Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz Korisliigan loppuotteluihin – Ponteva kaatui todellisessa jännitysnäytelmässä

Lappeenrannan Catz pelaa tälläkin kaudella Naisten Korisliigan loppuotteluissa. Ratkaisu saatiin tänään Hyvinkäällä, jossa kissapaidat oli kotijoukkue Pontevaa viiden pisteen verran parempi lukemin 76-71 (37-36). Otteluvoitot 3-0 eivät jätä sijaa selittelyille.

- Aikamoista vuoristorataa oli peli, Catzin ikiliikkuja Karoliina Rytkönen totesi pelin jälkeen. Hermostuneisuus jäi viime pelistä päälle. Kova voitto meiltä viedä Pontevaa 3-0 ja ottaa finaalipaikka – aivan käsittämätön fiilis! Ollaan pudotuspelien alusta alkaen saatu pakka kasaan ja toivotaan, että se jatkuu.

Catz oli ottelun ensimmäisillä minuuteilla emäntiä hermostuneempi. Keskiviikkona hyvin pudonneet kaukoheitot kolisivat rautoihin, kun taas HyPo viimeisteli hyvällä prosentilla etenkin korin alta, jonne kissojen oli tälläkin kertaa vaikea päästä. Aina vaarallinen Randi Brown linkosi palloa tehokkaasti sekä läheltä että kaukaa ja kun ensimmäinen neljännes oli pelattu, johti Ponteva peliä seitsemällä pisteellä. Toisen neljänneksen alussa Catz terävöitti peliään ja etenkin Lena Reshetko tuntui olevan kaikkialla. Se sytytti myös muut ja ajassa 14:04 Roosa Kosonen palautti Catzin johtoasemaan, joka sillä oli edellisen kerran ollut ottelun ensimmäisellä minuutilla. HyPo sai sekaisin olleen pelinsä taas raiteilleen ennen taukoa, jonne mentiin kuitenkin vieraiden yhden pisteen johtoasemassa.

Taru Tuukkasen johtama hyvinkääläisryhmä palasi pirteänä tauolta ja pallo alkoi taas osua koriin. Catzin valmentaja Mika Haakana osoitti oivaa pelisilmää ja otti Titta-Riina Lepistön johtokorin jälkeen välittömästi aikalisän saaden näin pysäytettyä kotijoukkueen alkavan rynnistyksen. Neljänneksen viimeiset korit menivät Pontevalle, kun ailahtelevasti pelannut Jessica January huudatti Martinhallia vapaaheittoviivalta ja vei joukkueensa johtoasemassa viimeiselle kympille.

Catz on osoittanut tänä vuonna useaan otteeseen henkistä vahvuutta nousemalla takaa-ajotilanteesta voittoon. Niin myös tänään. Kun Iina Keski-Saari onnistui neljänneksen puolivälissä kahdella kolmosella kasvattamaan Pontevan johdon seitsemään pisteeseen, moni saattoi luulla pelin olevan ohi. Kissat eivät kuitenkaan tilanteeseen tyytyneet, vaan pitkään pihdeissä ollut Aleighsa Welch runnoi tärkeät pisteet puoliväkisin. Brown heitti minuutti ennen loppua viivalta lukemiksi 71-71, mutta kissoilla oli viimeinen sana sanottavanaan: Valencia McFarlandin heittämä kolmonen vain 34 sekuntia ennen loppusummeria vei Catzin kolmen pisteen johtoon, jota HyPo ei saanut enää tasoitettua. Welch niittasi loppulukemat vapaaheittoviivalta mykistäen hyvinkääläiskatsomon lopullisesti ja saaden äänekkäät lappeenrantalaisfanit tuulettamaan villisti.

- Aivan uskomaton nousu meiltä, joukkue osoitti taas kovaa henkistä kanttia nousemalla jo lähestulkoon sillasta voittoon, Haakana jakoi tunnustusta pelaajilleen. Meillä oli todella kova ryhmä vastassa ja kaiken lisäksi he pelasivat vielä erittäin hyvin, mikä korostaa saavutustamme entisestään. Kunnia finaalipaikasta kuuluu kaikille pelaajille, he ovat sitoutuneet työskentelemään yhteisen hyvä eteen joka päivä - sellaista on todellinen joukkuepelaaminen.

Catzin parhaana palkittiin aina luotettava McFarland (25/2/4/4r). Täydet minuutit urakoinut ja tupla-tuplan tehnyt Welch (12/13/7) pysyi pitkään Pontevan puolustuksen hellässä huomassa, mutta nousi ratkaisijaksi juuri silloin kun joukkue häntä eniten tarvitsi. Reshetko teki niin ikään tupla-tuplan (14/11/3) ja Kosonen (13/5/3) jatkoi tarkkaa heittopeliään. Petra Noponen (6/4/2r) ja Rytkönen (6/2s) tekivät vastustajan iltapuhteesta totutun hankalaa. HyPon parhaana palkittiin January (15/7/5), vaikka kunnian olisi ansainnut aivan yhtä hyvin sarjan parasta peliään pelannut ja tupla-tuplan tehnyt Tuukkanenkin (13/14/6).

Catz aloittaa loppuottelusarjansa ensi perjantaina. Sen vastustaja on vielä auki, sillä Kouvottaret kavensi ottelusarjansa PeKaa vastaan tilanteeksi 1-2, kun se haki Kotkasta vierasvoiton luvuin 82-76 (46-36). Onpa Catzin vastustaja kumpi tahansa, kissapaidat aloittavat sarjan vieraissa, koska se sijoittui runkosarjassa molempia heikommin.

Kari Glödstaf
5.4.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy