänekosken Huiman arkkuun viidennessä ratkaisevassa finaalissa upotettuaan viisi perättäistä pistettä viimeisen neljänneksen puolivälissä. Siihen päättyi Huiman kirihaaveet ja samalla räjähti riemuun Lappeenrannan Urheilutalon yleisö kohti mestaruusjuhlia. Maajoukkueenkin mukaan Catz-kausiensa aikana päässeen Hannan viime kauden uurastus palkittiin lopulta liiton toimesta kauden parhaan kuudennen pelaajan palkinnolla ja Hannan mukaan kausi olikin varsin onnistunut. "Kausi mun mielestä sujui paremmin kuin hyvin, oikeastaan loistavasti, että eihän siinä paremmin olisi voinut oikeestaan käydä. Kovaa työtä tehtiin kauden aikana ja se raataminen palkittiin. Palkinto vielä kauden saavutusten päälle oli suuri kunnia. Tietysti se mieltä aina miellyttää kun muut huomaavat raatamisen ja kyllä palkinto antoi taas lisäpuhtia seuraaviin tavoitteisiin." 

Kivun läpi

Hannalle viime kevään mestaruusjuhliin johtanut matka ei ollut ruusuilla tanssimista, sillä taistelutahto ja kipukynnys joutuivat todelliseen testiin selkävaivojen oltua Hannan riesana. "Tosiaan loppumatsit vedettiin kahdella selkätuella ja kipulääkityksellä, mutta se ei paljon vaikuttanut haluun voittaa. Vaikka vähän tuntuikin, tai aika paljonkin, kun välillä ei ylös sängystä päässyt ja välillä jalat lähtivät alta, niin silti yritin painaa täysillä ja tehdä kaiken niin hyvin kuin pystyin." Lopulta kun kausi oli ohi oli Hannalle tervetulleen levon vuoro, mutta nyt on palattu taas normaaliin päiväjärjestykseen. "Kauden jälkeen tuli käskyä ottaa totaalilepoa ainakin 3-4 viikon ajan, minkä aikana sain selän ihan hyvään kuntoon. Nyt treenaaminen ja valmistautuminen ensi kauteen on pikku hiljaa alkanut eikä vielä ainakaan mitään ongelmia ole ilmennyt. Pitää vain oppia kuuntelemaan kroppaa ja osata tehdä tietyt harjoitteet oikein." 

Pelottomasti mestaruuksia puolustaen

Vaarallisena kaukoheittäjänä tunnettu Hanna takaa Catzin lähtevän taistelemaan parketilla tuplamestaruuttaan puolustaen, mutta sitä ennen on vielä tapahduttava kulisseissa vaikka joukkueen runko alkaa jo hiljalleen olla kasassa. "Tottakai mestaruuksia lähdetään puolustamaan, mutta ensiksi täytyy saada siihen pakka kasaan." Hannan pikkusisko Emmi Vapamaa liittyy tulevaksi kaudeksi kissalaumaan ja Hanna aikookin kantaa vastuuta esimerkkinä toimien. "Pikkusiskon tulo joukkueeseen on kiva asia. Olen joskus hänen kuulleen sanovan ottavan esimerkkiä itsestäni niin tietää ainakin että jollekkin pitää siellä olla esimerkiksi ja onhan sitä välillä jotain kiva päästä vähän neuvomaankin." Mitä kissaperhe voikaan ensi kaudella odottaa Hannalta ja kissalaumalta? "Kissalauma tulee olemaan hyvin aggressiivinen ja energinen ensi kaudella. Itsestäni yritän saada vielä enemmän irti kuin viime kaudella, täysillä ainakin mennään ja ketään ei pelätä."

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy