Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz ajoi Pontevan nurkkaan – välierävoitot kissoille nyt 2-1

Catzin ja Hyvinkään Pontevan välinen Naisten Korisliigan kolmas välierä oli pelillisesti kenties parasta naiskoripalloa mitä Urheilutalolla on tällä kaudella nähty. Tiistain karmaisevasta tappiosta sisuuntunut Catz oli kerännyt rivinsä esimerkillisesti, tilkinnyt edellisen pelin ongelmakohdat ja pelasi nyt iloista ja odotetunlaista kissakorista. Näillä eväillä Catz nappasi voiton lukemin 80-65 (39-37).

- Meillä oli hyvä startti, tuumasi loistavaa kautta pelaava Roosa Kosonen. Olimme puhuneet, kuinka tärkeää on olla mentaalisesti ja fyysisesti valmiita ja tänään onnistuimme siinä.

Catzin aloitus oli hurja ja se kiihdytti reilussa kolmessa minuutissa 11-0 johdon. Pontevan aikalisä tasoitti puntit välittömästi ja vierailijat saivat ottelurytmistä kiinni. Muutamat merkkausvirheet Catzin korin alla antoivat tilaa etenkin Pontevan virolaissentterille Annika Kösterille, jolla oli helppo työ nostaa joukkueelleen tärkeitä takaa-ajopisteitä. Myös aina vaarallinen Jazmine Perkins piti kissapuolustusta tiukoilla. Ensimmäisen jakson lopussa Perkins heitti vieraat jo viiden pisteen päähän.

Ottelu jatkui aaltoilevana myös toisella jaksolla. Kosonen piti huolta kissojen koreista, mutta laajalla rosterilla operoinut Ponteva pääsi siitä huolimatta nousemaan jo rinnalle ja ohikin. Aleighsa Welchin ja Vilma Kesäsen korien siivittämänä kissat kuitenkin poistuivat pukukoppiin kahden pisteen taukojohdossa.

- Loistava voitto, taisteluvoitto, meillä on hemmetin hyvä joukkue vastassa, Catzin valmentaja Mika Haakana totesi helpottuneena. Olimme henkisesti vahvoja etenkin toisella puoliajalla. Muutama lyhyt pätkä pelissä oli, joiden aikana omissa soi liikaa, mutta kokonaisuutena pelasimme hyvän ottelun. Maanantaina olisi tarkoitus pistää sarja poikki.

Kolmannen jakson merkittävämmäksi tapahtumaksi nousi Pontevan virhetilin täyttyminen jo alle kolmen minuutin kohdalla, mikä luonnollisesti vaikutti heidän puolustamiseensa. Catz sai paremmin otetta hyökkäyspäässä ja varsinainen riemu repesi, kun edellisessä ottelussa heittonsa kanssa tuskaillut takapelaaja Valencia McFarland rikkoi kuparisensa. Siitä huolimatta vierailijat kuittasivat kissojen korit kerta toisensa jälkeen.

Ottelu jatkui hyvävauhtisena loppuun asti. Catzin aloitusviisikko teki valtavasti töitä ja onnistui venyttämään eron riittäväksi, jottei viimeisillä minuuteilla kenenkään kissafanin tarvinnut pureskella kynsiään. Illan upeimmasta korista vastasi McFarland, joka kuljetti, kieputti ja luikerteli Pontevan puolustuksen keskellä ja nosti hyökkäyskellon soidessa puolimatkan kakkosen. Voitto kissoille ja sarja katkolla maanantaina.

Catzin parhaana palkittiin Kosonen (15/3/2). Myös kaikki muutkin aloitusviisikon pelaajat pääsivät kaksinumeroisiin lukuihin: McFarland heitti 14 pistettä ja antoi 8 syöttöä, Veera Pirttinen ylsi tupla-tuplaan (14/10/2), Natalie Day heitti puolustusvelvotteidensa ohella 13 ja lähes koko pelin pelannut Welch teki niin ikään tupla-tuplan (15/10/4). Pontevan parhaana palkittiin Titta-Riina Lepistö (11/2/2/2 riistoa), mutta myös Saara Wahlgren (10/4/5) ja Taru Tuukkanen (14/2/2) olivat pirteällä pelipäällä. Candice Warthen teki vain kuusi pistettä, mutta aiheutti nopeilla kuljetuksillaan ongelmia kissojen puolustukselle.

Catz ja HyPo jatkavat sarjaansa maanantaina Hyvinkäällä. Ottelu Martinhallissa alkaa klo 18:30 ja sinne järjestetään myös fanimatka (ilmoitus etusivulla).

Catz eilen: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
7.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy