Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz taisteli tiensä välieriin – tuomarilinja puhutti Urheilutalolla

Lappeenrannan Catz taisteli tiensä Naisten Korisliigan välieriin, kun se kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen Espoo Basket Teamin kotikentällään lukemin 70-64 (35-31). Joukkueen tähtenä hääri peräti 35 pistettä heittänyt ja 13 levypalloa kahminut Aleighsa Welch, mutta vähintään yhtä paljon keskustelua herätti ottelun epätasainen tuomarilinja: kumpikaan valmentajista ei tuntunut olevan aina selvillä mitä pelaajat saivat kentällä tehdä. EBT:n valmentaja Niko Hellman kävi ottelussa sen verran kuumana, että tuomaristo passitti hänet viimeisellä neljänneksellä katsomoon.

Itse ottelu alkoi Catziltä lähes yhtä räväkästi kuin perjantain kotipeli. Se nykäisi ensimmäisellä kymmenminuuttisella vakuuttavan 22-13 johdon ajamalla aktiivisesti korille ja pakottamalla espoolaisten puolustuksen jatkuvaan liikkeeseen. EBT ei saanut etenkään Welchiä kuriin, joka tykitti kymmenessä minuutissa 16 pistettä. Vieraiden parhaana pistenikkarina hääri Lotta Vesiluoma, joka piti joukkuettaan pystyssä seitsemällä pisteellä.

Toisella neljänneksellä EBT alkoi lyödä enemmän painetta kissojen pelinrakentelulle, mikä ajoi kotijoukkueen huonommille heittopaikoille. Samalla EBT sai oman hyökkäyspelinsä rullaamaan paremmin ja Kamilah Jackson sekä Delaney Hodgins pääsivät rokottamaan kotijoukkuetta koreillaan. Neljännes päättyi Jacksonin onnistuneisiin vapaaheittoihin ja tauolle mentiin Catzin johtaessa enää neljällä pisteellä.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueelta varsin heikko ja EBT pääsi hetkellisesti kuskin paikalle. Catz ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan Valencia McFarland ja Lena Reshetko toivat kotijoukkueen tasoihin, jonka jälkeen neljänneksen loppuun mentiinkin tasatahtia. Hapuileva tuomarilinja sotki molempien joukkueiden peliä tehden kenttätapahtumista toisinaan melkoisen sekavia. Viimeiselle kympille lähdettiin tasatilanteessa 54-54, joka ei enää kääntynyt espoolaisten eduksi. Loppu meni silti jännittäväksi, ennen kuin Petra Noponen viimeisteli vapaaheittoviivalta loppulukemat 70-64 ja kissapuolustus siivosi oman korin levypallot parempaan talteen.

- Kova ottelu, todella fyysinen peli, Catzin kapteeni Welch myönsi ottelun jälkeen. Me aloitimme hyvin, mutta he pääsivät peliin mukaan ja sitten ottelu aaltoili puolin ja toisin. Olen onnellinen, että pystyimme pelaamaan omaa peliämme tiukassa paikassa ja pitämään pallosta huolta viimeisten minuuttien ajan. Todella rankka peli molemmille joukkueille. Omalla pistemäärällä ei ole väliä, jos lopputulos on oikea.

Catzin parhaana palkittiin tupla-tuplan tehnyt Welch, mutta myös McFarland (16/5/8s/3r) ja Reshetko (16/4/4) rankaisivat vieraita kovalla kädellä. Noponen ja Karoliina Rytkönen olivat kissapuolustuksen tukipilarit, kun Roosa Kosonen joutui taas virhevaikeuksiin ja lopulta myös suihkuun. EBT:n parhaana palkittiin Lotta Eräkangas (14/3/2), mutta myös Sanni Tuomisto (3/6/1) pelasi hienon pelin. Tupla-tuplan tehnyt Jackson nosti 15 pistettä ja otti 12 levypalloa, mutta hävisi tänään painiottelussaan Welchille.

- Olen tyytyväinen voittoon ja ylpeä jokaisesta pelaajasta, Catzin valmentaja Mika Haakana antoi tunnustusta sitkeästi taistelleelle joukkueelleen. Tosi kova sarja, fyysistä peliä. EBT:n intensiteetti on todella kovaa ja he tekevät erittäin hyvin sisäpeliä. Olimme tietyissä tilanteissa vähän onnekkaitakin tänään. Menetysten (5) vähäinen määrä on todella uskomaton tällaisessa ottelussa. Hyökkäykseen pitää saada jotain vähän lisää, nyt se on edelleen vähän tahmeaa. Puolustus oli meiltä hyvää läpi sarjan, se ratkaisi tämän meille.

Catz jatkaa pudotuspelejään ensi maanantaina, sen vastustaja selviää vasta perjantaina pelattavan Kouvottaret – Forssan Alku -ottelun jälkeen. Mikäli Kouvottaret voittaa, Catz aloittaa pudotuspelinsä Hyvinkäällä Pontevaa vastaan, jos Alku on parempi, Catzin vastustajaksi tulee Peli-Karhut. Kävi miten kävi, ensimmäisen kotipelinsä kissalauma pelaa ensi keskiviikkona.

Catz kiittää EBT:tä kovasta vastuksesta ja lähettää suuren kunnianosoituksen sen kapteenille, Catzissäkin loistaneelle Lotta Aaltoselle, joka ilmoitti tänään lopettavansa pitkän ja kunniakkaan uransa. Kiitos näistä vuosista Lotta, toivottavasti pysyt edelleen mukana koripallon parissa!

Kari Glödstaf
27.3.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy