Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzille maukas revanssi Vimpelistä – viimeinen neljännes kissakorista parhaimmillaan

Vimpelin Vedon ja Lappeenrannan Catzin tämänpäiväinen ottelu aaltoili kuin Lappajärven laineet kotijoukkueen logossa. Johto vaihtui puoleen ja toiseen ja pitkään näytti jo siltä, ettei kissoista ole tälläkään kertaa Vedon kaatajaksi. Viimeinen neljännes muutti kuitenkin kaiken ja pisteet matkasivat lopulta Lappeenrantaan luvuin 88-98 (50-44).

Catz aloitti ottelun vauhdikkaasti ja nykäisi pikatahtia eron yhdeksään pisteeseen ennen kuin meno parketilla tasoittui. Vimpelin kova amerikkalaiskolmikko Donnaizha Fountain (27/6/1) – Amy Griffin (16/7/3) – Alisia Jenkins (14/14/3/5r) piti kotijoukkeen alusta lähtien pelissä mukana ja ensimmäiselle lyhyelle tauolle mentiin Catzin pisteen johdossa. Toisen kymmenminuuttisen alussa emännät heittivät pariin minuuttiin kymmenen pistettä, joiden avulla se pystyi pitämään vierailijat takanaan aina summerin sointiin saakka.

- Hurja voitto, vielä EBT-voittoakin kovempi suoritus meiltä, Catzin valmentaja Mika Haakana summasi. Toisella neljänneksellä olimme liian pitkään paikkapuolustuksessa, joka ei toimi Vimpeliä vastaan. Sitten vaihdoimme puolustusmuotoa ja peli parani kertaheitolla.

Toisen puoliajan alussa Catz painoi kaasua ja siirtyi takaisin johtoasemaan vain menettääkseen sen ennen kymmenminuuttisen loppua. Tässä vaiheessa alkoi näyttää siltä, että kapealla ringillä operoinut Catz jää emäntien jalkoihin, mutta toisin kuitenkin kävi. Tupla-tuplan edestä urakoinut ja kertaalleen kolmosenkin upottanut kapteeni Aleighsa Welch (37/10/1/2r) johti joukkueensa hurmokselliseen taisteluun ja lopulta selkeään voittoon. Kolmannen perättäisen voiton myötä Catz karisti lopullisesti taannoisen tappioputkensa pahat muistot mielestään.

Welch oli Catzin pisterohmu, mutta myös Valencia McFarland (29/7/8) ja kauden parhaan ottelunsa pelannut Petra Noponen (15/2/2/2r) olivat tarkalla heittotuulella, Noposen kellottaessa koko kissalauman kovimmat peliminuutit (38:52). Roosa Kosonen (10/4/1) ja Tinna Rantalainen (7/3/2) täyttivät myös paikkansa moitteetta ja penkiltä saatiin tarvittaessa tuoreita jalkoja helpottamaan avausviisikon taakkaa. Vimpelin amerikkalaiskolmikon takana korkeimmat pistemäärät kirjattiin Anni Kujalalle (8/1/2) ja Miina Lapilalle (8/0/1).

- Lisalta erittäin vahvaa suorittamista ja Valencialta kauden paras peli, Haakana jatkaa. Petra oli alussa hieman vaikeuksissa Griffinin kanssa, mutta jaksoi taistella loppuun asti, eikä Griffin toisella jaksolla enää pahemmin pisteitä tehnytkään. Kokonaisvaltaisesti kova suoritus koko joukkueelta.

Catzilla on nyt edessään puolentoista viikon huili, ennen kuin se matkaa Forssaan paikallisen Alun vieraaksi. Sen jälkeen onkin vuorossa kotiottelu aina mukavaa paikallisvastustajaa Kouvottaria vastaan.

Kari Glödstaf
29.12.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy