Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

30.04.2012

Haksan mestaruustunnelmat

Catzin päävalmentaja Mika Haakana luotsasi kissalauman seuran historian toiseen mestaruuteen upean kauden päätteeksi. Cupin mestaruus ja runkosarjan voitto takataskussa Catz lähti pudotuspeleihin suoraan välieriin ja FoA:n kaaduttua 3-0 oli vuorossa finaalit Huimaa vastaan. Finaalit menivät loppuun asti viidenteen peliin täpötäyden Lappeenrannan Urheilutalon yleisön päästessä lopulta juhlimaan kultaa. Mestaruus, joka oli toista kauttaan päävalmentajana olevan Haksan ensimmäinen päävalmentajana viime kautisen hopean jälkeen, tarkoitti tietysti valmennusjohdolle suihkureissua työvaatteet päällä. Mutta ennen kuin sinne asti mennään, niin käydäänpä hieman läpi Haksan viimeisen finaalipäivän kulkua. Miikka Sopasen apuvalmentajana toissa keväänä Catzin historian ensimmäistä kultaa juhlineen Haksan rutiinit eivät ison ottelun alla poikenneet normaalista. "Töissä olin normisti, mutta kävin vielä aamutreeneissä muutaman puoliksi uuden jutun kertomassa ja käytiin läpi 10 minuuttia." 

Urheilujuhla

Kissalauman saavuttua reilua tuntia aikaisemmin pelipaikalle vastassa oli jo iso kasa faneja ja ennen alkulämmittelyn alkua paikalla oli jo normaalin runkosarjaottelun yleisön verran väkeä. Viilipyttymäinen kymenlaaksolaisvalmentajakin innostui jo tälläisestä paikallisesta koripallokulttuurista. "Hyvä fiilis ja mahtavaa. Vahtimestari Riston mukaan paikalla oli 1300-1400 katsojaa, maksaneita se 1100." Katsomossa torvia ja kannustushuutoja alettiin jo lämmitellä ennen aloitusheittoa ja kun seitsemisenkymmentä vierasfaniakin saapuivat paikalle oli ilmassa urheilujuhlan tuntua.

Pallo ilmaan

Lopulta aloitusheitto saatiin ilmaan ja odotettu viides finaali käyntiin. Ottelun alku oli tasaista vääntöä ja koritehtailu otti aikansa lämmitäkseen, mutta Haksan ja Catzin itseluottamus ei järkkynyt. "Pienestä hermostuneisuudesta huolimatta koko ajan oli luottavainen fiilis, sillä puolustuksen intensiteetti oli korkealla ja tytöt teki huikeaa työtä puolustuskorilla yhdessä." Huima ei antanut mitään helpolla, mutta Catz pelasi varmasti ja lopulta ennen puoliaikaa pari tärkeää onnistumista vapauttivat tunnelmaa. Huima oli tehnyt kovia koreja pysyäkseen Catzin kyydissä ja puoliajalla Haksa valoi lisää uskoa kissoihin korostaen läpi kauden joukkueen vahvuuksina olleiden asioiden merkitystä. "Puoliajalla painotettin sitä, että puolustus ja levypallopeli kun pidetään samalla tasolla niin olemme vahvoilla."

Taktisten muutosten kautta lisätehoja

Vaikka Catz johti puoliajalla 35-28, niin Haksa oli punonut paremmat juonet toista puoliaikaa varten. "Hyökkäyksessä ajoimme pelisuunnitelman mukaisesti kovaa korille. Puoliajalla puhuttiin, että jatkamme ajamista, mutta enemmän niin, että "dilkataan" palloa ulos ja sitten ajetaan uudelleen, jolloin on enemmän tilaa. Ekalla jaksolla puskimme liian yksioikoisesti ja juonikkuus puuttui." Huima tulikin kolmannella neljänneksellä kovaa päälle ja teki kaikkensa kiriäkseen kotijohdon kiinni. Vieraat pääsivätkin neljän pisteen päähän, mutta Catz piti pintansa ja kissat taistelivat urhoollisesti pitäen hyökkäystehoja yllä. Kotijohto kasvoi taas neljänneksen loppua kohti kissalauman saatua tyrehdytettyä Huiman hyökkäyskuviot tehottomiksi.

Kauden huikea huipennus

Huima aloitti jälleen viimeisen neljänneksen vahvasti ja ratkaisijan viitta oli tarjolla kun saavuttiin ottelun ja koko kauden ratkaisuhetkille. Vastuun otti kantaakseen kauden viimeisen ottelun viimeisen neljänneksen puolessa välissä kissalauman maajoukkuekutsunkin jälleen saanut Hanna Vapamaa, joka taisteli läpi selkäkipujen loppukaudella. Hanna upotti viisi perättäistä pistettä ja Huiman välittömästi turvauduttua aikalisään kotiyleisö alkoi lyödä lisää vettä myllyyn kannustaen omiaan läpi aikalisänkin. Haksankin mielestä tässä vaiheessa ote mestaruuteen vahvistui ratkaisevasti. "Kyllähän ne Hannan korit käänsi homman meille. Itse uskalsin tosin tuulettaa vasta 1.10 ennen loppua kun Lena nosti alta kakkosen sisään."

Pytty kohti kattoa ja juhlat alkakoon

Viimeiset minuutit kissalauma tyylitteli vielä vierailtaan karkuun upottaen paikasta kuin paikasta pallon tehtyä työt löytäen vapaat kissat. Tunnelma oli katossa, sillä nyt oli mestaruuspystin aika palata Lappeenrantaan. Lopulta yleisön osoittaessa suosiotaan seisoen loppusummeri pärähti soimaan polkaisten mestaruusjuhlat käyntiin taululla lukiessa Catzin voiton kunniaksi lukemat 74-57. Haksa hoiti hienoa vastustajaa kunnioittaen ottelunjälkeiset perinteet tyylillä ennen siirtymistä mestaruusjuhliin. "Kävin normisti kättelemässä vastustajan staffin, halaukset Vännin, Apen, Petun ja Minnan kanssa ja sitten vaan oli ilo seurata pelaajien riemua." Kissalauma on ottanut mestaruudesta kaiken ilon irti ja Haksallakin on pitkän kauden päätteeksi ollut aikaa heittää hetkeksi vapaalle. "No juhlat todellakin maistuivat ja jatkuivat sunnuntaihin asti yhtä välipäivää lukuunottamatta. Perjantaina olin töissä ja onneksi oli vaan lyhyt päivä." Kaikki ne räntäiset tiistai-illat harjoituksissa ja pitkälle iltaan venyneet taktiikan suunnittelut eivät olleet menneet hukkaan ja palkinto oli kirkkain mahdollinen, joten juhlaan oli syytäkin.

Paluu arkeen

Juhlat on nyt juhlittu ja Haksalla onkin luvassa taas töitä sekä opintoja huippukoripallovalmentajan tutkintoa varten, vapun juhlistaminen jääkin muille. "Nyt arkeen kiinni: töitä ja ensi perjantaina jatkuu jo HKVT, jonne on muutama tehtävä jäänyt rästiin... Eli vappu menee niitä runtatessa." Haksan näytöt valmentajana kesken olevista huippukoripallovalmentajan opinnoista huolimatta olivat huippuluokkaa tällä kaudella Catzin voitettua kaiken mahdollisen ja kirkkain kruunu tuli kovassa paineessa viidennessä finaalissa täpötäyden kotiyleisön edessä.

Kiitos Haksa hienosta kaudesta!

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy