Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

PeKan kolmosmankeli oli liikaa Catzille – Naisten Korisliiga ratkeaa perjantaina Lappeenrannassa

Naisten Korisliigan mestaruus oli tänään ensimmäistä kertaa katkolla, kun sarjaa voitoin 2-1 johtanut Lappeenrannan Catz matkusti Kotkaan Peli-Karhujen vieraaksi. Vahvasti kotihallissaan läpi kauden pelanneet kotkalaiset olivat tylyjä emäntiä, eivätkä antaneet Catzille liiemmin mahdollisuutta ilakointiin. Voitto Peli-Karhuille luvuin 82-71 (41-31), mikä tarkoittaa mestaruuden ratkeamista perjantaina Lappeenrannassa.

Ottelun alku oli tasainen ja tunnusteleva, eikä kumpikaan joukkue yrittänytkään lähteä juoksemaan toista kumoon. Koreja tehtiin molempiin päihin, mutta erityisesti Peli-Karhujen tähän saakka vaisusti esiintynyt takapelaaja Daisha Simmons oli oivalla pelipäällä nostaen ensimmäisellä kymmenminuuttisella peräti 11 pistettä. Catzin Natalie Day ajautui heti alussa virhevaikeuksiin, mikä söi paitsi kissojen hyökkäyspeliä, jätti turhan paljon tilaa myös puolustukseen. Ensimmäinen neljännes emännille lukemin 19-17.

Toisella kymmenminuuttisella Catz pystyi pysäyttämään Simmonsin, mutta tällöin esiin astui Akilah Sims, joka alkoi lingota palloa koriin niin läheltä kuin kaukaakin. Aleighsa Welch jäi vieraiden hyökkäyspäässä liian yksin, sillä hänen lisäkseen ainoastaan Valencia McFarland onnistui viimeistelyssä. Niinpä taukoon mennessä PeKan johto oli kasvanut jo kymmeneen pisteeseen.

Toinen jakso ei muuttanut juuri mitään. Catz taisteli tiukasti vastaan, mutta ei pystynyt pysäyttämään emäntien tehokkaita kolmosia, jotka upposivat korisukkaan kerta toisensa jälkeen (13/28). Ero kasvoi kasvamistaan ja viimeiselle kympille mentäessä näytti jo siltä, että PeKa ottaisi ottelusta tyylittelyvoiton. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Catz löysi lopussa vielä yhden vaihteen peliinsä lisää. Se nousi parhaimmillaan jo seitsemän pisteen päähän, mutta kotijoukkue lopetti pyristelyn vapaaheittoviivalta.

- Nopeiden hyökkäysten puolustaminen ok, samoin puolinopeiden matchaus. Palloscreenipuolustus olisi voinut olla parempaa, tosin PeKalla oli todella kova heittopäivä. Hieman paremmalla onnella olisimme voineet päästä lopussa vielä peliin mukaan. Nyt pitää vain palautua, katsella vähän videoita ja keskittyä perjantaihin, Catzin valmentaja Mika Haakana summasi joukkueensa iltapuhteen.

PeKan ykköspyssy oli tänään Simmons, joka heitti lopulta 27 pistettä, otti 9 levypalloa ja jakoi 6 syöttöä. Sims jäi hänestä vain pisteen päähän (26/8/5) ja Megan Mullings täydensi amerikkalaiskolmikon hienon iltapuhteen 12 pisteellä ja 8 levypallolla. Catzin tehokaksikko oli puolestaan tupla-tuplan ahertanut Welch (27/10/4) – McFarland (16/4/4/3 riistoa), Daynkin päästyä lopussa kaksinumeroisiin pisteisiin (12/6/2/3 riistoa).

Naisten Korisliigan viimeinen ottelu pelataan siis perjantaina Lappeenrannassa. Peli alkaa klo 18:15 ja lähetys TV2:ssa viisitoista minuuttia aikaisemmin.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
24.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy