Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Kollektiivisesti esiintynyt Catz tylsytti toistamiseen EBT:n heittopelin

Lappeenrannan Catz tarrasi vahvasti kiinni Naisten Korisliigan välieräpaikkaan, kun se otti jo toisen voiton ottelusarjaan ennakkosuosikkina lähteneestä Espoo Basket Teamista. Pudotuspelihuumaan heittäytynyt lappeenrantalaisyleisö näki kollektiivisesti taistelleen, hyvän heittopäivän omanneen kissalauman, joka teki ottelun kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana kentällä lähes mitä halusi. Se näkyi myös tulostaululla, jonne jäivät komeat lukemat 71-54 (41-22).

- Alussa tuli aika iso johto ja saatiin pidettyä se hyvällä puolustuksella loppuun asti, tuumi ottelussa suurella sydämellä taistellut Jemina Vidgren viitaten ensimmäisen neljänneksen lopputulokseen 24-5. Tänään hyökkäsimme paremmin kuin viime kerralla ja saimme pidettyä myös Kamilah Jacksonin vähissä levypalloissa, mikä on iso juttu meidän voittoamme ajatellen.

Catzin alku oli todella tyrmäävä, eikä espoolaisryhmä löytänyt missään vaiheessa eväitä kotijoukkueen pysäyttämiseen. Catz puolusti koko joukkueen voimin ja piti huolen, etteivät EBT:n pelätyt kolmoslingot saaneet heittoja vapaasti ilmaan. Aleighsa Welch hallitsi korin alustaa ja Lena Reshetko piti puolestaan Delaney Hodginsin kurissa. Nuori Sanni Tuomisto ei päässyt pyörittämään tuttua pallorallia, sillä uhrautuva kissapuolustus oli takiaismaisesti hänen kimpussaan.

- Onnittelut Catzille, todella dominoiva suoritus, EBT:n valmentaja Niko Hellman jakoi tunnustusta voittajille. Lopputulos on silmänlumetta, ero oli yli 30 pistettä ennen kuin avausviisikko vaihdettiin molemmin puolin pois kentältä, eikä tulos jätä mitään selittelyjä tänään. Hyökkäyssuuntaan en olisi kuitenkaan niin huolissani kuin mitä meidän pistemäärämme näyttävät, etenkin tiistaina meillä oli mielestäni parempia paikkoja kuin Catzillä.

Catzin peliä sekoitti oikeastaan vain paikoin hyvin herkkä tuomarilinja, joka ajoi Roosa Kososen jo toistamiseen virhevaikeuksiin ja lopulta myös suihkuun. Myös Reshetkon virhetili täyttyi uhkaavasti ja pakotti Catzin siirtymään miespuolustuksesta aluepuolustukseen. EBT ei kuitenkaan löytänyt avaimia tämänkään murtamiseen, joten sarja on katkolla ensi maanantaina Espoossa. Mika Haakana oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa voittoon, mutta muistutti, että sarja on edelleen kesken.

- Olemme puolustaneet molemmat ottelut erittäin hyvin ja tänään meidän hyökkäyksemme toteutus oli paljon parempaa kuin tiistaina, päästiin parempiin tilanteisiin. Peli oli pääsääntöisesti hyvän näköistä. Tänään onnistuimme erittäin hyvin myös levypalloissa ja voitimme ne varmaan ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen EBT:tä vastaan. Homma ei ole kuitenkaan varma vielä, yksi voitto tarvitaan.

Catzin pistekuningatar oli juonikkaasti peliä johtanut Valencia McFarland (23/2/3). Welch heitti hienosti sekä läheltä että kaukaa tehden lopulta tupla-tuplan (17/10/1). Myös Reshetko (16/7/4) ja Petra Noponen (13/3/1) pääsivät kaksinumeroisiin pistelukemiin. Jackson (13/6/1) oli EBT:n ykköstykki, mutta jätti huonon loppumaun välinpitämättömällä käytöksellään palkintojenjaossa.

Catz järjestää fanimatkan maanantain otteluun. Bussi starttaa Urheilutalon pysäkiltä klo 14:30 ja matkaa Helsingintien kautta kohti Espoota. Matkan hinta on 35 euroa ja se sisältää ottelulipun. Lähde mukaan kannustamaan kissat voittoon ja välieriin!

Kari Glödstaf
22.3.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy