Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Viimeinen neljännes oli lähellä koitua Catzin turmaksi – Forssa jäi kahden pisteen päähän

- Meillä on näköjään taipumus, että pitää jokainen peli saada tiukaksi. Espoossa menetimme voiton viimeisten minuuttien aikana ja nyt päästimme vastustajan lähes 20 pisteen johdosta rinnalle. Lopussa meillä oli myös onnea.

Catzin valmentajan, Mika Haakanan kommentti summaa hyvin tämäniltaisen Naisten Korisliigan ottelun Lappeenrannan Catzin ja Forssan Alun välillä. Vielä viimeisen neljänneksen alussa kotijoukkueen johto oli 19 pistettä, mutta niin vain Hanna Vapamaa ja Mia Loyd onnistuivat hinaamaan Alun pisteen päähän ennen kuin Roosa Kosonen heitti vapariviivalta loppulukemiksi 77-75 (35-31). Voitto oli Catzille kauden neljäs ja tappio Forssalle kolmas. Sarjataulukossa forssalaiset ovat silti kissojen edellä eri määrän otteluita pelanneena.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet olivat liikkeellä kepein askelin. Heittoja viljeltiin estoitta puolin ja toisin, eikä kumpikaan joukkue päässyt parin pisteen karkumatkaa edemmäs. Kotijoukkueen Valencia McFarland ja Sydney Wallace esittelivät riistotaitojaan ja kirmasivat muutamaan otteeseen komeisiin läpiajoihin. Lokakuun pelaajaksi valittu Loyd johti puolestaan forssalaisten korintekotalkoita ja Meral Bedredtin heitti kaaren takaa kaksi tärkeää kolmosta. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen kotijoukkueen johto oli pisteen suuruinen.

Toisella neljänneksellä ero alkoi kasvaa Catzin hyväksi ja koko avausviisikko teki pisteitä hyvään tahtiin. Catzin tiivis puolustuspeli piti vieraiden hyökkäyksen hyvin kurissa, joskin Loyd löysi aina silloin tällöin tarvittavan aukon viimeistelläkseen. Emily Kinneston pysyi kissojen pihdeissä, eikä saanut heittoaan kulkemaan, joten tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 35-31.

Kolmas neljännes on ollut perinteisesti kissojen korista ja niin oli tänäänkin. Alun liike oli jäänyt koppiin ja Catz pääsi rokottamaan hyvällä prosentilla. Molempien joukkueiden virhetilit täyttyivät nopeammin kuin kenties oli tarve ja etenkin ärhäkästi levypalloja repinyt Kosonen ajautui virhevaikeuksiin. Viimeiselle kympille mentiin Catzin turvallisessa 14 pisteen johdossa.

Forssalaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan vyöryttivät hyökkäyksiä yksi toisensa jälkeen Catzin päätyyn. Vapamaa heitti viimeisen kymmenminuuttisen aikana viisi kolmosta sisään Loydin säestäessä neljällä pisteellä. Catzin peli sekosi täysin ja tänään voi todeta, että ainoastaan summeri pelasti kotijoukkueen tappiolta. Lopussa tosin kissat jäädytti pelin mallikkaasti, eikä antanut vierailijoille mahdollisuutta viimeiseen heittoon. Haakana näki lopun jännitysnäytelmästä huolimatta kissojen pelissä myös paljon hyvää.

- Kokonaisuutena pelattiin ihan ok, olen tietysti iloinen voitosta. Hyvä asia on, että kun muutamia asioita korjaa, peli on aika ajoin hyvällä mallilla. Levypallopeli on ongelma, menetysten vähäinen määrä on hieno homma. Loppu menee osittain väsymyksen piikkiin.

Catzin parhaana palkittiin Wallace (23/5/4/5 riistoa). Aleighsa Welch uurasti tuplatuplan (23/10/5) ja myös McFarland (11/3/1/5 riistoa) oli hyvällä pelipäällä. Tinna Rantalainen (5/2) taisteli tinkimättömästi viimeistellen illan upeimman korin, Petra Noposen (8/8) sekä Kososen (7/5/1) hallitessa puolustuspään korinalustaa. Forssan Alun paras oli suvereenin tuplatuplan (29/18/5) tehnyt Loyd, Vapamaan (18/6) ja Ella Salmisen (12/6/2) ollessa seuraavaksi parhaimmat korintekijät.

Catzin seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 25.11. Kouvolassa, jossa Kouvottaret emännöi kissalaumaa. Ottelu alkaa klo 17.00.

Kari Glödstaf
10.11.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy