Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

PeKa pinnisti tarvittavat pisteet viime minuuteilla ja tasoitti loppuotteluvoitot

Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz pelasivat toisen loppuottelun tänä iltana, nyt PeKan kotihallissa Karhuvuoressa. Tilannerikas ottelu eteni pääosin kotijoukkueen vetämänä, mutta Catz nousi lopussa jo rinnalle vain todetakseen PeKan viime minuuteilla paremmaksi luvuin 79-72 (47-38).

Ottelun alku oli PeKan ja etenkin Anissa Poundsin hurmosta, joka rankaisi epäröivästi esiintynyttä kissapuolustusta jo ensimmäisellä neljänneksellä 12 pisteen verran. Parhaimmillaan emännät johtivat jo 13 pisteellä, mutta vähitellen myös Catz pääsi peliin mukaan ja ensimmäiselle lyhyelle tauolle mentiin emäntien johdossa 24-14.

Toisella neljänneksellä peli tasoittui, mutta kissojen ei silti onnistunut kuroa kotijoukkueen eroa umpeen. Kaukoheitot kolisivat rautoihin, kun taas PeKa viimeisteli edelleen tarkasti niin läheltä kuin kaukaakin. Megan Mullingsin nostamalla korilla mentiin tauolle lukemissa 47-38.

Tauon jälkeen Catz sai kaukoheitot kohdilleen ja hivuttautui taas lähelle, mutta puolustuspään levypallotappiot Mullingsille ja Akilah Simsille kasvattivat eron PeKalle yhdeksään. Viimeisen neljänneksen kiri ei tuonut toivottua tulosta tällä kertaa, joten mahdolliset mestaruusjuhlat siirtyivät aikaisintaan ensi tiistaille.

- Alku oli PeKalta tosi hyvä, mutta pystyimme silti pitämään pelimme koossa ja pääsimme takaisin mukaan. Olimme suhteellisen lähellä voittoakin, mutta sitten tuli pari kommunikaatiovirhettä, joista PeKa rankaisi. Olemme kehittyneet tässä asiassa kauden aikana huimasti ja olen siitä erittäin ylpeä, Catzin valmentaja Mika Haakana sanaili.

PeKan parhaana palkittiin Pounds (15/6/4), joskaan palkinnon ojentaminen tupla-tuplan urakoineelle Mullingsillekaan (26/16/1/2 riistoa) ei olisi ollut vääryys. Catzin tähdet olivat tinkimättömästi vääntäneet Aleighsa Welch (25/14/3) ja Natalie Day (18/7/1/3 blokkia). Valencia McFarland heitti 10 ja Karoliina Rytkönen 8 pistettä.

Catz ja PeKa ottavat seuraavan kerran yhteen sunnuntaina Lappeenrannassa. Urheilutalolla pelattava ottelu alkaa klo 16:00 ja se näytetään myös TV2:ssa. Tervetuloa!

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
18.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy