Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz taisteli jatkoajalle ja lopulta pisteen verran paremmaksi

Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz tarjosivat tänään espoolaisyleisölle viihdettä koko rahan edestä, kun joukkueet kohtasivat kolmannen kerran Naisten Korisliigassa. Catzilla oli voitot molemmista kohtaamisista, mutta tänä iltana näytti pitkään siltä, että Honka kuittaa ottelun itselleen ja vaikeuttaa kissojen kiipeämistä kohti sarjan kärkisijoja. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä ensin Valencia McFarland tasoitti ottelun vain 22 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja jatkoajalla Aleighsa Welchin layup vei kissat pisteen johtoon ja lopulta myös voittoon lukemin 76-75 (27-30, 69-69).

Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli vauhdikasta menoa, jossa peli aaltoili päästä päähän. Honka rokotti Catzia erityisesti kaaren takaa, kissojen viimeistellessä paremmin korin lähistöltä. Hongan hyökkäyspeli lepäsi pitkälti Sidney Cookin ja Alexyz Vaioletaman varassa. Ensimmäiselle lyhyelle tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa luvuin 17-16, minkä Catz kuittasi heti toisen neljänneksen alussa. Sitten joukkueelle sattui musta viisiminuuttinen, jonka aikana Honka nykäisi Saara Sandellin yhdellä ja Jemina Airaksisen kahdella kolmosella sekä Cookin kahden pisteen layupilla kahdeksan pisteen johdon. Catzin iloksi McFarland napautti pallon kahdesti Hongan koriin juuri ennen taukoa ja kavensi takaa-ajomatkan kolmeen pisteeseen.

Kolmas neljännes oli yhtä vuoristorataa. Ensin Catz nappasi alle kolmessa minuutissa 9-0 johdon, jonka Honka pian kuittasi. Sitten vedettiin hieman henkeä ennen kuin Welch ja McFarland vievät kissat neljän pisteen johtoon. Tämän jälkeen pisteitä tehtiin pitkään lähes tasatahtiin aina viimeisen neljänneksen puoleen väliin asti, jolloin Vaioletama alkoi taas heittää palloa koriin ja tilanne kääntyi Hongalle. Espoolaisyleisön pettymykseksi edes seitsemän pisteen johto ei ollut riittävä Welchin, McFarlandin ja Roosa Kososen painaessa pelin väkisin jatkoajalle ja Catzin voittoon.

Catzin tehokkaimpina häärivät tupla-tuplan tehnyt Welch (26/10/3) sekä McFarland (22/7/7/2r), jonka kolmoset pitivät kissat pelissä mukana juuri silloin, kun niitä eniten tarvittiin. Kosonen heitti 13 pistettä ja haki 6 levypalloa Reshetkon tehdessä Welchin tavoin tupla-tuplan (10/15/2/2r). Hongan pistenikkareina kunnostautuivat tupla-tuplan tehneet Cook (23/13/2) ja Vaioletama (23/15/6/3r). Kuukauden tauon jälkeen kentälle palannut Sandell toi kaivattua ryhdikkyyttä Hongan puolustukseen.

Catz huilaa nyt viikon verran ennen kuin se kohtaa kolmannen kerran tällä kaudella Kouvottaret. Aiemmat ottelut ovat olleet kouvolalaisten heiniä, mutta kuinka käy tällä kertaa, se selviää Jatke Areenalla keskiviikkona 20. helmikuuta.

Kari Glödstaf
12.2.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy