Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzille kirvelevä viimeisen sekunnin tappio Espoossa

Naisten Korisliigan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Espoo Basket Team ja sarjan viidentenä majaileva Catz tarjosivat tänään Espoonlahden urheiluhallissa todellisen jännitysnäytelmän, jossa ratkaisua saatiin odottaa aina viimeiselle sekunnille asti. Muutama minuutti ennen loppua takaa-ajajaksi joutunut Catz tasoitti ottelun vain kaksi sekuntia ennen loppua ja kenties luuli jo selvinneensä jatkoajalle, mutta emäntien tehotykki Delaney Hodgins nosti Lotta Aaltosen syötön lay-upina sisään ja pisteet espoolaisille lukemin 77-75 (32-38). Voitto oli EBT:n kuudes, Catzilla on tilillään kolme voittoa.

Ottelun alkutahdit saneli Catz. Hodginsin avauskorin jälkeen ote siirtyi kissoille, mitä tosin avitti kotijoukkueen vaatimaton kaukoheittopäivä: hyvänä kolmosjoukkueena tunnettu EBT kolisutteli rautoja pitkään ja jäi lopulta 22 % onnistumistarkkuuteen. Vastavuoroisesti voidaan tosin todeta vapaaheittojen kääntyneen emännille saldona 28-8, mikä tasoittaa vaatimatonta pelitilanneviimeistelyä.

Catzin hyökkäyspeli oli pitkään Aleighsa Welchin ja Valencia McFarlandin varassa. Tauolle mentäessä molemmat olivat upottaneet 13 pistettä ja kissojen peli oli turvallisesti uomissaan. Sellaisena se jatkui vielä kolmannenkin neljänneksen ja kun viimeiselle lähdettiin Catzin kahdeksan pisteen johdossa, kaikki näytti edelleen hyvältä. McFarlandin neljäs virhe ja siihen päälle saatu tekninen virhe suihkukomennuksineen sekoitti kuitenkin vieraiden pelin. EBT tuli muutamassa minuutissa rinnalle ja ohi kaikkein kirvelevimmällä tavalla.

- Pelillisesti ihan hyvää suorittamista, Mika Haakana jakoi tunnustusta pettyneille pelaajilleen. Screenien puolustaminen olisi voinut olla tietysti parempaa ja yhteen hyökkäyskuvioon olisi pitänyt reagoida paremmin, mutta muuten homma oli meillä pitkään hallussa. Valencian suihkukomennus valitettavasti ratkaisi pelin, mutta en halua ottaa mitään pois EBT:ltä. He pelasivat hyvin ja järkevästi, joten näin tässä nyt vain kävi.

Catzin paras pisteidentekijä oli Welch, jonka saldoksi tuli lopulta 27 pistettä, 12 levypalloa, 5 syöttöä ja 3 riistoa. Lopussa heittoaan tarkentanut Sydney Wallace pääsi 20 pisteeseen ja McFarland 18. Alussa kissapuolustuksen pihdeissä hyvin pysynyt Hodgins latoi emännille lopulta 28 pistettä, toiseksi parhaiden eli Ulriikka Nuolikosken ja Kamilah Jacksonin jäädessä 14 pisteeseen. Hyökkäyslevareita espoolaiset rohmusivat kaikkiaan 19 kappaletta, mikä on tällaisessa ottelussa aivan liian paljon.

Catzin seuraava ottelu on puolentoista viikon kuluttua lauantaina, jolloin se kohtaa kotihallissaan Forssan Alun. Ottelu alkaa klo 17.00 ja Etelä-Karjalan Osuuspankin jäsenille on siihen vapaa pääsy. Etu on henkilökohtainen ja sen saa näyttämällä OP-Pohjola-ryhmän pankki- tai Visa-kortin jäsentunnusta tai omistajajäsenkorttia. Edun saa myös näyttämällä/käyttämällä edun Pivo-mobiililompakolla. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
31.10.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy