Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Valta vaihtuu Naisten Korisliigassa – Catz rynni vaikeuksien kautta finaaliin

Naisten Korisliigan finalistit selvisivät tänään, kun vuorossa oli ratkaiseva viides pelikierros. Espoossa Honka taittui Peli-Karhuille 55-81 (27-38) ja Lappeenrannassa Catz nappasi voiton lähes vaikeimman kautta kukistamalla Hyvinkään Pontevan 68-56 (33-15). Näin valta liigassa vaihtuu ja viime vuoden loppuottelijat saavat mitellä tällä kertaa himmeimmistä mitaleista, kun taas vuosi sitten pronssiotteluun pudonneet nousevat finaaleihin. Catz ja PeKa kohtasivat edellisen kerran loppuotteluissa kaudella 2013-2014, jolloin Catz otti kannun haltuunsa otteluvoitoin 3-1.

- Hyvä peli. Olimme tehneet pieniä muutoksia ja lähdimme kovaa heti alusta, hyvällä prosentilla viimeistellyt Karoliina Rytkönen myhäili tyytyväisenä. Halusimme todella voittaa tämän ottelun. Tosi hyvät fiilikset, yksi etappi on nyt saavutettu.

Catz aloitti Pontevaa vastaan todella railakkaasti ja hyvällä peli-ilmeellä. Lievä hermostuneisuus näkyi molempien otteissa, mutta vähitellen pallot alkoivat löytää tarkasti koreihinkin. Ensimmäisenä iskuun pääsivät emännät ja etenkin Rytkönen ja Natalie Day kurittivat pontevalaisia niin kaaren takaa kuin lähempääkin. Neljännes Catzille lukemin 24-11 ja toinen heti perään 9-4. Hetken aikaa näytti jo siltä, ettei Pontevasta ole terhakan kissalauman haastajaksi, niin vaivattomasti Catz vastustajaansa parhaimmillaan pyöritteli.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Catz jäi täysin telineisiin ja hyökkäyspelistä katosi rytmi. Se heijastui myös puolustukseen, jossa alkoi tapahtua helppoja virheitä. Vieraiden vaatimaton ensimmäisen jakson heittoprosentti (18 %) kohentui kummasti, kun palloa lennätettiin koriin joka puolelta. Jakson lopussa Catzin johto oli sulanut jo viiteen pisteeseen ja kauden ennätysyleisö (639) sai ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

Kissat löysivät kuitenkin vielä yhden vaihteen otteisiinsa. Annika Kösterin tuotua Pontevan kolmen pisteen päähän, Catzin kapteeni Aleighsa Welch otti komennon kentällä ja alkoi rynniä tahtokoreja. Ero kasvoi taas kissojen eduksi, eikä Ponteva löytänyt enää uusia lääkkeitä voittoon. Näin ollen Johanna Timperin vapaaheittoviivalta heittämä piste sinetöi ottelun loppulukemiksi 68-56.

- Olen todella tyytyväinen, mahtava suoritus koko joukkueelta, Mika Haakana totesi. Meillä olisi ollut saumat juosta isompi ero alussa, kun HyPo oli jäissä. Toinen neljännes oli jo passiivista peliä ja aloin olla huolissani. Viimeisellä neljänneksellä löysimme kuitenkin vielä yhden vaihteen lisää. Eeppinen suoritus pelaajiltamme.

Catzin parhaana palkittiin tupla-tuplan tehnyt Day (21/12/1/3 riistoa). Welch urakoi etenkin levypalloissa (18), jonka lisäksi hän linkosi 20 pistettä ja jakoi 5 syöttöä, Rytkösen saldon ollessa 12 pistettä ja yksi syöttö. Pontevan paras oli Saara Wahlgren (9/5/1), Jazmine Perkinsin saalistaessa ainoana hyvinkääläisenä kaksinumeroiset pisteluvut (10/7/4).

Catz ja PeKa aloittavat loppuottelusarjansa maanantaina Lappeenrannan Urheilutalolla klo 18:30. Nyt on pari päivää aikaa lepuuttaa äänijänteitä ja valmistautua tulevaan, sillä näistä finaaleista ei tule tunnelmaa puuttumaan.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen

Kari Glödstaf
12.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy