Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

15.06.2012

Alexandria Anderson jatkaa Catzissa

Catz ja Alexandria Anderson ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen. Alex liittyi viime kaudeksi kissalaumaan ja aiemmin neljä kautta Chattanoogan yliopistossa pelannut 185-senttinen amerikkalainen sisäpelaaja oli isossa roolissa tuplamestaruuteen päättyneellä kaudella. Vuonna 2008 WNBA:han draftattu ja aiemmin Euroopassa myös Israelissa, Turkissa ja Espanjassa ennen kissalaumaan liittymistä pelannut tyylikäs sisäpelaaja tulee todellisesta koripalloperheestä. Alexin isä Willie Anderson pelasi pitkän ja hienon uran NBA:ssa oltuaan ensimmäisen kierroksen varaus ja Alexin sedän, isä-Willien pikkuveljen, Shandon Andersonin NBA-ura päättyi 2006 mestaruuteen Miami Heatin riveissä. Yliopisto vuosinaan kovia tilastoja takonut monipuolinen Alex tehtaili viime kaudella Catzin riveissä 14,9 pistettä, 9,6 levypalloa, 2 syöttöä, 2,3 riistoa ja 1,4 torjuntaa ottelua kohden ja kaiken lisäksi oli vielä joukkueen tarkin kolmosissa. 

Tärkeä kiinnitys Catzille

Kissalauma kokee tällekin kaudelle isoja muutoksia, joten miten tärkeänä asiana Catzin päävalmentaja Mika Haakana pitääkään Alexin jatkoa hallitseville tuplamestareille? "Tosi tärkeä asia Catzille. Sarjan parhaita pelaajia, oli tilastollisesti lähes kaikissa tilastoissa kärjessä, mutta oli ennen kaikkea joukkuepuolustuksemme tärkein pelaaja." Haksa odottaakin Alexilta toisella kaudella kissalaumassa vieläkin kovempia tehoja. "Voi olla, että Alexin rooli on hyökkäyskorilla jopa suurempi kuin viime kaudella, vaikka hän olikin viime vuonna yksi neljästä pelaajasta, jotka tekivät 15 pinnaa per peli."

Jatkuvuuden tärkeys

Viime kaudella Alex muodosti Lena Reshetkon kanssa tehokkaan tutkaparin sisäpelissä, aivan kuten Lena oli aiemmin tehnyt Elena Solovjevan kanssa, ja Haksan mielestä juuri tämän varaan onkin hyvä rakentaa muutosten tuulien puhaltaessa joukkueessa. "Lenan ja Alexin yhteispeli toimi alusta asti upeasti ja usein tuli mieleen Solon ja Lenan puolen vuosikymmenen saumaton yhteispeli. Meille tulee muutoksia joukkueeseen etenkin takakentälle, joten on hyvä että sisäpelimme runko pysyi kasassa. Sen varaan on hyvä rakentaa." Usein uusien pelaajien persoonallisuuden ja henkisten ominaisuuksien sekä siten mahdollisesti myös sopeutumisen uuteen ympäristöön arvioiminen ei ole helppoa pelaajascouttauksessa ja nyt kissalauma ei todellakaan ole saamassa sikaa säkissä. Minkälainen persoona Alex onkaan Haksan mukaan? "Todella älykäs ja fiksu niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tärkeä johtaja joukkueelle."

Tervetuloa takaisin Catziin ja Lappeenrantaan Alex!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy