Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzin kiri toi toisen finaalivoiton kauden ennätysyleisön riemuksi

Naisten Korisliigan kolmas loppuottelu Lappeenrannan Urheilutalolla tarjosi kahden edellisen tapaan todellista vuoristoratakoripalloa. Ottelun alussa tahtipuikkoa heilutti kotijoukkue Catz, kunnes menetti otteen hieman ennen puoliaikaa vain ottaakseen sen viimeisellä neljänneksellä takaisin itselleen. Natalie Day ja Aleighsa Welch olivat ahkerimmat pistenikkarit kissojen ottaessa kotivoiton ja toisen kiinnityksen mestaruuspystiin lukemin 79-68 (27-29).

Catz aloitti ottelun vauhdilla ja nykäisi parissa minuutissa 7-0 johdon, jonka PeKa kuittasi vähintään yhtä nopeasti tilanteeksi 7-10. Tämän jälkeen Catz siirtyi vielä johtoon 15-10, kunnes peli asettui omiin uomiinsa ja ensimmäisen neljänneksen loppu mentiin tasatahtia. Toisella neljänneksellä vierailijat nykäisivät eron parhaimmillaan seitsemään pisteeseen, kun Catzin hyökkäys taantui tuskaiseksi puskemiseksi. Welchin vapaaheitoilla emännät pääsivät tauolle kahden pisteen tappioasemassa.

Kolmas neljännes ei tuonut muutosta valtasuhteisiin, vaikka PeKan tärkeimpiin korinaluspelaajiin lukeutuva Akilah Sims ottikin neljännen virheen ja siirtyi pitkäksi aikaa penkille huilaamaan. Vieraat pysyttelivät siitä huolimatta askeleen kissoja edellä ja pystyi hyvillä hyökkäysratkaisuillaan pitämään eron tasaisena. Megan Mullingsin varmalla viimeistelyllä PeKa lähti viimeiselle lyhyelle tauolle viiden pisteen johdossa.

- Pelimme oli aaltoilevaa, pudotuspeleissä kymmeniä otteluita tahkonnut PeKan veteraanipelaaja Laura Lehtoranta myönsi. Kolme ensimmäistä jaksoa olimme hyvin mukana, mutta neljäs meni huonosti. Emme saaneet puolustuksessa riittävästi stoppeja, emmekä jaksaneet lopussa jauhaa hyökkäystämme kuten olisi pitänyt.

Ottelun käännekohta tapahtui ajassa 30:09, kun kentälle palannut Sims otti viidennen virheensä ja joutui suihkuun. Catz käytti mahdollisuutensa hyväkseen ja alkoi runnoa palloa väkisin korin alta sisään. Welch ja Day olivat pitelemättömiä ja kun toisessa päässä vierailijoiden heitto alkoi takkuamaan, pääsi Catz lopulta juoksemaan varmaan voittoon. Voittoa ei uhannut edes Veera Pirttisen viides virhe ja suihkukomennus ajassa 36:53. Toista finaalivoittoa oli todistamassa kauden ennätysyleisö, 721 katsojaa.

- Olen tyytyväinen voittoon, Mika Haakana totesi helpottuneena. Ensimmäisellä puoliajalla 5 vs 5 -puolustuksemme oli finaalien parasta. Kaukoheittopelimme oli sen sijaan todella heikkoa ja PeKa pääsi iskemään epäonnistumisemme kautta aina vastaan. Simsin virhevaikeudet auttoivat meitä, mutta me osoitimme myös vahvaa henkistä kanttia noustessamme voittoon. Pitäisi saada sama henki rullaamaan Kotkassa ja olla alusta alkaen valmis pelaamaan. Natalie Dayltä huippupeli molemmissa päissä kenttää.

Catzin parhaana palkittiin kentän molemmissa päissä väsymättä taistellut Day (31/9/3 riistoa), jonka rinnalla Welch uurasti tupla-tuplan (25/12). Joukkueen kolmas kaksinumeroisiin lukemiin päässyt pelaaja oli hienoja korille ajoja tehnyt Valencia McFarland (11/9/6/2 riistoa). PeKan paras oli Mullings (9/16/2), mutta joukkueen pistekuningattarena hääri ahkerasti heittävä Anissa Pounds (18/2/3).

Catzin ja PeKan ottelusarja jatkuu tiistaina Kotkassa. Ottelu pelataan Karhuvuoren urheilutalolla klo 18:15 ja sinne järjestetään myös fanikuljetus. Mikäli et pääse paikalle, voit seurata ottelua TV2:sta klo 18:00 alkaen.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
22.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy