Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz jäi jyrän alle Hyvinkäällä – Ponteva tasoitti välierävoitot

Hyvinkään Pontevan ja Lappeenrannan Catzin toisesta välieräpelistä ei tullut koripalloväen odottamaa jännitysnäytelmää, vaan yhden joukkueen tai pikemminkin yhden naisen näytös. Maajoukkueessakin esiintynyt Pontevan laitahyökkääjä Henna Salomaa riepotteli kissapuolustusta niin kaaren takaa kuin lähempääkin ja siivitti joukkueensa selvään voittoon luvuin 87-52 (45-31). Näin Lappeenrannassa perjantaina pelattava kolmas ottelu ei tule vielä ratkaisemaan finaalipaikkaa kummallekaan joukkueelle.

Catzin Aleighsa Welch teki ottelun avauskorin, mutta sen jälkeen tahtipuikkoa heilutti Ponteva. Jos Catzin heitto putosi lauantaisessa kotiottelussa hyvällä prosentilla, oli tämänpäiväinen esitys täysin päinvastainen. Lisäksi joukkuetta vaivasi huolimattomuus, sillä se pelasi pelikellon hyökkäyspäässä nollaan viidesti ja menetti pallon kaikkiaan 20 kertaa. Tämä ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että Pontevan puolustus pelasi tänään todella tarkasti ja uhrautuvasti.

Ottelu meni Catzin osalta vinoon heti ensimmäisistä minuuteista alkaen. HyPo hurjasteli pikavauhtia kahdeksan pisteen johtoon, eikä edes aikalisä herättänyt kissoja horroksesta. Hyvinkääläiset kasvattivat tasaisesti johtoaan ja juuri kun näytti siltä, että Catz alkaisi saada otetta pelistä, tempaisi Salomaa tai niin ikään mainiolla pelipäällä ollut Jazmine Perkins kolmosen sukkaan. Taukotilanne antoi toivoa paremmasta, etenkin kun jakson loppupuolella kissat saivat useamman onnistuneen hyökkäyksen päätökseen.

Valitettavasti kissojen ongelmat jatkuivat toisellakin jaksolla aivan samanlaisina. Kolmas neljännes oli ottelun tasaisin (14-9), mutta koska Catz ei pystynyt siinä riuhtaisemaan kunnon takaa-ajoa, jäi viimeinen neljännes pelkäksi pelailuksi. Siinä HyPo kaunisteli numeroita säälimättä hyväkseen ja sai näin varmasti balsamia runkosarjassa kärsimilleen kolmelle häviölle. Ottelun viimeisen pisteen viimeisteli Meri Damoiseaux vapaaheittoviivalta ja suurin osa 628 silmäparista saattoi tuulettaa kotijoukkueen voiton kunniaksi.

- Täytyy nyt miettiä, kuinka valmistaudumme perjantain peliin eli mitä teemme toisin, Catzin valmentaja Mika Haakana pohti. Meidän pelimme lähti alusta alkaen pieleen ja juoksimme hyvinkääläisten perässä koko ajan. HyPo heitti alussa kolmoset todella hyvällä prosentilla, kun taas meillä ei kulkenut ollenkaan. Paljon on parannettavaa kokonaisuutta ajatellen, mutta toisaalta ei tässä vielä ratkennut mitään.

Pontevan parhaana palkittiin 22 pistettä heittänyt Salomaa. Taru Tuukkanen (13), Candice Warthen (10) ja Perkins (10) heittivät myös kaksinumeroiset pisteet, jonka lisäksi jokainen pelaaja sai merkinnän pistesarakkeeseen. Catzin paras oli 15 pistettä tehnyt Welch, joka ei saanut tänään riittävästi tulitukea muilta – erityisen huolestuttavaa on Valencia McFarlandin heittotarkkuuden hiipuminen, sillä tavallisesti varmaotteinen pelintekijä jäi tänään pisteittä. Toivottavasti McFarlandin heittokäsi on perjantaina tarkempi, sillä hänen pisteitään tullaan tarvitsemaan kipeästi.

Catz ja HyPo jatkavat finaalipaikan metsästystä perjantaina 6. huhtikuuta Lappeenrannassa. Ottelu pelataan Urheilutalolla ja se alkaa klo 18:30. Tervetuloa!

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
3.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy