Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Ponteva tasoitti välieräsarjan – viides ja ratkaiseva ottelu torstaina Lappeenrannassa

Eivät saaneet sen enempää Lappeenrannan Catz kuin Kotkan Peli-Karhutkaan lyötyä välieräsarjojaan poikki, vaikka molemmilla oli siihen erinomaiset mahdollisuudet. PeKalla kenties hieman kissoja paremmat, pääsihän se kotikentälleen haastamaan Hongan, kun taas Catzin tie vei Hyvinkäälle, jossa fanaattinen kotiyleisö jaksaa kannustaa ja huutaa Pontevan puolesta aina päätössummeriin saakka. PeKa kompastui Honkaan luvuin 61-68 (30-34) ja Ponteva oli kissoja parempi pistein 74-71 (46-40).

Catzin ja Pontevan välinen ottelu alkoi tasaisesti ja koreja tehtiin kentän molempiin päihin. Molemmat joukkueet heittivät hanakasti kaaren takaa ja niin emäntien Titta-Riina Lepistö kuin kissojen Veera Pirttinenkin osuivat avauskolmanneksella kolmasti kaukaa. Ensimmäinen neljännes kääntyi Catzille viimeisillä sekunneilla, Valencia McFarlandin nostaessa pallon koriin ja tilanteeksi 23-25. Toisella kymmenminuuttisella Pontevan onnistui kuitenkin nousta rinnalle ja pian myös ohi. Se nykäisi ensimmäisen viiden minuutin jälkeen jo pienoisen johdon, jonka Catz kuitenkin vielä kiri umpeen. Lopussa kissat sortuivat muutamaan alokasmaiseen virheeseen ja tauolle mentiin kotijoukkueen kuuden pisteen johtoasemassa 46-40.

- Tänään oli kovaa peliä ja molemmat pelasivat hyvin ja halusivat selkeästi voittaa, Pirttinen sanoi taiston tauottua. Meillä pysyi paketti nyt aika hyvin kasassa, kun meillä on ollut sen kanssa vähän ongelmia. HyPo ei päästä meitä helpolla finaaleihin.

Hyvinkääläiset näyttivät ratkaisevan ottelun toisen puoliajan alussa, kun Catz sai virhetilinsä täyteen nopeammin kuin ehtii kissaa sanoa. Kotijoukkue rankaisi lähestulkoon aina paikan saatuaan ja kasvatti johtonsa pikapikaa 12 pisteeseen. Catz ei antanut kuitenkaan periksi, vaan onnistui kuittaamaan kotijoukkueen johdon ja siirtymään vielä kahden pisteen karkumatkallekin, ennen kuin Ponteva sai rivinsä järjestykseen. Lopulta Jazmine Perkinsin kolmoset olivat Catzille liikaa ja niin Ponteva venytti sarjan viidenteen otteluun.

- Ihan ok suoritus meiltä, hyvin noustiin peliin mukaan, siitä pitää olla tyytyväinen, Mika Haakana totesi. Torstaina jatketaan, uskon että jos pelaamme näin, meillä on hyvät saumat mennä jatkoon tästä parista.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 18 pistettä nakuttanut Perkins, joka nousi esiin aina silloin, kun joukkue tarvitsi vahvaa suorittajaa. Häntä tukivat etenkin alussa tarkasti heittänyt Lepistö (11/3/1), takuuvarmasti suorittava Saara Wahlgren (10/3/5) ja nopeiden ajojen erikoisnainen Candice Warthen (19/5/5 riistoa). Catzin ykkönen oli Pirttinen (14/4/1/2 riistoa), mutta myös Natalie Day (17/6/2) ja täyden ottelun pelannut, totuttuun tapaan tupla-tuplan saalistanut Aleighsa Welch (15/11/7/2 riistoa) kunnostautuivat korien teossa.

Catzin ja HyPon välinen viides välierä pelataan torstaina Urheilutalolla kello 18:30. Silloin tarvitaan mahdollisimman äänekästä kannustamista, joten pidä huoli, ettet varaa muuta tekemistä siksi illaksi, vaan saavut paikalle kissalauman tueksi.

Kari Glödstaf
9.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy