Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

29.06.2012

Catz kiinnitti kaksi nuorta lupausta

Catz on solminut Lotta Hämäläisen ja Emmi Vapamaan kanssa pelaajasopimukset kaudelle 2012-2013 ja molemmat sopimukset sisältävät option kaudelle 2013-2014. 16-vuotias 174 senttimetriä pitkä Lotta murtautui viime kaudella Catzin edustusjoukkueeseen ja 18-vuotias 177 senttimetriä pitkä Emmi, joka on Catzissa kaksi edellistä kautta pelanneen Hanna Vapamaan pikkusisko, saapuu Lappeenrantaan Orimattilan Jymyn A-tyttöjen SM-sarjajoukkueesta. Emmillä on kokemusta naisten SM-sarjasta jo useammalta aiemmalta kaudelta pelattuaan Forssan Alun ja Team S-Hämeenmaan riveissä. Catz neuvottelee parhaillaan myös Hannan kanssa jatkosopimuksesta, kuten myös parin muunkin maajoukkuetasoisen kotimaisen pelaajan kanssa päävalmentaja Mika Haakanan mukaan. Haksan mukaan toisen vuoden optio on tärkeä asia Catzille. "Jatkuvuus on hyvä asia ja onkin hienoa, että esimerkiksi Alex Anderson valitsi Catzin seurakseen myös tällä kaudella."

Emmi ja Lotta mukana myös junioreissa

Nuoret lupaukset Lotta ja Emmi lähtevät tavoittelemaan vastuuta hallitsevan tuplamestarin riveistä, mutta myös Catzin A-tytöt tulevat saamaan kovan luokan vahvistukset, joista on varmasti iloa junioripuolella lisävastuuta omaavan edustusjoukkueen apuvalmentajalle Marianne Koskiselle. "Ensi kaudella kahden vuoden tauon jälkeen saamme jalkeille A-tyttöjen joukkueen ja toimin päävalmentajana siinä." Emmin ja Lotan lisäksi Vännin luotsattavaksi liittyy kaksi muuta uutta pelaajaa. "Joukkueeseemme on myös liittynyt kaksi tyttöä Joensuun Katajasta, Jenna Viljakainen ja Emma Lappalainen. He ovat olleet kesäkuun ajan ahkerasti Lappeenrannassa. Eivät siis muuta tänne vaan reissaavat tänne kauden aikana sovitulla aikataululla. He ottivat minuun yhteyttä jo viime kauden aikana ja näin saimme pari uutta tyttöä mukaan." Vännin mukaan joukkueella on selkeä tavoite. "Joukkueemme tavoite on A-tyttöjen SM-sarja." A-tyttöjen riveissä saatava vastuu otteluissa tuleekin olemaan tärkeässä roolissa pelaajien kehityksessä. "He harjoittelevat kehittävässä ympäristössä ja pelaavatkin myös naisten pelejä. Viikottain katsomme Haksan kanssa sitten, missä tytöt pelaavat kulloinkin. Itse näen tämän todella hyvänä tyttöjen kannalta, joutuvat joka päivä naisten harjoituksissa kohtaamaan pelaajia, joilta oppivat koko ajan lisää koripallosta ja eivät pääse missään vaiheessa helpolla. Sitten pääsevät A-tyttöjen peleihin pelaamaan hyvät minuutit ja varmasti kehitystä tapahtuu." Vänni pystyykin hyvin tarkkailemaan edustuksen ja junioreiden välillä seilaavien pelaajien kehitystä. "Kun itse olen sekä naisten että A-tyttöjen harjoituksissa aina paikalla, pysyn kokoajan kartalla tyttöjen harjoittelusta sekä siitä mihin pitää kiinnittää huomiota koriksen että fyysiikan osalta."

Taistelua peliajasta

Tuplamestarin riveissä Emmi ja Lotta ovat haastajan asemassa, mutta molemmat lähtevät tavoittelemaan peliaikaa ja vastuuta myös naisten SM-sarjassa. Vaikka joukkueen rakennus on vielä kesken niin Haksa pystyy jo toteamaan, että peliajasta tullaan taistelemaan. "Kilpailu tulee olemaan kovaa paikoilla 1-3, mutta molemmilla on mielestäni hyvä sauma olla osa 8-10 pelaajan rotaatiota joka mahdollistaisi viimekautisen tempopelin jatkamisen." Haksa korostaakin Lotan esiintyneen edukseen jo viime kaudella. "Lode pelasi jo viime vuonna muutamissa otteluissa yli 20 minuuttia ja pärjäsi mukavasti." Lotta otti askelia eteenpäin pelaajana viime kaudella ja nyt hän on asettanut itselleen tavoitteet, joita hän lähtee päämäärätietoisesti saavuttamaan. "Tavoitteet tulevalle kaudelle on kehittää henkilökohtaisia taitoja ja joukkuepelaamista ja onnistua kauden aikana. Viime kaudella opin pelinjohtamista ja pallon käsittelyä ja muutenkin pointtina olemista. Lähden innokkaana odottamaan mitä ensi kausi tuo tullessaan."

Ennakkoluuloton kissa

Haksa luottaa Emmin taitoihin ja odottaa kehitystä tapahtuvan kissalauman tiukassa kyydissä. "Emmi on pelannut 28 nuorten maaottelua ja omaa hyvät koripallon lajitaidot. Uskon, että meidän harjoittelukulttuurimme 10-12 viikottaista harjoitusta auttaa Emmiä kehittymään edelleen ja ulosmittaamaan taitonsa." Emmi itse saapuu Saimaan rannoille positiivisin mielin. "Tulen todella hyvin mielin, sillä olen saanut todella hyvän kuvan lappeenrannasta sekä Catzistä. Siskoni on ainakin sanonut todella hyväksi ja viihtyisäksi paikaksi." Tuoreen pelaajasopimuksen lisäksi Emmillä on myös opiskelupaikka tiedossa Lappeenrannassa. "Tulen Lappeenrantaan ammattikouluun ravintola-alalle ja yritän päästä opiskelemaan kokki-alaa, se on ehkä se kiinnostavin ala mitä olen miettinyt." Emmille on ilmeisesti sana kiirinyt, että vasta jatkosopimuksen tehneen fysiikkavalmentaja Arttu Rossin kovassa koulussa kuuliaiset oppilaat palkitaan ja sen lisäksi luonnollisesti lajitaitojen kehittäminen kuuluu tavoitteisiin. "Tavoitteeni on päästä mahdollisemman hyväksi puolustajaksi sekä hyökkääjäksi, siihen tarvitaan todella paljon vielä treeniä, mutta uskon asian hoituvan kyllä. Haluan päästä todella hyvään kuntoon. Tiedänkin, että se hoituu Lappeenrannassa, jos tekee asiat miten käsketään." Minkälainen pelaaja uusin kissa onkaan itsensä mukaan? "Kissalauma saa minusta hyvän tsempparin ja sellasen kuka ei pelkään minkäälaisia pelaajia vaikka olisi vastassa 100 kiloinen sentteri. Pelaan aina todella kovaa peliä ja en tykkää hävitä pelejä. Hyvillä mielin lähden taistelemaan pelipaikasta. Haluan treenien kautta näyttää, että kuulun pelaavaan kokoonpanoon ja saada sitä kautta enemmän ja enemmän peliaikaa."

Tervetuloa Lappeenrantaan ja kissaperheeseen Emmi!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy