Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz haki kotiedun Espoosta, vaikka virhevaikeudet verottivat kissojen peliä

Altavastaajana Espoo Basket Teamia vastaan asettunut Catz haki tärkeän vierasvoiton ja kotiedun, kun se kampitti aiemmin kaudella tylynä emäntänä toimineen EBT:n luvuin 56-48 (29-15). Paikoin Catzille varsin selvältä näyttänyt peli meni viimeisillä minuuteilla jännäksi, kun vieraiden Roosa Kosonen ja Petra Noponen saivat suihkukomennuksen. Kissojen puolustus kesti kuitenkin kotijoukkueen rynnistyksen, mikä teki varmasti hyvää paikoin pahojakin kolhuja saaneen ryhmän itseluottamukselle.

Catz aloitti ottelun vimmalla ja nykäisi alkuminuuteilla yhdeksän pisteen johdon, ennen kuin Delaney Hodgins rikkoi kotijoukkueen kuparisen kolmosella. Kissat ei tästä häkeltynyt, vaan jatkoi tasaisen varmaa – joskin hyvin nihkeää – pistetehtailua mennen ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeiselle lyhyelle tauolle yhdeksän pisteen johdossa. Toisen neljänneksen alussa Catzin heitto hyytyi täysin, mutta espoolaiset eivät pystyneet tätä hyödyntämään, sillä heidän heittonsa oli vielä heikompaa. Lopussa Catz otti pelin jälleen haltuunsa ja tauolle mentiin vieraiden hyvässä johdossa.

Ottelu jatkui vähäkorisena myös tauon jälkeen. Catz kipitti parhaimmillaan jo 21 pisteen johtoon, kunnes EBT sai taas onnistumisia ja peli tasaantui. Viimeiselle neljännekselle mentiin vieraiden 15 pisteen johdossa, mutta sen jälkeen Catzin peli sekosi täysin. Joukkue ajautui virhevaikeuksiin, Kosonen ja Noponen suihkuun ja ennen pitkään kotijoukkue oli kirinyt eron viiden pisteen päähän. Tällä kertaa summeri ja Valencia McFarlandin vapaaheitot pelastivat Catzin, sillä EBT ei onnistunut aikalisästään huolimatta saamaan viimeisten sekuntien aikana heittoa ilmaan.

Catzin parhaana pistenikkarina kunnostautui McFarland (19/8). Kosonen nakutti 13 pistettä ja otti 4 levypalloa, Aleighsa Welchin tehdessä jo tavanomaisen tupla-tuplansa (12/16/4/3r). EBT:n tehokolmikko oli tupla-tuplat tehneet Hodgins (13/13/2t) ja Kamilah Jackson (12/24), Lotta Eräkankaan (13/2/3) säestäessä heitä oivasti. Joukkue kaipasi selvästi kapteeniaan Lotta Aaltosta, sillä sen verran hukassa espoolaisryhmä tuntui etenkin ottelun alussa olevan. Tarkemmalla heittokädellä se olisi haastanut Catzin vielä paremmin voitosta, mutta tällä kertaa pallo pomppi vahvasti taistelleelle lappeenrantalaisryhmälle.

Catz ja EBT kohtaavat seuraavan kerran Lappeenrannassa perjantaina 22.3. Ottelu pelataan tietenkin Urheilutalolla ja se alkaa kello 18:30. Otteluisäntänä toimii Peltolan Piha Oy. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
19.3.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy