Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Viimeinen neljännes koitui Catzin turmaksi

Lappeenrannan Catzin vaikea alkuvuosi sai jatkoa tänään Urheilutalolla, jonne sen vastustajaksi oli saapunut naapurikaupungin Kouvottaret. Kovempaa pelitempoa pitänyt vierasjoukkue juoksi kissojen ohi viimeisellä neljänneksellä ja vei pisteet mukanaan luvuin 63-73 (32-31). Sarjataulukossa tämä tarkoittaa sitä, että Kouvottaret kipusi Catzin ohi neljänneksi.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasaista peliä. Catzin kaukoheitot kolisivat rautoihin ja kun Kouvottaret tukki korinalustan, oli pisteiden teko vaikeaa. Juuri sen paremmin ei heitto kulkenut vieraillakaan, joskin he pystyivät nykäisemään toisella neljänneksellä nopeasti kahdeksan pisteen johdon. Tässä vaiheessa Mika Haakana otti aikalisän ja sai joukkueensa pelin raiteilleen. Kissat nousivat pikavauhtia tasoihin ja summerin soidessa tauolle ero oli pisteen verran Catzin hyväksi.

Myös kolmas neljännes oli erittäin tasainen, joskin hetken aikaa näytti siltä, että kotijoukkue saa hengen päälle ja menee menojaan. Sitten koitti kuitenkin musta hetki ja Kouvottaret latoi 18 pistettä yhtä soittoa kissojen koriin, mistä Catz ei enää toipunut. Viimeiset minuutit olivat enää voiton varmistelua ja kun pelikello osoitti täyttä aikaa, oli Kouvottaret ottanut Catzilta toistamiseen päänahan tämän kauden aikana.

- Onnittelut Kouvottarille, he ansaitsivat voiton ja olivat parempi joukkue tänään. Meillä oli ongelmia puolustukseen paluussa ja sen kommentoinnissa. Realiteetteihin nähden olen tyytyväinen, että pystyttiin taistelemaan lähes loppuun asti voitosta ja jokainen antoi varmasti kaikkensa tänään. On hyvä asia, että pystymme pelaamaan ja kilpailemaan, vaikka selvää onkin, että jos ei voittoja tule, niin meillä on edessä pitkä kevät. Nyt vain pitää saada kelkka kääntymään, Haakana tarinoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Catzin pistekuningatar oli Aleighsa Welch, joka urakoi jo lähes perinteiseksi käyneen tupla-tuplan (23/14/4/2). Myös Valencia McFarland pääsi koviin pistelukuihin (19/4/5). Roosa Kosonen (13/4/3r) taisteli totuttuun tapaan kaikkensa antaen, mutta kokonaisuutena Catzin puolustus ei ollut tänään kauden parhaiden päiviensä veroinen. Kouvottarien parhaat olivat energisesti pelannut ja tupla-tuplan tehnyt Taeler Deer (22/12/7) sekä hanakasti heittänyt Camille Zimmerman (22/4/2). Claire Lamunu jäi 13 pisteeseen, eikä ollut selvästikään omimmillaan Welchin kanssa korin alla painiessaan.

Catzin pelit jatkuvat torstaina 17. tammikuuta, jolloin se kohtaa HBA:n tämän kotikentällä. Seuraavan kerran kissat nähdään kotihallissa 2. helmikuuta.

Kari Glödstaf
13.1.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy