Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

02.10.2010

Catz aloittaa mestaruutensa puolustamisen Äänekoskella

Catz matkustaa lauantaina 2.10. Äänekoskelle, jossa klo 16.00 Äänekosken liikuntatalolla alkavassa ottelussa asettuu vastaan paikallinen Huima. Puolustava Suomen mestari Catz siis kohtaa viime kevään välierävastustajansa heti kauden avausottelussa. Viime kauden tiukka välieräsarja on nyt vain pala historiaa uuden kauden lähtiessä käyntiin uusista asetelmista.

Muutoksia kissalaumaan

Catzin joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta. Mestaruuden voittaneen joukkueen avainpelaajista Catzin tämän kauden kokoonpanosta ovat poissa Lisa Bue, Elena Solovjeva ja Juta Jahilo. Myös päävalmentaja Miikka Sopanen on vaihtunut aiemmin apuvalmentajana toimineeseen Mika Haakanaan. Pitkäaikainen Catzin kantava voima Lena Reshetko on raskaana ja on poissa pelikentiltä ainakin ensi vuoden alkupuolelle. Lisa oli viime kevään pudotuspeleissä todella tärkeässä roolissa, mutta on nyt palannut kotimaahansa. Solo joutui lopettamaan pitkän ja menestyksekkään uransa polvivaivoihin kauden kynnyksellä. Catz-ikoni kuitenkin jatkaa joukkueessa, mutta roolina on nyt apuvalmentaja. Juta palasi Forssaan, mistä hän kesken viime kauden siirtyi Catziin.

Catzin uudet kasvot

Catz-fanien ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä puolustavan mestarin riveihin on tullut useita uusia hyviä pelaajia. Kerttu Jallai, Vilja Kesänen, Hanna Vapamaa ja Elizaveta Kityzina. Kerttu Jallai on 20-vuotias Eestin viime kauden tuplamestari ja sarjan parhaaksi palkittu maajoukkuelaituri. Kerttu on osoittanut harjoitusotteluissa henkilökohtaisen taitonsa ja takonut pisteitä taululle paljon. Vilja Kesänen ja Hanna Vapamaa ovat korisyleisölle tuttuja kasvoja Team S-Hämeenmaan riveistä ja molemmat ovat edustaneet Suomea nuorten maajoukkueissa. Vilja, Vilma Kesäsen pikkusisko, on isosiskonsa tapaan hyvin liikkuva takapelaaja. Vilman ollessa enemmänkin pelinrakentaja ja muille tilanteita luova pelaaja, niin nuorempi Kesänen on hanakampi hakemaan omia ratkaisuja. Hanna on räväkkäotteinen laituri, joka on hyvä heittäjä ja vahva levypalloissa. Elizaveta Kityzina on kokenut sentteri, jolla on kokemusta Euroopan kovimmista sarjoista. Koko viime kauden kantapäävamman vuoksi sivussa olleen Elizavetan 195-senttinen varsi, hyvä sisäpuolustus ja vaarallinen viimeistelytaito vastustajan korin läheisyydessä tulevat alkavalla kaudella aiheuttamaan paljon harmaita hiuksia muille naisten SM-sarjan valmentajille. Piia Koskinen palaa joukkueeseen oltuaan koko viime kauden sivussa ja tuo mukanaan heittovoimaa Catzin kokoonpanoon. Elina Mikkola, joka myös viime kauden jälkeen muutti Orimattilasta Lappeenrantaan, on Catzin harjoitusvahvuudessa, mutta erittäin vikkeläliikkeinen takapelaaja ei ole vielä pelikunnossa viime keväänä saamansa vamman vuoksi.

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy