Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

EBT tulitti kaaren takaa kissalauman kumoon

Jos jokaiselle joukkueelle täytyy suoda pari kertaa vuodessa huono heittopäivä, suotakoon sellainen tänään Catzille. Vaatimattomasti etenkin ensimmäisellä puoliajalla heittäneet kissat jäivät nopeasti vieraiden jyrän alle ja kun EBT onnistui loistavasti etenkin kolmosissaan, ei voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Loppulukemat 70-87 (31-46) olivat karut, mutta oikeutetut.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaista punnertamista molemmissa päissä, joskin ne antoivat jo osviittaa, mitä tuleman pitää. Pirteästi koko pelin uurastanut Lotta Vesiluoma upotti ensimmäisen kympin aikana kaksi kolmosta, Lotta Aaltosen ja Wilma Kivekkään säestäessä yhdellä. Aktiivisesti kaaren takaa heittäneet espoolaiset jatkoivat samaan tahtiin aina puoliajalle asti ja kun kissojen heitot jäivät kerta toisensa jälkeen rautoihin, oli ero kasvanut viiteentoista pisteeseen. Ottelu ei olennaisesti muuttunut toisella jaksolla, vaikka Catz pääsikin parhaimmillaan yhdeksän pisteen päähän.

Olisi tosin liioiteltua väittää, että EBT:n peli perustui pelkkiin kolmosiin. Näin ei suinkaan ollut, vaan joukkue hyökkäsi terävästi etenkin vastaiskuissa, joissa catzilaiset jäivät liian usein telineisiin. Vahvasti esiintyneen Aaltosen lisäksi myös Delaney Hodgins pääsi pussittamaan läheltä hyvällä menestyksellä. Hän oli tehokas levypalloissakin ja dominoi Kamilah Jacksonin kanssa etenkin puolustuskorin alustaa.

Catzin otteista näkyy edelleen lyhyt yhteisharjoitteluaika, mikä jättää petraamisen varaa varsinkin puolustuspäähän. Kommunikaatio ei toimi tai roolitus jää epäselväksi, sillä ainakin tänään ajauduttiin liian usein tilanteeseen, jossa vastustaja sai houkuteltua enemmän kuin yhden pelaajan kimppuunsa ja pääsi levittämään peliä laidoille, jossa heittäjä odotteli vapaana palloa. Catzin puolustukseksi on tosin todettava, etteivät espoolaisetkaan heitä joka kerta samoilla tehoilla kuin tänään.

Hyökkäyspelin suhteen kissojen otteet ovat valmiimpia. Aleighsa Welch jäi tänään tosin kuuteen pisteeseen, mutta pelasi muuten mallikkaasti luoden joukkuetovereilleen hyviä heittopaikkoja. Sydney Wallace ja Valencia McFarland jatkoivat siitä mihin perjantaina Kouvottaria vastaan jäivät ja Johanna Timperi näytti pelin lopussa kaukoheittotaitojaan.

Catzin harjoitusotteluiden saldoksi jäi kaksi voittoa ja yksi tappio. Tulevan viikon joukkue käyttää tiiviiseen yhteisharjoitteluun, jotta se on mahdollisimman vahvassa iskussa ensi lauantain sarja-avaukseen. Karhuvuoren urheilutalolla pelattava ottelu nähdään myös TV2:ssa kello 17:00.

Catz tänään: Valencia McFarland (19/4/1/1r), Tinna Rantalainen (2/2s/1r), Petra Noponen (4/2), Roosa Kosonen (11/5/2/1r), Johanna Timperi (6/2), Jemina Vidgren (1/6/1), Iina Mäkelä (0/3), Johanna Kalin (2/1/1), Sydney Wallace (19/3/3/2r), Aleighsa Welch (6/8/4/2r).

Kari Glödstaf
30.9.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy